|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
FALAFEL
VEGETERIJANSKO JELO, falafel sa leblebijom i spanacem
Kuvar: amdn
Vrsta jela: Jela od povrća
Posebnosti: Vegetarijanska jela
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
1. Leblebije namočiti u vodu da prenoće. Ocediti leblebije iz vode, oprati ih i staviti ih u duboku šerpu, preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj vatri oko 60 minuta. Kad su kuvane ocediti ih i ostaviti da se prohlade. Zatim ih samleti u blenderu - secku,(ukoliko je mali blender samleti prvo pola pa zatim i drugu polovinu) dodati crni i beli luk, spanać (koji je predhodno kuvan, ohladjen i ocedjen) 2 kašike tahinija, 100 gr pavlake, 2 jaja, maslinovo ulje i začine. Sjediniti u kompaktnu masu. Ukoliko je masa suviše suva, dodati malo hladne vode. 2. Formirati male pljeskavice od dobijene mase i pržiti ih u dubokom ulju na srednje jakoj vatri, sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Pržiti 4-5 min. sa jedne i sa druge strane. 3. Vaditi pržene falafele na papir da ocedite višak masnoće. 4. Preliv U činiji pomešati 200 gr pavlake,tahini paste 1 kašiku, limunov sok, beli luk, so i biber po ukusu. Ostaviti u frižideru da se hladi. 5. Servirati ih sa prelivom uz dodatak svežeg povrća za salatu. Mogu se jesti i sa tahinijem, humusom ili nekim Vašim prelivom.

Saveti
Napomena: Potrebno Vam je 400gr natopljenih i kuvanih leblebija, za tu količinu treba vam 150 -200gr sirovih leblebija.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here