|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

750 g brašna
1 sveži kvasac
3-4 kašike mleka
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
malo vode

OZNAKE (pronađi slične recepte)
lelaigor APRIL 2014 Hleb Testa brašna kvasac mleka šećera soli vode
Hleb
Veoma lep i pun hleb, koji dugo ostane svež i jestiv.
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Hleb, Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela

Kvasac izmešati sa mlekom, šećerom i kašičicom brašna. Ostaviti da uskisne. Prosejati brašno, dodati so, pa u sredinu sipati kvasac i dodavajući po malo mlake vode umesiti testo, ne previše tvrdo i ne lepljivo. Staviti testo na pobrašnjen sto i dobro izraditi, zatim ga staviti u sud, prekriti krpom i ostaviti na toplom 45 minuta da se digne. Naraslo testo ponovo premesiti, staviti u podmazan pleh i ostaviti još 10 minuta da naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 220C oko 1h.

Saveti
Miris domaćeg pečenog hleba u kući ne može da se meri ni sa čim. Ako ste se bojali dosad da umesite hleb, probajte sa ovim receptom, jer ne možete pogrešiti.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here