|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Kiflice sa bundevom
Neobicne, ukusne i mekane kiflice, lepe i meke i narednog dana.
Kuvar: dddaca
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Bundevu uviti u aluminijumsku foliju i peci. Na taj nacin ostaje mekana i nece se isusiti u rerni. Pecenu odvojiti od kore i propasirati pa pomesati sa zumancetom, mlekom, uljem, soli i secerom. U drugoj posudi pomesati oko 400-500 gr brasna sa praskom za pecivo i suvim kvascem, pa dodati u posudu sa mokrim sastojcima. Po potrebi dodavati jos brasna i mesiti, a kolicina zavisi od toga koliko je bundeva vodena. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi dok se mesi. Ostaviti da naraste. Kad je naraslo premesiti i rastanjiti oklagijom pa premazati omeksalim margarinom. Potom ga uviti u rolat. Ako vam je lakse mozete napraviti i dva rolata. Ja napravim jedan, pa ga presecem na pola. Sad taj rolat rastanjiti oklagijom (ali ne previse kako bi se kiflice lepo listale) i seci trouglice od kojih treba formirati kiflice.

ZA POSIPANJE
Svaku kiflicu premazati blago umucenim belancetom i posuti susamom i peci dok ne porumene. Mogu se filovati sirom, dzemom, kremom, a lepe su i bez icega. I narednog dana su mekane.

Saveti
Posto pecenje bundeve oduzima dosta vremena, ispekla sam vecu kolicinu, a visak pirea sam izmerila i stavila u zamrzivac da imam i za sledeci put. Ukoliko je bundeva dosta slatka moze se kolicina soli povecati na 1.5-2 kasicice. Moguci su i drugi nacini preklapanja testa, kako je ko vec navikao. Neko savija kao lisnato testo, neko pravi kruzice pa ih premazuje sa margarinom i pakuje jedne na druge, ali meni je ovo sa rolatom najbrze.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here