Kroasani sa džemom
            
            
                Veoma su ukusni i mekani.Probajte,prijatno!
            
            
                
                    
                        
                            | Kuvar: flamingos Vrsta jela: 
                                Testa
 Posebnosti: jelo bez posebnosti
 Vreme pripreme: 1,5 h
 Težina pripreme: 2/5
 Broj osoba: 8
 |      (br. glasova 10) | 
                    
                    
                                 
                
                    
                
                
                
                 
                Uputstvo za pripremu jela
                
   
                      
                    ZA TESTO   
                             
                    U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Zatim,uliti mlako mleko,dodati nadošli kvasac,vanilin šećer,1 kašiku šećera,jaja i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kihinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
                    
                      
                    
ZA PREMAZIVANJE   
                             
                    Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na 8 delova formirajući jufkice.
Jufkice razviti oklagijom u krug.Ređati jednu na drugu i svaku premazivati margarinom.Zadnju jufkice ne premazivati.Ostaviti da odstoji 15 minuta.
                    
                      
                    
ZA NADEV   
                             
                    Oklagijim razviti u veliki krug.
Iseći na 24 trouglova.
Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu džema.
Zamotati kiflice.
                    
                      
                    
ZA PREMAZIVANJE   
                             
                    Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Svaki kroasan premazati umućenim jajetom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kroasane izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Ktoasane servirati i poslužiti.
                    
                
                
                
Saveti
                
 
                    Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvenoj želji.Svakako dobijate veoma ukusne kroasane.