Kroasani sa džemom
Veoma su ukusni i mekani.Probajte,prijatno!
Kuvar: flamingos
Vrsta jela:
Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
|
(br. glasova 10)
|
Uputstvo za pripremu jela
ZA TESTO
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Zatim,uliti mlako mleko,dodati nadošli kvasac,vanilin šećer,1 kašiku šećera,jaja i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kihinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
ZA PREMAZIVANJE
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na 8 delova formirajući jufkice.
Jufkice razviti oklagijom u krug.Ređati jednu na drugu i svaku premazivati margarinom.Zadnju jufkice ne premazivati.Ostaviti da odstoji 15 minuta.
ZA NADEV
Oklagijim razviti u veliki krug.
Iseći na 24 trouglova.
Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu džema.
Zamotati kiflice.
ZA PREMAZIVANJE
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Svaki kroasan premazati umućenim jajetom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Gotove kroasane izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Ktoasane servirati i poslužiti.
Saveti
Koristila sam domaći džem od kajsija.Vi možete koristiti bilo koji džem-po sopstvenoj želji.Svakako dobijate veoma ukusne kroasane.