|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Obučeni svinjski file
Jelo za prazničnu trpezu i dekorativno i ukusno
Kuvar: knjigovodja
Vrsta jela: Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
FILE
Prvo napraviti smesu za punjenje. Izmešati meso, dodati zacin C so,biber, mlevenu papriku, slaninu iseckanu na kockice i jaje. Sve lepo sjediniti rukama. U svinjskom fileu napraviti udubljenje (ja sam to uradila drškom od varjače). Pripremljenom smesom napuniti udubljenje u fileu. Malo ga odgore posoliti.Staviti file u vatrostalnu činiju sa poklopcem pa staviti u rernu na 200 stepeni da se peče oko 30 minuta.Nakon toga izvaditi file iz vatrostalne, pa ga umotati (obući) u dimljenu slaninu.Vratiti nazad u vatrostalnu i tako bez poklopca vratiti u rernu.Ostaviti da se peče još deset_ak minuta,dok se slanina zarumeni i pusti svoj neodoljivi miris i ukus.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here