|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

BISKVIT
2 dcl slatke pavlake, 200 gr crne čokolade, 4 jaja
85 gr fruktoze, 100 gr mlevenog integralnog keksa, 1 kašičica praška za pecivo
1 kašika kakao praha
1,5 dcl mleka za preliti gotov biskvit
FIL
400 gr kisele pavlake, 200 gr crne čokolade, 4 kesice vanil šećera

Osvežavajući čokoladni kolač
Punog ukusa a lagan. Predobar!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: Vegetarijanska jela
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
BISKVIT
U mikrotalasnoj otopiti iseckanu čokoladu prelivenu slatkom pavlakom. Ohladiti. Žumanca umutiti sa fruktozom, dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks, prašak za pecivo, kakao i dobro izmešati. Dobro izmutiti belanca i skroz lagano ih umešati u gornju smesu, nikako mikserom, samo kašikom. Izliti u pleh, peći 15 minuta na 180 stepeni. Preliti biskvit mlekom.

FIL
Otopiti čokoladu na blagoj temperaturi u mikrotalasnoj, pazite da ne zagori. Kad posle nekoliko mešanja postane tečna, umešajte je u hladnu kiselu pavlaku, dodajte vanil šećer i izjednačite. Premažite ohlađen biskvit i uživajte!

Saveti
Ako želite torticu, ispecite biskvit u okruglom kalupu i prepolovite. Tada i vreme pečenja biskvita produžite.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here