|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

"Najteže mi je reći koliko imam dece"

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.5.2018
ISKRENA ispovest jedne mame na internetu je potresla brojne čitatelje i u kratkom roku postala viralna.
Ključne reči:

image
/11


Objasnila je zašto joj je na izgled jednostavno pitanje o broju dece najteže na svetu, a mnogi čitatelji su se pronašli u njenoj boli, piše herviewfromhome.com. 

Njenu poruku prenosimo u celosti:

"Prošlo je tri godine i još se nisam naviknula. Duboko udahnem i prođe me jeza. Zastanem i odgovorim na jednostavno pitanje koje me je sagovornik upitao.

'On je moje treće dete', kažem.

'A koliko su vam stari drugo dvoje?' veselo me upita prodavačica, ili draga starica iz komšiluka, ili medicinska sestra, ili majka koju sam upravo upoznala u parku ne znajući da mi je to najteže pitanje koje me mogu pitati.


I u tom trenutku moram u deliću sekunde odlučiti šta reći o smrti moje prvorođene curice.

Trebam li spomenuti da sam imala troje dece, ili da samo kažem da imam dvoje? Hoću li se osećati loše ako se pravim da ona nije postojala? Jesam li uopšte trebala spominjati troje dece? Da kažem da bi ona danas imala tri godine? Ili da samo kažem da imaju tri i dve godine? Da spominjem da kod kuće imamo dvogodišnjaka, da je devojčica preminula? Je li to osetljivo? Želi li to uopšte moj sagovornik znati? Hoće li ih to rastužiti?

Sva ta pitanja mi prolaze kroz glavu svaki put kad me neko pita koliko dece imam. Teško je. Znam da nisam jedina i da mnoge porodice imaju iste dileme. Tri godine se borim s ovim nevinim pitanjem ljubaznih stranaca. S vremenom sam shvatila da nema ni pravog ni krivog odgovora. Ponekad je jednostavno preteško pričati o njoj. Naučila sam da se ne trebam osećati krivo ako je ne spomenem. Ona zna da je uvek sa mnom u mom srcu. 

U zadnje vreme sam postala nešto hrabrija i shvatila da ima nešto snažno u spominjanju moje curice. Snaga u iskrenosti, snaga u hrabrosti da se otvorim, pa čak i strancima, ali i snaga da ovo napišem i pomognem svima koji se bore s istim problemom.

Zato duboko udahnem i kažem: 'Imamo dvogodišnjaka i malog anđela na nebu koji bi imao tri godine.' Ljudi najčešće reaguju šokirano i kažu da im je žao, a neki samo promene temu. I to je u redu.

Ipak, ponekad se dogodi da vidim nešto na licu sagovornika, kao da želi nešto dodati. Isti onaj trenutak koji je i mene mučio. I onda kaže: 'I ja sam izgubio dete.' I tu se dve tužne duše povežu. To su trenuci koji nešto znače. Da se mama koja izgubi bebu oseća manje usamljeno. Da širi ljubav prema drugom biću, makar to bio samo stranac u usputnom razgovoru. U tom trenutku mi se srce barem malo zaceli..."

 

Izvor: index.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!
10
Kako se živi bez majke? Teško. Ali neko i ...
Kako se živi bez srca ispod kojeg si disala i rasla prije ovog nepredvidivog svijeta.
4
Pošalji priču: "Moj prvi Božić sa bebo...
Pozivamo vas da nam ispričate svoju priču i ne štedite na emocijama!
3
U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca
Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti...
3





MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.
Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here