|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

5 dobrih razloga da spasite brak

Blic online (www.blic.rs), 4.10.2011
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dane.

image
/11


 

Iako, kada je brodolom na vidiku, mislimo da je razvod jedino rešenje, postoje zaista jaki razlozi da uradite sve kako bi spasili bračnu zajednicu. Kolumnisti Huffington Post otkrili su najčešće razloge zašto se trud oko partnera isplati.

 

Svi muškarci su isti i ako se planirate da se razvedete  jer vas iritira, prljave čarape ne stavlja u veš korpu...drugi put nećete proći bolje

 

BITI SAMOHRANI RODITELJ JE TEŠKO

Razvod braka u kome imate decu je milion puta gori. Judith Wallerstein, psiholog, sprovela je studiju o efektu razvoda na decu.

 

Razvod može loše da utiče na decu koja zbog toga mogu da postanu lošiji đaci, lakše popuštaju pred pritiskom vršnjaka, eksperimentišu s drogom i alkoholom, a na kraju često i sami ulaze u društvo razvedenih.

 

Najnovije istraživanje objavljeno u magazinu "The American Sociological Review" otkriva da su deca razvedenih roditelja lošija u matematici i socijalnim veštinama.

 

NOVAC JE VEOMA BITAN

Kada se roditelji razvedu, onaj ko ostaje s detetom prima alimentaciju, ali novca nikad dosta. Druga strana ima isti osećaj - da mu fale pare, jer plaća alimentaciju u iznosu koji je odredio sud. Svađe oko novca su česte i u braku, piše Gigi Levangie Grazer. Ako se upustite u razvod uzmite u obzir troškove advokata i suda, pa kada se razvedete, u minusu ste svakako.

 

DECA IZ DRUGOG BRAKA

Zbog sreće dece i skladne odnose s bivšim suprugom, koji sada ima novu suprugu i možda novu decu, morate praviti kompromise i prihvatiti nove članove familije. Ako nađete novog partnera, postoji šansa da i on ima decu iz prethodne veze. To znači da morate da vaspitavate i čuvate i drugu decu. Nije lako da brinete o deci u braku koji funkcioniše, a kamoli kada je upleteno više od dva roditelja.

 

OPET IZLASCI

Slobodni ste i počinjetet da izlazite. Ako deca posle razvoda žive s vama, budite sigurni da im neće biti drago kada počnete da izlazite. Seks će biti gotovo nemoguć, osim ako su klinci kod oca za vikend. A vi ćete svakog muškarca procenjivati pitajući se je li dovoljno dobar za vašu decu.

 

NEPROSPAVANE NOĆI

Samohrana majka ima svu odgovornost na svojim leđima bez obzira u koliko je dobrim odnosima s bivšim suprugom. Kad završite sve dnevne obaveze i strpate anđele u krevet, tek tada krećete s poslovima po kući, pripremama za posao. Uz pokoju lošu noć i glavobolju, preopterećenost, proći će puno vremena pre nego što deca odrastu, budu samostalnija, a tada ćete i vi moći da odspavate šest sati u komadu.

 

 

23. septembar 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
5
Mama je trčala maraton gurajući troje dece
ISTRČATI maraton nije nimalo jednostavno, no istrčati ga gurajući troje dece u kolicima ispred sebe pravi je izazov.
3
7 tajni koje krijem od svoje dece
Da li imate tajne za koje ne znaju vaša deca? Naravno da imate. Svi mi imamo. Čuvam neke dragulje tiho sakrivene u mom s...
3
Ženi koja ti rodi dete moraš podići spomenik
Kad spozna tu tajnu, kad vidi što sve žensko tijelo mora podnijeti, svaki će imalo normalan muškarac, krenuti u potragu ...
3





Neka mi "razmaze" dete, pa šta!
Želim da i ona od svojih baka i deka, tetki, stričeva i ostalih dobija sve one stvari koje ne može da dobije od mene i o...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Dužima bebe na rođenju
liliana

Koliko je Vaša beba bila dugačka prilikom rođenja?

Manje od 45cm (5%)

Između 45-50 cm (17%)

između 5o-55cm (65%)

više od 55cm (13%)


Ukupan broj glasova: 170

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here