|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

15 stvari koje tata koji ima ćerke treba da zna

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.4.2018
Tata! On je pravi heroj i nezamenjiva osoba u životu svake ćerke. Očev uticaj oblikuje poverenje kćeri, njenu sliku o sebi, ali i sliku muškarca.

image
Jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za svoju ćerku je da volite njenu majku. Dad and daughter photo created by Racool_studio - www.freepik.com
/11


Justin Ricklefs, tata četiri devojke (i jednog dečaka), svestan je važne uloge u životu svojih ćerki. Njegov popis 15 stvari koje je naučio u prvih jedanaest godina odrastanja svojih ćerki, postao je viralni hit. Tata Justin redovno čuje komentare poput "Čoveče, okružen si samo ženama", "Čime si ovo zaslužio?" ili "Sigurno ćeš zažaliti kada postanu tinejdžerke." On ne krije da mu je žao osoba s takvim stavom i naglašava da su ćerke velika radost i privilegija, a ne teret kao što mnogi ljudi, nažalost, misle. Ovo je tatin spisak:

 

1. One žele biti voljene

Ćerke žele biti voljena više nego što žele ono što se može kupiti i više od stvari koje može naučiti. Nitko drugi na svetu ne može preuzeti vašu ulogu oca. Vaša ćerka će vas razočarati, učiniće velike greške, a možda će vam okrenuti i leđa, ali nikada nemojte dopustiti da sumnja u vašu ljubav za nju. Pogledajte je u oči i recite joj da ju je volite. I činite to često.

 

2. Vi utičete na izbor njihovog budućeg partnera

To je zastrašujuće, ali to kakav ste suprug, imaće veliki uticaj na odluku da se uda jednog dana. Već godinama me naša treća kćerka moli da je oženim kad odraste. Morao sam joj objasniti da sam već u braku sa njenom predivno majkom. Ako učinite sve ispravno, ona će se želeti udati za nekoga poput vas jednog dana.

 

PROČITAJ JOŠ: Da sam znao koliko ću te voleti...


3. Slušajte njihovu muziku

Kad sam sa svojim ćerkama u autu, možete nas uhvatiti da pevamo uz muziku Taylor Swift, One Direction ili Katy Perry. Naravno, to nije muzika koju slušam za sebe (uz jednu iznimku - volim Taylor Swift), ali što njih veseli, i mene veseli.

 

4. One gledaju kako se odnosite prema njihovoj majci

Ako morate izabrati jednu stvar sa popisa, odaberite ovu. Jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za svoju ćerku je da volitenjenu majku. Možete staviti decu u centar pažnje, posvetiti im svu pažnju, voziti ih na sve njihove aktivnosti i razgovarati s njima. Ali, borite se za svoj brak i učinite ga prioritetom. Volite svoju ženu, nađite vremena za nju, vodite je na izlete i putovanja i budite tu za nju, kao što ste i za svoju decu.

 

5. Ne povlačite se kada odrastu

Moja najstarija kćerka ima 11, što znači da smo ušli u strašno pubertetsko doba, ali ja sam spreman. Menstruacije, momci, brijanje ispod pazuha... što god da je u pitanju. Nemojte nestati kad joj se telo i emocije počnu menjati. Deca su ranjiva u pubertetu, budite im podrška i pokušajte ih razumeti.

 

6. Naučite ih kako da naprave sklekove

Supruga i ja nikada nismo pravili razliku između ćerki i sina. Moje cure znaju kako napraviti prave sklekove. One vole izazove. No, one nisu samo fizički izdržljive. Odgajamo mentalno elastične devojke, kao što je i njihova majka. U svetu u kojem je ženstvenost često povezana sa princezama, haljinama i bajkama, moje cure su tvrdi oraščići.

 

7. Stvarajte uspomene

Prijatelj mi je jednom rekao da je moj posao da budem glavni kreator uspomena kod kuće. Morbidno, ali u najboljem slučaju preostalo mi je oko 50 godina života. To je puno vremena, pa ću se truditi stvoriti što više sećanja za svoje ćerke. Slavite velike stvari, ali nemojte zanemariti male stvari poput porodičnog filmskog maratona u petak naveče, velikog doručka subotom ili šetnje vikendom. Ispunite dnevnik uspomena vaših ćerki s tatom.

 

PROČITAJ JOŠ: Ne odgajam samo sina, već budućeg partnera i oca


8. Naučite ih da se svet ne vrti oko njih

Nešto neverovatno se dogodi kad shvatimo da se svemir ne okreće oko nas i da nismo uvek u pravu. Trudimo se pokazati našim devojkama da je život najlepši kada dajemo i pomažemo drugima.


9. Budite na njihovim događajima

Kao tate mladih kćerki, većina nas pokušava graditi karijeru u isto vreme. I ako to nije moguće svaki put, potrudite se biti prisutni na događajima koji su njima važni,  čak i kada vam nisu omiljeni. Mrzim videti tate koji na priredbama svoje ćerki gledaju fudbal na mobilnom. I ja volim pogledati dobru utakmicu, ali aplaudiram jednako jako na priredbi svoje ćerke, kao što bih aplaudirao gledajući utakmicu.

 

10. Fizička prisutnost ne znači samo da ste prisutni

Često to znamo zaboraviti. Činjenica da ste tamo ne znači da ste stvarno tamo. Isključite svoj mobilni telefon kad se vratite s posla, ili ga barem ostavite u drugoj sobi. Vašu kći ne zanimaju vaši mailovi, vaša 'fantasy' fudbalska reprezentacija ili vaše grupne rasprave. Ona želi da provedete vreme s njom. Želi se igrati s vama i biti sa vama.

 

11. Napravite im frizuru ili manikir

Moja žena napravi to 99 puta od 100, ali moje kćeri će uvek reći da tata može napraviti bolji konjski rep. A mogu i nalakirati nokte kao profesionalac. One su lakirale moje za brojne prilike. Pokažite joj da muškarci mogu biti nežni i da nema ničeg lošeg u tome da se i tate igraju sa lutkama ili frizerskog salona.

 

12. Imajte sastanke

Voleo bih da mogu reći da je to često, ali i svakih nekoliko meseci je bolje nego nikad. Upoznavanje sa ćerkama je vrlo važno za nju, pokažite joj kako muškarac treba tretirati ženu. Zovite me staromodnim, ali takvi su sastanci sa mojim ćerkama. Otvaram im vrata, plaćam račune, gledam ih u oči i trudim se da se svaki put osećaju kao da su vredne milion dolara. Naravno, ti sastanci ne moraju podrazumevati trošenje novaca. Dovoljno je prošetati po susedstvu, voziti se biciklom po parku ili ići na sladoled i kolače. To ne mora biti luksuz. Zapamtite, važna je namera.

 

13. Srce je najvažnije

Pogodite što, tate? Vaš zadatak je da kažete svojoj ćerki, a zatim je podsetite milion puta, da je ono što je unutra, najvažnije u životu. Odgajanje i obrazovanje devojaka u današnjem svetu nije lako, ali moraju živeti sa uverenjem da, da bi bile lepe, ne moraju biti slabe ili pokazati gotovo svaki delić kože kako bi bile primećene.

 

PROČITAJ JOŠ: TATE, ne zaboravite da fotografišete svoje žene!


14. Ne trepćite

Tako izgleda biti tata. Promatrajte, razmišljajte, budite odgovorni, ali i zabavni i uživajte u toj ulozi!

 

15. Hoće li mi oprostiti?

Zaboravljate na stavke 1 do 14 više nego što biste želeli priznati. No, dajete sve od sebe. I ja takođe. Ali, kada pogrešim, kada im povredim osećanja, kada su moje namere bolje od mojih dela, tražim oproštaj. Nije dovoljno samo izvinjenje, već iskreni zahtev za izvinjenje. Biti otac ima puno nivoa i zahtevnih slojeva i nije sramota što ne znate kako se najbolje ponašati u svakoj situaciji. One će vam oprostiti.


Izvor: klokanica


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
15
Uskršnja URADI SAM KLACKALICA
Da bi ove godine dete napravilo posebnu Vaskršnju čestitku – napravićemo ovu klackalicu Uradi Sam Uskršnju Karticu.
4
Šta kad se roditelji ne slažu oko vaspitan...
Jednako problematično kao i dečije bezobrazno ponašanje je roditeljsko neslaganje oko vaspitnih metoda i nesposobnost da...
3
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3





Ovako izgleda ljubav između unuka, bake i ...
Kada se osvrnem na sve moje porodične foto-albume, ne vidim nijednu sliku sa mojim dedom.
10 stvari koje treba da URADITE SA PORODIC...
Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put ručali zajedno sa svojom porodicom i zajedno proveli dan, vreme je da ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here