|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

5 razloga zašto je super biti žena

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.3.2023
Ne mislimo da su muškarci manje vredni od nas žena, ali neka ovo bude jedan od onih dana kad same sebe podsećamo koliko smo super.

image
Žene imaju više nervnih receptora od muškaraca i imaju tanju kožu, što znači da svaki dodir nešto jače osećaju. Foto: Freepik.com
/11


Postoje mnoga istraživanja koja objašnjavaju zašto je super biti žena, a razloga za to ima mnogo. Samo neki od razloga su to što lepše starimo, manja je šansa da nam opadne kosa, a imamo i duži životni vek. Razloga je zapravo jako puno, a mi donosimo pet najzanimljivih razloga, zašto je super biti žena.

 

1. Živimo duže

 

Istraživanja su pokazala da u proseku žene najčešće nadžive muškarce i to za 5 do 6 godina. Pokazatelji pokazuju kako žene češće dožive 85 i 100 godina. Uz to je zanimljiva informacija da je najdugovečnija osoba, u starosti od 122 godine, bila upravo žena. Pre se verovalo da razlog dužeg života žena leži u činjenici da imaju manje zahtevne poslove ili doživljavaju manje stresa, ali danas to nije tako.

 

Naučnici su došli do otkrića da je starenje uzrokovano postepenim nakupljanjem velikog broja malenih grešaka u našem organizmu. Ljudski mehanizam funkcioniše tako da održava i obnavlja stanice, a u teoriji, ženska tela to rade sa većom lakoćom. Ujedno, žensko telo proizvodi više imunoloških stanica koje ih štite od infekcija i bolesti.

 

2. Imamo veću toleranciju na bol

 

Doživljavanje i osećanja bola zavisi od osobe do osobe, ali dokazano je kako se razlika može videti između muškaraca i žena. U teoriji žene imaju niži prag osećaja bola, ali ga mnogo bolje podnose. Verovatno je jedan od razloga i doživljavanje telesne boli jednom mesečno za vreme menstruacije, ali bez obzira na to je dokazano kako žene mogu lakše podneti visoku tjelesnu temperaturu, slabost organizma pa čak i reumatske bolove.

 

Glavnu ulogu tu čine polni hormoni koji ženama pomažu u situacijama bola, kao na primer kod porođaja. Recimo, zanimljiva je informacija da lekovi protiv bolova ne deluju jednako na žene i muškarce, pa tako postoje neki anagletici koji će ženama smanjiti bol, a muškarcima povećati.

 

3. Imamo bolja seksualna iskustva

 

Iako su možda u manjini, postoje žene koje za vreme seksa mogu doživeti višestruke orgazme što bi značilo da je nakon prvog, potrebno jako malo vremena da dođe do idućeg orgazma. Kod muškaraca je stvar ipak nešto drugačija.

 

Osim toga, žene imaju više nervnih receptora od muškaraca i imaju tanju kožu, što znači da svaki dodir nešto jače osećaju. Dokazano je i kako smo fleksibilnije od muškaraca što se tiče kukova. Iz tih razloga su nam seksualna iskustva mnogo intenzivnija i zabavnija.

 

4. Otpornije smo na stres


Odavno je poznato kako žene imaju veću sposobnost multitaskinga, tačnije, izvođenja više stvari odednom, pa nimalo ne čudi da je tako i u praksi. Žene uz to i više plaču te iako je to često prikazano kao znak slabosti, to je zapravo odličan način rešavanja stresa.

 

Uz to, radi slabijeg doživljavanja stresnih situacija i manje agresivnosti, žene se, pokazala su istraživanja, puno bolje snalaze na direktorskim, menadžerskim i sličnim pozicijama.

 

5. Imamo više prostora za kreativno izražavanje


Jedna od najlepših stvari zašto je super biti žena je taj što postoji toliko sitnica kojima se mogu ulepšavati. Moda, šminka, cipele, sve je to kreirano kako bi žene mogle slaviti svoju lepotu. Sve divne haljine, suknje, majice, štikle, torbice… Ma postoje milioni kombinacija, a na ženama je da ih koriste kako god žele.

 

Izvor: Net.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

DOBITNICI u SEBAMED nagradnom konkursu!
Tokom prethodnih mesec dana puno vas je učestvovalo u SEBAMED NAGRADNOM KONKURSU, hvala vam na tako lepom odzivu!
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2
Svaki peti brak u Srbiji završi se razvodom
U Srbiji se broj zaključenih brakova u poslednjih 60 godina prepolovio, a danas se gotovo svaki peti zavši razvodom.
2





Hoćete li oboje drugo dete?
Kada vidite roditelje koji u naručju nose jedno dete, a za ruku drže još jedno ili dvoje, sigurno ćete se raznežiti i po...
Mama je majka zauvek. I kad ti postaneš ma...
Moja mama mi i dalje maše da me pozdravi kad odlazim.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here