|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Novi trend na društvenim mrežama: Evo zašto mame masovno objavljuju SLIKE DECE BEZ GLAVE

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.2.2018
Na Instragramu sve je više fotografija beba i dece slikanih bez glave u kadru. U pitanju je novi trend koji onlajn mame zdušno neguju, kako one u svetu, tako i u Srbiji.

image
/11


Radi se o tome da mame fotografišu svoje dete, ali tako da "ne uhvate" i lice.

Kada su deca starija, akcenat fotografije stavlja se na njihovu igru ili crteže, dok se na slikama beba vidi samo malo telo koje se meškolji na krevetu. Po pravilu, bebe su moderno i lepo obučene.

Novi Instagram trend nisu izmislili roditelji, već onlajn prodavnice dečje odeće, koje su u neobičnim fotografijama videli dve prednosti – em samo jedno dete može da im reklamira celu kolekciju, em detinje lice neće skretati pažnju sa odeće koju žele da prodaju.

Neke od njih ulažu dosta energije u to da njihova deca budu jedna od najbolje obučenih na društvenim mrežama, te bebe neretko nose veoma zanimljive modne kombinacije, uparene sa igračkama ili lažama u istom tonu.

Nekada se od toga stvara prava mala foto sesija, te se pozadina iza bebe uređuje kao u profesionalnom studiju.

No, nije moda jedina o kojoj se mislilo – tu je i zaštita privatnosti deteta koje jednog dana samo treba da odluči da li želi da se njegovo lice nađe na društvenim mrežama ili ne.

Zato se, osim slika "bez glave", na profilima majki nalaze i one na kojima je dete okrenulo leđa ili glavu u stranu, ili pak one u kojima im je lice pokriveno filterima sa snepčeta.

Sve te trikove "obične" mame naučile su od onih "slavnih", koje su prve počele da izbacuju slike delova tela svoje novorođenčadi, njihovih stopala ili prstića.

 

Koliko profila, toliko i mama

 

Postoji više tipova Instagram mama, baš kao što postoji i više načina odgajanja dece.

Neke su Instagram pretvorile u vizuelni lični dnevnik svojih mališana, te se u pri dnu profila obično nalazi slika sa ultra zvuka, pa niz fotografija trudničkog stomaka u svim veličinama, smežurano novorođenče i onda detaljni i ponosni foto izveštaji dojenja, šetnji, prvog osmeha, prvog sladoleda, novih cipelica, omiljenog mede, igranja u pesku tako dalje, i tako dalje.

Za mame i tate koji na ovaj način pokazuju koliko su srećni što su roditelji izmišljen je čak i novi izraz – šerenting.

 

Druge mame su potpuna suprotnost.

- Nedavno me je na Instagramu zapratila drugarica sa kojom se nisam čula od srednje škole. Dopisivale smo se nekoliko sati i vidim da me sve vreme pita samo za posao, roditelje, stare prijatelje. Izbegava sve o deci i porodici. Tek sutradan shvatam da je, pošto ne kačim slike svoje dece na profil, sigurno pomislila da ih i nemam i nije želela da mi bude neprijatno ako se ona raspriča o svojoj bebi. Sve mi je to bilo vrlo zabavno – kaže jedna Beograđanka.

 

Izvor: blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2





MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here