|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Biohemijska trudnoća

Uredništvo Ringeraja, 9.1.2017
Šta je biohemijska trudnoća, kako se utvrđuje, zašto se javlja… Najčešća pitanja vezana za biohemijsku trudnoću!

image
/11


Kako se otkriva biohemijska trudnoća?

Biohemijske trudnoće najčešće otkrivaju testovi za utvrđivanje trudnoće. To su zapravo trudnoće koje završe vrlo rano, i pre nego što ih je moguće uočiti na ultrazvuku (najranije oko pet nedelja od prvog dana poslednje menstruacije). Smatra se da biohemijske trudnoće nastanu kada zametak odumre odmah nakon stvaranja, a pre usađivanja u matericu. Vrlo su česte, gotovo 50 do 60 odsto svih trudnoća završava kao biohemijska trudnoća.


Kako se utvrđuje biohemijska trudnoća?

Da je trudnoća postojala, saznaje se prema pozitivnim vrednostima beta HCG-a (hormona trudnoće), bilo iz krvi ili iz urina. Posle nekoliko dana žena od pobačaja prestaje biti pozitivna, te dolazi do krvarenja i u tim slučajevim nije potrebna kiretaža, jer trudnoća sama po sebi propada.


Kako možete saznati jeste li bile u drugom stanju?


Pre se nije previše znalo za biohemijske trudnoće, jer tada nisu postojali testovi za rano otkrivanje trudnoće, a žene su imale običaj da čekaju izostanak menstruacija, pa da se tek posle nekog vremena jave ginekologu. Ako bi dobile menstruaciju, smatrale su da nisu ni bile trudne. Menstruacija nakon biohemijske trudnoće može biti obilnija i sa ugrušcima, praćena jačim bolovima nego inače, ali to nije pravilo. Ova trudnoća najčešće nema simptome, jer se prvi simptomi prave trudnoće javljaju tek oko šeste nedelje.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
7
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
7
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
6
Mama na carskom rezu izvukla svoje blizanc...
Postupak je u osnovi klasičan carski rez, osim poslednjih trenutaka, u kojima je majci dozvoljeno da sama izvuče dete iz...
5





Najbolji zdrav doručak u trudnoći
Ono što je svakoj trudnici potrebno je izbalansirana zdrava ishrana.
Ishrana u trudnoći – kada, šta i koliko?
Možda ste upravo shvatili da ste trudni! Vaša beba tek što postoji! Odluka šta ćete jesti danas i u buduće, dok ste trud...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here