|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Branchy10 : Moja porođajna priča

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.12.2015
Onda mi prilazi moj ginekolog i smirenim glasom mi kaže da se ne plasim da će sve biti u redu samo da će bebu poroditi iz trbuha. Tu babica koja me premesta na sto, me pita zašto sam se toliko ugojila i odmah sam znala da je i to bio jedan od problema.

image
Odvode me u sobu i na moje insistiranje dovode mi bebu da je vidim. Od tog trenutka, moj život je dobio potpuno novi smisao! Baby sleep photo created by bearfotos - www.freepik.com
/11




DETALJI
 
Ringerajin korisnik: Branchy10
 
Datum: 10.03.2015.

Tip porođaja: Početak prirodni porođaj, završetak carski rez
  
Broj dana u porodilištu: 6
  
Porodilište: Porodilište Kragujevac

 
Ocena porodilišta: 4
 
Komentar ocene: Porodilište jako lepo opremljeno, osoblje ok.
 


PRIČA O MOM POROĐAJU

  

Moram da napomenem da sam se u trudnoći ugojila 27 kilograma što je delimično predstavljalo problem u pokušaju prirodnog porođanja.


Na pregledu u 7. mesecu kod svog ginekologa koji me je kasnije porađao, rečeno mi je da odmah počnem sa dijetom zbog rizika od mogućeg povišenog pritiska i komplikacija na porođaju, pri čemu se izdrao na mene jer nije mogao da veruje kolika sam.

Za to sam ja kriva jer zaista nosam vodila računa o tome koliko jedem.

Ustanovljeno je i da je beba krupna i da će porođaj verovatno krenuti ranije. Izdržale smo do kraja ipak i gurale bi još, ali je doca rekao da ipak 09.03. dođem na ginekologiju sa torbom da ostanem 1 dan i da će me sutradan porođati pošto je bio dežuran. Uzgred, svi su mislili da nosim blizance.

Termin je inače bio 12.03.2015.

Ujutro oko 07h su mi stavili gel, tj, indukovali porođaj gelom. Nisam verovala ali kontrakcije su odmah počele. Naravno, bile su blage. Do 08 i 30 već su krenuli jači bolovi. Prključili su me na CTG koji je očitavao odlične kontrakcije, a ginekološkim pregledom je ustanovljeno da sam otvorena 2 i po prsta i da me spreme za porođajnu salu. Otišli smo dole, klistirali su me i opet pregled, sve super, nakon sat vremena sam prebačena u boks gde sam zaista trpela jake bolove. Stavili su mi braunilu i dali neke lekove kroz infuziju, bila sam toliko žedna da sam u jednom trenutku razmišljala samo o tome kako ću pre da se onesvestim od žeđi. Doktor me je opet pregledao i rekao da sam otvorena za pola dlana i da ću brzo da se porodim. Hehe, kolika sreća, uskoro ću upoznati svoju devojčicu, a i sve je super, zar tako brzo, jupiii!

Onda mi je babica došla i rekla da će mi sad dati nešto od čega će mi se prispavati i da to iskoristim da odspavam malo jer će odmah posle krenuti porođaj. Priznajem, bila sam uplašena pri pomisli na to, ipak je to veliki posao za odraditi!

Malo mi se zavrtelo u glavi od toga ali od spavanja nije bilo ni s. Kakvo spavanje u sred kontrakcija a i aman, postaćuu MAMA uskoro!

I tako, bolovi, leđa gore, stežem šipke oko kreveta, a onda primetim kako kontrakcije brljave. Čas se jave na 5, čas na 2, a onda ništa 15 min. U tom se skupljaju ljudi oko mene, guraju svi ruke dole, pitaju se gde je vodenjak, kako ga nema, šta je ovo, beba otišla visoko, ja u transu, ne znam šta ću od straha. Jedan od njih mi kaže da se napnem da pokušamo da je spustimo, al ja ne osećam napon, guram u prazno. Onda mi prilazi moj ginekolog i smirenim glasom mi kaže da se ne plasim da će sve biti u redu samo da će bebu poroditi iz trbuha. Tu babica koja me premesta na sto, me pita zašto sam se toliko ugojila i odmah sam znala da je i to bio jedan od problema. Spremaju me za salu, tu se šale sa mnom, pokušavaju da me opuste, i tu upadam u san.
Budim se, pitam samo da li je beba dobro, kažu mi da je beba dobro, 4300g, mašala, polusvesna, voze me kroz hodnik, mama i muž me ljube.

Odvode me u sobu i na moje insistiranje dovode mi bebu da je vidim. Od tog trenutka, moj život je dobio potpuno novi smisao!


 

Želite da nam pošaljete svoju porođajnu priču?
Pročitajte kako - na forumu Porođajne priče!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
18
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
8
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
5





Spisak porodilišta u Srbiji - Beograd
U Srbiji trenutno postoji 76 zdravstvenih ustanova u kojima se naše buduće mame mogu poroditi. Pogledajte spisak za Beog...
Lepe vesti iz najvećeg privatnog porodiliš...
U najsavremenijem privatnom porodilištu u našoj zemlji, koje je deo vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, ov...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here