|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja .rs

image
/11


Nekakav kradljivac zamotri danju u čovek slaninu na tavanu, pa pođe uveče, pošto ljudi pospe, te se sastrag popne na somić i uvuče se na tavan.

Pošto skinu slaninu i uprti na leđa, pođe gredom da se vrati natrag, pa se nekako omakne, te padne na sred kuće, đe je spavao čovek sa ženom i decom. Kad ovaj bubne sa slaninom međ njih, a čovek skoči onako u mraku, pa stane vikati : “ Ko je to ? “. A kradljivac odgovori : “Ja sam đavo “. A čovek krsteći se poviče : “Pa šta ćeš ovde, anatema te bilo? “. A kradljivac odgovori: “ Ćuti evo sam ti donijo jednu slaninu.” A čovek jos većma uplašen poviče: “Idi bez traga anatema te i tebe i tvoje slanine. “ .A kradljivac onda reče: “E dobro kad nećeš a ti mi pridigni slaninu da idem “ Čovek mu dragovoljno pridigne slaninu, samo da mu se đavo kine iz kuće i on uprti slaninu na leđa i odnese kao svoju.

Kad ujutru svane onda čovek vide da je đavolu pridigao svoju slaninu

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ako nam deca ne čitaju, biće polovični lju...
“Biti pismen znači biti čovek koji razvija kapacitete samorazumevanja i koji je u stanju da sebe predoči drugim ljudima ...
6
Prva ljubav (Ti i ja)
Peva: dečiji hor Vrapčići
6
Kad TATA kaže deci: "MAMA sve bolje zn...
Neću odmah početi sa poslom. Ćutaću u tišini jedno pola sata. Slušaću ptičice, maziću psa, namazaću nokte. Ostaje mi još...
5
Debela deca
Kada su deca mala i buckasta, svima su simpatična, ali koliko je ova pojava kod dece zdrava?
5





Međedović
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
Ivin voz
video
Peva: Dragan Laković



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here