|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Studija je dokazala: Deke i bake koji čuvaju unuke dugo žive

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.7.2022
Naučnici su objavili novu studiju koja potvrđuje da bake i deke koji čuvaju unuke duže žive od onih koji to ne čine. To je lepa vest za sve bake i deke, a da ne spominjemo roditelje kojima treba odmor!

image
Podsetite bake i deke da su voljeni i da je brižnost koju oni pokazuju, drugačija od bilo koje druge ljubavi koju će vaša deca ikada dobiti. Happy family photo created by Drazen Zigic - www.freepik.com
/11


 

U stvari, studija je pokazala da bake i deke koji su na neki način bebisiteri imaju ogromnih 37 procenata niži rizik od smrtnosti u odnosu na odrasle osobe iste dobi koji nemaju "brižne odgovornosti".
To je pametno! Nazovite odmah svoju mamu i zamolite je da čuva decu!
Zašto bake i deke koji čuvaju duže žive
Nauka još uvek ne može da 100 posto objasni zašto se dramatično niži rizik od smrtnosti događa kada bake i deke provode više vremena sa unučičima. Oni to znaju, ali moraju da da pogađaju "zašto".
Oni ipak imaju prilično dobru ideju.
Veruju da vreme provedeno sa unucima stvara osećaj svrhe, a takođe pomaže u održavanju telesne i menalne aktivnosti bake i deke.
Svako ko je ikad bio oko deteta duže od nekoliko minuta, u potpunosti će to dobiti.
Bez obzira na godine, bake su život i pokret i radost. Nije iznenađujuće da je oko takve vrste životne energije isceljujuće i zdravo.
Pozivamo tvoje roditelje da provode više sa vašom decom
Mislim da iz više razloga nije neobično da neki baka i deka provode manje vremena sa unučičima nego što to stvarno žeče.
Razmislite o tome iz njihove perspektive. Deka i baka mogu biti izazov da shvate gde im odgovara.
Bebe plaču i žele svoje mame. Prošao je trenutak od kada su bake i deke dobili svoju deku. Ne mogu imati istu vstu strpljenja koliko je potrebno da se brinu o bebi. Postoji razlog zašto priroda ograničava našu sposobnost da brinemo o bebama kako starimo!
Deca uništavaju sve što je na vidiku i imaju bezgraničnu energiju. Vaši roditelji mogu se osećati kao da nemaju ono što je potrebno da budu u toku. Osim toga, njihove kuće verovatno nisu otporne na decu i možda će im svideti stvari "baš tako".
Deca osnovnoškolskog uzrasta su zauzeta istraživanjem šta znači imati svoj mali svet prijatelja. Bake i deke mogu sebe smatrati kao da nisu više zanimljivi svojim unučičima. Možda se brinu da deca neće biti uzbuđena da provode vreme sa njima, jer se ne igraju sa njima onako kako rade njihovi prijatelji.
Tvoj posao kao roditelja je da pomogne dekama i bakama da vide da je njihov doprinos u životu tvoje dece neminovan. 
Nije važno koju posebnu veštinu ili sposobnost dovode do stola, bake i deke su neverovatan važan deo tima koji je potreban za podizanje srećnih, zdravih odraslih.
Podsetite ih da su voljeni i briga o kojoj brinu bake i deke, drugačije od bilo koje druge ljubavi koju će tvoja deca ikada dobiti.
Većina nas ima najslađa sećanja na odrastanje sa bakom koja je mislila da smo okačili mesec, i dekom koji nas je učio da zviždimo.
Ta sećanje traju ceo život.
Na krjau, trebali bi ste nazvati bake i deke i podstaknuti ih ako im zatreba. Ako su već uključeni u životu tvoje dece, nazovite ih i obavestite ih da će verovatno živeti duže. Nateraće ih da se nasmeše, zar ne?

U stvari, studija je pokazala da bake i deke koji su na neki način bebisiteri imaju ogromnih 37 procenata niži rizik od smrtnosti u odnosu na odrasle osobe iste dobi koji nemaju ovakvu vrstu brige i odgovornosti.

 

To je sjajno! Nazovite odmah svoju mamu i zamolite je da čuva decu!
Kažite joj da bake i deke koji čuvaju unuke duže žive.

 

Nauka još uvek ne može potpuno da objasni zašto je dramatično niži rizik od smrtnosti kod baka i deka koji provode više vremena sa unučičima. Za sada naučnici samo pretpostavljaju šta je razlog ovome, i na dobrom su putu da objasne.

 

Veruju da vreme provedeno sa unucima stvara osećaj svrhe, a takođe pomaže u održavanju telesne i mentalne aktivnosti baka i deka.
Svako ko je ikad bio pored deteta duže od nekoliko minuta, u potpunosti će to shvatiti.

 

PROČITAJ JOŠ: Da li su baba i baka isto?


Bez obzira na godine, bake su život i pokret i radost. Nije iznenađujuće da je takva vrsta životne energije isceljujuća i zdrava.


Pozovite roditelje da provode više vremena sa vašom decom

Iz više razloga nije neobično da neki baka i deka provode manje vremena sa unučičima nego što bi to stvarno želeli.
Razmislite o tome iz njihove perspektive. Ovo je i za njih veliki izazov.

 

Bebe plaču i žele svoje mame. Prošlo je dosta vremena od kada su bake i deke dobili svoju decu. Ne mogu imati istu količinu strpljenja koja je potrebna za brigu o bebi. Postoji razlog zašto priroda ograničava našu sposobnost da brinemo o bebama kako starimo!

 

Deca ruše sve što im je na vidiku i imaju bezgraničnu energiju. Vaši roditelji mogu osećati kao da nemaju dovoljno snage. Osim toga, njihove kuće verovatno nisu potpuno prilagođene deci.

 

Deca osnovnoškolskog uzrasta su često u nekom svom svetu.

Bake i deke mogu smatrati sebe nezanimljivim za svoje unučiće. Možda se brinu da deci neće biti uzbudljivo da provode vreme sa njima, jer se ne mogu igrati sa njima onako kako to rade njihovi prijatelji. Vaš posao kao roditelja je da pomognete dekama i bakama da shvate da je njihov doprinos u životu vaše dece nemerljiv. Nije važno da li imaju neku posebnu veštinu ili sposobnost, bake i deke su neverovatno važan deo tima koji je potreban za podizanje srećnih, zdravih odraslih.

 

PROČITAJ JOŠ: Šest razloga zašto je baka bolja od mame


Podsetite bake i deke da su voljeni i da je brižnost koju oni pokazuju, drugačija od bilo koje druge ljubavi koju će vaša deca ikada dobiti.
Većina nas ima najslađa sećanja na odrastanje sa bakom koja je mislila da smo sjajniji od meseca, i sa dekom koji nas je učio da zviždimo.
Ta sećanja traju ceo život.

 

Na kraju, trebali bi ste nazvati bake i deke i podsetiti ih da ih volite i da su vam potrebni. Ako su već uključeni u život vaše dece, nazovite ih i obavestite ih da će verovatno živeti duže. Nateraćete ih da se nasmeše, zar ne?

 

Izvor: kitchenfunwithmy3sons.com


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
Minimax: Čarobna priča o avanturama dinosa...
Po zamisli Stivena Spilberga i Džordža Lukasa i pod rediteljskim vođstvom Dona Bluta, „Zemlja pre vremena“ je prelepa, m...
4
Bake i deke - blago svakog detinjstva
Prava baka je spremna da svaki dan peče palačinke ako to njena miljenica želi, a dobri deka da, uprkos bolovima u kičmi,...
3
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
3





Nema idealnih roditelja, svaki negde pogreši
Neko se rađa sa jačom klicom zla i obrnuto. Tako da je jako važno kakvo će uslediti vaspitanje.
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here