|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pojedine namirnice ne idu uz određene lekove, zato obratite pažnju na to šta bi trebalo da isključite i kada.
Ključne reči:

image
/11


Pojedine namirnice ne idu uz određene lekove, zato obratite pažnju na to šta bi trebalo da isključite i kada.


Alkohol i medikamenti nisu dobar "spoj". Ovo naročito važi za antidepresive, jer izazivaju pospanost. Čak i tableta valerijane mora da predstavlja prepreku čašici alkohola.


Žitarice i povrće usporavaju delovanje antidepresiva.Hrana bogata vlaknima može da izmeni delovanje tricikličkih antidepresiva, kao i molekule nekih lekova za epilepsiju i kardiotonika za srčane probleme. Vlakna usporavaju apsorpciju leka u crevima, poništavajući njegovo delovanje.


Vitamin C i digestive ne bi trebalo da kombinujete sa antianemicima, jer to može da dovede do poremećaja nivoa gvožđa, a postoji i opasnost od trovanja. Osim toga, vitamin C ograničava izlučivanje aspirina.


Mleko i mlečni proizvodi poništavaju dejstvo antibiotika i slabe delovanje lekova protiv upale.


Oprezno sa voćem, posebno sa sokom od grejpfruta, jer materije koje sadrži povećavaju koncentraciju antihistaminika u krvi i sedativa, koji se koriste pri problemima sa pritiskom.


Upotreba soli u kombinaciji sa tabletama za srce povisiće pritisak. Veća količina kalijuma, kojeg ima prilično u morskoj soli, može da izazove srčanu aritmiju.


Ako su vam propisani barbiturati (protiv depresije, anksioznosti, poremećaja spavanja) izbegavajte prehrambene namirnice bogate vitaminom B12, kao što su džigerica, bubrezi, morski plodovi, pivski kvasac. Mešanje ovih supstanci može da poništi dejstvo terapije.

 

 

Izvor:  večernje novosti

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
7
14. novembar-Svetski dan borbe protiv dija...
Svetski dan borbe protiv dijabetesa svake godine, 14. novembra, obeležava se istovremeno u celom svetu u nameri da se po...
4
Obradujte ukućane domaćinskim ručkom „na k...
Svi se tokom nedelje umorimo od brzih ili suvih obroka na poslu. Zato vam predlažemo tri recepta za čorbaste gastronomsk...
3
Muž i žena tvrde da jedu samo 3 puta nedeljno
Srećni par je na ovom načinu ishrane još od 2008. godine.
3





Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
Obeležava se nacionalni dan borbe protiv r...
Danas se obeležava nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od maligni...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here