|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Kolačići sa cimetom koji mame mirisom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.1.2023
Zima miriše na... cimet. Da bi vaš dom mirisao na zimu, nisu vam potrebne specijalne arome, ali možete ispeći ukusne kolače. Savršen recept pronađite u nastavku.

image
Ukusni kolačići sa naglašenim ukusom cimeta. Foto: Freepik.com
/11


Izabrali smo za vas jednostavan recept pomoću koga ćete pripremiti ukusne kolačiće sa cimetom i ujedno dočarati opojan miris u svom domu.

 

Sastojci:

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

- 1 šolja smeđeg šećera  

- ½ šolje belog šećera  

- 1 šolja omekšalog putera  

- 2 jaja  

- 2 kašičice ekstrakta vanile 

- 2 ½ šolje brašna  

- ½ kašičice praška za pecivo  

- prstohvat soli

- 3 kašike belog šećera  

- 1 kašika mlevenog cimeta  

 

- 1 šolja smeđeg šećera  
- ½ šolje belog šećera  
- 1 šolja omekšalog putera  
- 2 jaja  
- 2 kašičice ekstrakta vanile 
 - 2 ½ šolje brašna  
- ½ kašičice praška za pecivo  
- prstohvat soli

Uputstvo za pripremu

Zagrejte rernu na 150 °C. Pomešajte 3 kašike šećera sa cimetom u šolji i ostavite na stranu.

Ručnim mikserom na najmanjoj brzini pomešajte smeđi šećer i ½ šolje belog šećera, zatim dodajte puter i mešajte dok ne dobijete zrnastu teksturu. Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok smesa ne postane glatka. 

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte vlažnu mešavinu sastojaka i veoma lagano izmešajte, tek toliko da se sastojci sjedine.

Od testa formirajte loptice veličine oko 2 cm, pa svaku lopticu uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 18 do 20 minuta na 150°C.

Ohladite i poslužite.


Nakon pripreme kolača, definitivno zaslužujete čašu odličnog vina.

Prijatno i živeli!

 

Izvor: Sidera.si/Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

NAGRADNA ANKETA: Osvoji IMMUNOKIND set za ...
U takmičenju imaju pravo da učestvuju svi korisnici portala Ringeraja.rs.
7
Jednoga dana, sve ovo će nam nedostajati!
Dragi moj, neće zauvek biti ovako. Naši životi neće zauvek izgledati kao da žurimo, kao da konstantno kasnimo, kao da se...
3
Eto, ja NEĆU DA BUDEM DOMAĆICA!
Nije strašno ako ponekad ručak nije spremljen, ima i brzinskih obroka. Neće svet da stane ako se suđe pere za dva sata a...
3
KOLIKO LAJKOVA VREDI TVOJE DETE?
Nije baš nužno da posjeduješ nekakav IQ da bi shvatio da je novi život zapravo nova prilika za promjenu društva nabolje,...
3





DANAS SU MATERICE, MAME SREĆAN VAM PRAZNIK!
Pravoslavni vernici danas obeležavaju Materice, veiliki hrišćanski praznik majki i žena, koji uvek pada u drugu nedelju ...
MOJA PRIČA: Badnji dan, najlepši dan u godini
Neki se raduju poklonima u novogodišnjoj noći, dok je kod drugih tradicija šuškanja ukrasnim papirima rezervisana za Bad...



Anketa

Maksim
minnica

Želimo da nam se sin zove ovako. Da li mislite da je to ime prečesto u poslednje vreme?

da (36%)

ne (64%)


Ukupan broj glasova: 44

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here