|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Bajke i pripovetke na Ringeraja.rs

image
/11


Bile dvije sestre djevojke, pa im ispane sreća i nekako se brzo udaju jedna za drugom. Po zemanu u starije se izrodi lijep porod, a mlađoj se nešto, za Božijoj voljom, nije dalo. S toga joj bijaše teško što svog evlada nema, pa bi joj se vrlo ražalilo kad bi pomislila na svoju stariju sestru. Sve je spominjala što bare njih dvije nisu blizu, i često bi govorila: „ Kad bi mi nešto njezina djeca bila pred očima, lakše bi mi bilo.“ .

Najposlije ti nekako ona izmami od svoje starije sestre malo žensko dijete. Majka je majka, nije joj lahko pregoreti svog djeteta, ama opet veli :“ Svome ga dajem, znam da će mu biti kao i kod mene.“ . Dijete kako je štono rijek, ludo mlado otišlo, nije jadno ni znalo šta je s njim bilo, pa je od svoje tete mislila da mu je majka i tako je i zvalo. Vrijeme ide, gotovo dok dlanom o dlan udariš, godina prođe. Tako prođe jedna, prođe druga, pa bogme i nekoliko godinica odkako je dijete tetka posvojila. Jednom se starija sestra nakani i ode mlađoj u pohode, srce je vuklo nešto sestri, a nešto i svom djetetu, a opet više djetetu nego sestri. Kad tamo dođe, dočeka je sestra, e Bože dragi,nema kud bolje i krasnije, ko niđe nikog svog do nju jednu što ima. Bogme se ona tu nekoliko dana pozdravila, djevojčica joj već poodrasla. Mlađa sestra ko domaćica bavila se kućnim poslom i gotovcem te jednoć ne imade kad da iščešlja djevojčicu. Dijete onako raščupano pa će ti reći pravoj majci da ga iščešlja. Mati kad je iščešlja onda od milosti udari je rukom po leđima: „ Ajde ustaj! „ . Curica joj reče: „ Moja tetka, moja, kakva je nešto u tebe lahka ruka, a u moje mame teška. „ . Majci se ražali, sve joj suze svrnu na oči. A kako i neće, ima li boljeg prijatelja od majke, samo kad se spomene ime majka, puna su usta. Makar i tetka, opet je tuđin, nije joj od srca otpalo, pa da ga žali ko svoja majka.

Eto kako mu drago nešćede sestri ništa govoriti, već kad pođe povede sa sobom i dijete. Molila je mlađa sestra i molila i preklinjala da dijete ne vodi, a ona nešćede pristati ni za živu glavu već joj reče : „ Nemoj mi o tom ni govoriti, sestro moja ti ne znaš šta je svoje dijete ni šta je majčino srce“.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
7
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
6
Od danas se nastavlja nastava u OŠ "Vl...
U OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru danas počinje nastava u obe smene uz prisustvo šest policajaca, a biće angažovane...
6
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
6





SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
POKLANJAMO KNJIGU: "Moje pantalone su ...
Slikovnica o malom srcu na gaćicama, ali velikom u grudima!



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here