|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Nega kože na suncu – 12 saveta za ovo leto

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.7.2016
Svi volimo osunčanu kožu, naročito tokom letnjih meseci. Međutim, činjenica je da preterano izlaganje suncu može da dovede do oštećenja kože i da ubrza proces starenja. Srećom, postoje načini kako možemo zaštititi kožu.

image
/11


Manje izlaganje sunčevim zracima može pomoći pri prirodnoj odbrani kože jer se na taj način aktiviraju melanociti, pospešuje obnova kože i doprinosi njenom zdravlju. Sunčanjem se pospešuje hormon "sreće" serotonin koji doprinosi boljem raspoloženju. Sunce pomaže u proizvodnji vitamina D koji je neophodan za apsorpciju kalcijuma i učestvuje u formiranju kostiju.

 

Ukoliko želite da se prepustite sunčevim zracima bez bojazni za svoju kožu ispoštujte 12 saveta za zaštitu kože od sunčevih zraka.

 

1.     U popodnevnim satima budite u hladu

 

Koliko god je moguće između 11h i 16h izbegavajte izlaganje suncu koliko god je moguće. To je ujedno najtopliji deo dana i najštetniji za kožu.

 

2.     Pijte dosta vode

 

Većina krema za zaštitu kože od sunca štiti kožu i ujedno hidrira, ali je ipak neophodno unositi dovoljnu količinu tečnosti. Hidrirana koža je zdrava koža, a leti se usled vrućina lako dehidrira.

 

3.     Klima uređaji isušuju kožu


Kada ste u klimatizovanim prostorijama vodite računa da vam koža bude pokrivena, posebno dok ste u avionu. Obezbedite redovnu negu kremama koje će vam osigurati hidrataciju kože.

 

Uz neodoljivo hidratantan i hranljiv NUXE BODY 24-satni hidratantni losion za telo suva i ispucala koža je prošlost. Ulja slatkog badema, suncokreta i kokosa bogato hrane suvu kožu dok joj ekstrakt pšenice pruža vlažnost. Beli cvetovi narandže i badema omekšavaju kožu tela čineći je mekom poput svile. Njegova tekuća tekstura je jednostavno božanstvena. Zaljubiće se u nju svi tipovi kože.

 

Cena: 200 ml, 2030 rsd

 

 


4.     Zaštitni faktor je obavezan

 

SPF je skraćenica od Sun Protection Factor, odnosno zaštita od sunca. Ono nam govori koliko možemo dugo biti izloženi suncu pre nego doživimo oštećenja od UVB zraka. Npr. SPF 10 blokira 90% UVB zraka i 70% UVA zraka. SPF birate u skladu sa svojim tipom kože.

 

5.     I oblačni dani mogu dovesti do oštećenja kože

 

Ne zaboravite da čak i oblačni dani mogu izazvati oštećenja na koži pa je stoga upotreba hidratantnih krema sa SPF od velikog značaja za zaštitu kože i pružiće joj sigurnost.

 

6.     Ključ je u dobroj pripremi

 

Kada izlazite napolje neophodno je da zaštitu nanesete 15 – 20 minuta pre izlaska na sunce.

 

7.     Zaštita "od glave do pete"

 

Kada ste izloženi suncu treba da spovedete mere zaštite svih delova tela. Ruke, vrat, uši, grudi – i naravno ne zaboravite stopala! Šteta naneta sunčevim zracima izaziva starenje kože. Samo zaštićena i hidrirana koža ostaje mlada i zdrava.

 

8.     Nove letnje rutine

 

Promena nege kože u vrelim danima treba da bude ''letnja specifičnost''. Mnoge žene ne menjaju kreme u letnjim danima već i dalje koriste teške kreme koje u ovom dobu godine nisu potrebne. Za letnje dane se preporučuju laganiji proizvodi poput seruma, temeljno čišćenje kože i piling kože najmanje jednom nedeljno.

 

NOĆNI LAGANI ANTI-AGE FLUID ZA DETOKSIKACIJU KOŽE

 

NOVI Nuxellence® DETOX Noćni anti-age fluid je br. 1 rešenje za prirodnu detoksikaciju kože.

Zahvaljujući Super-Detox kompleksu s ekstraktom albicije (drveta svile) i šećera dobijenih biotehnologijom, ovaj revolucionarni noćni fluid stimuliše detoksikaciju ćelija, dok cvetovi pasiflore, anchuse i maka u srcu ćelija obnavljaju oštećenu mitohondrijalnu DNK i pune kožu energijom.

 Ujutro je inače umoran ten jednostavno oživljen, svež i odmoran, kao da ste spavali dodatna 2 sata. Iz noći u noć, koža je detoksikovana, obnovljena i vidljivo podmlađena.

Za sve tipove kože i sve starosne dobi.

Cena: 4602 rsd

 

 

9.    Ako želite savršen ten obezbedite telu piling

 

Piling pre izlaganja suncu obezbediće koži zdraviji i lepši ten i svežiju kožu. Nakon izlaganja suncu uvek koristite za kožu preparate koji ispravljaju, vlaže i vraćaju ravnotežu koži i čuvaju preplanulost kože.


URADI SAM:

Pomešajte kašiku kafe sa 2 kašičice maslinovog ulja i kašičicom meda. Smesu nanesite na telo, ostavite da stoji pet minuta, a zatim izmasirajte telo kružnim pokretima. Ovaj piling za telo može se primeniti i za osetljivu kožu. Nakon završetka telo oprati toplom vodom bez korišćenja kozmetičkih sredstava. Koža postaje meka i čista.


10.    Koristite dobar tonik za lice

 

Izvrsne prednosti tonika za lice često nisu dovoljno naglašene, no dobar tonik za lice čuvaće kožu hidratizovanom i svežom tokom celog dana pogotovo ako ste već zadobili opekotine od sunca.

 

NUXE Nežan tonizirajući losion

Neodoljive teksture i praktična pakovanja Nuxe čistača, dubinski čiste sve nečistoće i savršeno uklanjaju make-up.
Cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, alantoin i biljni glicerin umiruju i omekšavaju kožu, dok ulja pamuka i makadamije čuvaju hidrolipidni sloj kože.
Losion sadrži cvetnu vodicu severnoameričke leske i tonira kožu čineći je svežom i nežnom, a cvetna vodica latica ruže Rosa Damascena, zatim alantoin i biljni glicerin omekšavaju kožu, dok je prirodna hijaluronska kiselina hidrira.

 

Cena: 200 ml , 1594 rsd

 

 

 

11.      Ne zaboravite na reflekciju sunca

 

Približno 80 % štetnih zraka se odbija od snega, 15 % od peska, 10 % od betona, 25 % od površine vode, dok njih 40 %  prodre 50 cm u dubinu (odvisno od njene turbulencije). Zapamtite ukoliko ste na skijanju sunčevi zraci na većim nadmorskim visinama su još opasniji.

 

12.      Preparate za sunčanje čuvajte u frižideru

 

 

 

 

 

 

Izbegavajte čuvanje proizvoda za sunčanje na toplim mestima jer to može uništiti njihove zaštitne filtere. Neka su vam dostupni, ali uvek u senci.

Sunčani zraci su za nas od velikog značaja. Doprinose povećanju nivoa vitamina D, poboljšavaju raspoloženje i donose mnoge dobrobiti. Ali sa suncem moramo biti oprezni i ispoštovati ovih 12 pravila kako bismo uživali u njegovim blagodetima.

 

 

Kožu posle sunčanja negujte Čarobnim suvim uljem Huile Prodigieuse (Cena: 50 ml, 1881 rsd; 100 ml, 3234 rsd) , a uveče za efekat glamura nanesite Huile Prodigieuse Or Čarobno suvo ulje sa zlatnim sjajem (Cena: 50ml, 2643 rsd; 100 ml, 4121 rsd).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama

www.nuxe.rs


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MELA B3 revolucionarno rešenje protiv hipe...
Ovaj revolucionarni proizvod, kreiran u saradnji s vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima za hiperpigmentaciju, d...
3
Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2





NIVEA DNEVNA I NOĆNA NEGA PROTIV BORA
Inovativna nega protiv starenja sa čistim bakučiolom i dvostrukom hijaluronskom kiselinomdefiniše konture, učvršćuje kož...
LA ROCHE-POSAY: NAUKA ZA BOLJI ŽIVOT OSETL...
Pomerajući granice u dermatologiji, brend La Roche-Posay organizovao je globalni DermLive događaj koji okuplja svetske s...



Click Here