|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Suva ulja: ili kako razmaziti kožu tela

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.5.2016
Višenamenska suva ulja već su godinama jedan od najvećih kozmetičkih trendova za višenamensku negu i upotrebu na licu, telu i kosi, koja vrhunac korišćenja doživljavaju upravo u kasno proleće i leto.

image
/11


Prvi put su lansirana 1991. godine u Francuskoj, kao inovativna ideja Alize Jabès, mlade majke, preduzetnice i osnivača tada još nepoznate istraživačke Laboratorije NUXE, koja je u nedostatku vremena i rastrgnuta između mnogih obaveza, poželela jedan jedinstveni proizvod koji će u jednom potezu pružiti negu, obnavljanje i zaštitu kože lica i tela, kao i kose. Tako je nastalo prvo i danas najpoznatije višenamensko suvo ulje – NUXE Huile Prodigieuse®.

 

Danas u svetu postoji bezbroj raznih suvih ulja za kožu i kosu koja se, osim bogatim negujućim formulama sastavljenim uglavnom od prirodnih biljnih ulja, odlikuju i finim mirisnim notama te brzoupijajućim teksturama.

 


Zašto ''suva'' ulja?

 

Suva ulja najčešće sadrže bogata i hranljiva biljna ulja, koja su u svom izvornom obliku uglavnom prilično masna i teško se upijaju, pa neretko ostavljaju masan trag na koži.

Da bi im se omogućilo brže upijanje u kožu, uz zadržavanje svih njihovih negujućih svojstava, najčešće su im dodate određene formulacije koje pospešuju upijanje.

 

 

 

U slučaju NUXE Huile Prodigieuse® Čarobnog suvog ulja radi se o esterima biljnog porekla – prirodnim molekulima koji omogućavaju brže i lakše upijanje dragocenih biljnih ulja, bez menjanja njihove strukture i delovanja. Na taj način koža dobija sve potrebne hranljive i obnavljajuće sastojke, a na površini ostaje svilenkasta i meka, bez masnih tragova.

nuxe1 

Zašto su suva ulja idealna nega za kožu tela?

 

Suva ulja obogaćena su esencijalnim masnim kiselinama koje štite i obnavljaju zaštitnu barijeru kože, dok ulje ''zaključava'' vodu u koži i čini je mekom, čak i kada je izložena izraženom isušivanju (sunce, vetar, morska so i hlor, grejanje, klima-uređaji...).

 





Osim hranljivog delovanja na kožu, višenamenska suva ulja možete koristiti i:

 

NAKON DEPILACIJE  –  dragocena biljna ulja poput ulja slatkog badema, kamelije i kantariona u NUXE Huile Prodigieuse® imaju izuzetno umirujuće delovanje na kožu te su idealna nega nakon depilacije.

 

ODMAH NAKON TUŠIRANJA – za dodatno ''zaključavanje'' vlage u koži, suva ulja nanosite odmah nakon tuširanja, još na vlažnu kožu. Bonus mekoće i hidratacije će vas iznenaditi.

 

POMEŠAJTE S KREMOM ZA TELO – obzirom da suva ulja imaju sposobnost brzog upijanja, možda neće biti dovoljno masna kod žena s izrazito suvom kožom. U tom slučaju pomešajte ga s hranljivom kremom za telo, za izraženo hranjenje i hidrataciju kože, uz neodoljiv miris.

 

UMESTO PARFEMA – za mirisnu fantaziju, odaberite suvo ulje s dokazano neodoljivim mirisom poput NUXE Huile Prodigieuse®, nanesite ga na ramena, liniju vrata i dekolte te uživajte u dašku glamura i senzualne nežnosti.

 

KUPKA SA SUVIM ULJEM – za opuštajuće trenutke tokom kupanja, dodajte nekoliko kapi NUXE Huile Prodigieuse® suvog ulja u svoju kupku.

 

PROTIV STRIJA – dragoceno biljno ulje borača (lat. Borago officinalis) bogato je omega masnim kiselinama, koje dokazano deluju protiv nastanka strija, ispucalosti kože te na zaceljivanje rana i ožiljaka. NUXE Huile Prodigieuse® s uljem borača dokazano deluje u prevenciji nastanka i smanjenju vidljivosti strija, što je potvrdilo 79% žena u testiranju provedenom pod dermatološkim nadzorom.

 

 

NAKON SUNČANJA – Suva ulja omiljena su u letnim mesecima i kao savršena nega nakon izlaganja suncu. Osim što hidratizuju, ujedno i hrane i obnavljaju kožu tela oštećenu delovanjem UV zraka. Zlatne varijante posebno su omiljene zbog naglašavanja preplanulog tena (poput Huile Prodigieuse® Or Čarobnog suvog ulja sa zlatnim sjajem).

 

nuxe2 

Broj 1, jedno i jedinstveno

 

Predivno negujuća i hranljiva formula prvog i najpoznatijeg višenamenskog suvog ulja NUXE Huile Prodigieuse® Čarobnog suvog ulja, puno je puta imitirana, no i dalje ostaje nezamenljiva.

Čak 97,8% svih sastojaka ovog legendarnog ulja potiče iz srca biljaka. Obogaćeno vitaminom E, saveznikom mladosti, suvo ulje ne sadrži silikone, konzervanse ili mineralna ulja (derivate nafte).

Njegovu bit čini 6 dragocenih biljnih ulja (makadamija, lešnik, slatki badem, borač, kamelija, kantariona) koji kožu na najbolji način hrane i neguju i obnavljaju njenu teksturu.

Omiljeno je i zbog legendarnog sunčanog mirisa, punog ženstvenosti i slatke nežnosti, koji započinje cvetovima narandže, gorke narandže i šljiva, neverojatno zavodljivim notama đurđica i belih ljiljana te na kraju završavajući senzualnim dodirima vanile, cedra i jantara.

 

Cena, 50 ml: 1881 rsd

Cena, 1 00 ml: 3234 rsd

 

 


NUXE proizvode potražite u apotekama.

www.nuxe.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako da zablistate ovog leta na plaži?!
Da bi imali više samopouzdanja i bili sigurni da ste spremni za letnju sezonu, predstavljamo nekoliko saveta kako bi bil...
2
Pete meke kao pamuk
Sezona sandala jeste počela, ali mnoge dame su još uvek u zatvorenoj obući. Pedikir u kućnim ulovima počinje s potapanje...
2
Žene zimi izgledaju starije i do četiri go...
Stručnjaci za lepotu jedne laboratorije u Njujorku potvrdili su činjenicu da zimsko vreme negativno utiče na kožu žena, ...
2
Priprema kože za proleće i leto
Nega lica i tela sa ciljem pravilne nege u toku leta moguća je primenom prirodnih preparata, koji treba da sadrže preciz...
2





Kräuterhof anticelulit kolekcija - iskustva
Drage naše dame, da li vam je muka od celulita? Pojedine dame su testirale Kräuterhof anticelulit kolekciju, i sa nama p...
NIVEA DNEVNA I NOĆNA NEGA PROTIV BORA
Inovativna nega protiv starenja sa čistim bakučiolom i dvostrukom hijaluronskom kiselinomdefiniše konture, učvršćuje kož...



Click Here