|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Šta kada ne bude nas uz nju, šta će ona, kome će ona, ko će je paziti kao mi, ja..ko će živeti sa njom sve boli, tuge, sreće i istine...Ko će brinuti o njoj, ko će je tešiti, ljubiti, držati u nedogled u krilu, kada joj je to potrebno, ko će biti njena oaza, njen mir, njena sigurnost?
Ključne reči:

image
/11


 

Gledam ih zajedno, kako se igraju, kikoću, valjaju po krevetu, mešaju zvuk između plača i zadovoljstva, dok skaču, padaju, uživaju što imaju jedna drugu i neshvatajući koliko je to posebno i koliko je to nekada bilo nezamislivo! Uživam i opominjem sebe da sam i ja sve to već prihvatila zdravo za gotovo, da mi je negde normalno što postavljam dva tanjira, nameštam dva kreveta, pakujem dve torbe za put, delim kiflu na dva dela...A, nekada nije bilo tako, ni blizu...Pored prve i najveće želje da ona bude dobro, to je bila druga..Prva i druga...i tačka!

 

Uvek se sve vrtelo oko nje, od samog rođenja. Pogled uprt u jednom pravcu, misli okrenute samo njoj, a ljubav i osećanja nepodeljena! Ona i samo ona! Ne želim da ispadne kao pravdanje, kada kažem, da je to zbog njenog stanja, ali jeste pravdanje, kad malo bolje pomislim i jeste verovatno najviše zbog toga! Jer ona to nije tražila, nije zaslužila, nije trebala...ali sudbina je odabrala nju...i mene...I  svi su trpeli radi toga, svi su postali drugi, nevažni..Podeljeni na one koji je vole ili ne, koji joj se posvećuju ili ne...i tako sam ih i vrednovala! Korila sam sebe, pokušavala da se promenim, da pokušam da budem objektivnija, da ne sudim ljudima koji prosto drugačije misle od mene, koji je drugačije gledaju od mene, koji ne misle da joj treba nešto posebno...Ali, nisam umela drugačije! Moja ljubav prema njoj, je postao moj lanac oko noge koji me polako, ali sigurno vuče na dno...

A, onda je sinula ta misao...ta bolna istina, koja mi je kao mač parala utrobu, razarala misli i brkala moj zdrav razum! Šta sutra???

Šta kada ne bude nas uz nju, šta će ona, kome će ona, ko će je paziti kao mi, ja..ko će živeti sa njom sve boli, tuge, sreće i istine...Ko će brinuti o njoj, ko će je tešiti, ljubiti, držati u nedogled u krilu, kada joj je to potrebno, ko će biti njena oaza, njen mir, njena sigurnost? Ko će joj ulepšati onih 10 posto života koji čini porodica, kad joj je Bog ostalih 90 oduzeo...Ko će je voleti kao mi...kao ja?

Postojalo je samo jedno rešenje! Moguće, ali tesko izvodljivo! Moje bolesti, koje su se pojavile kao danak svih mojih neprospavanih noći, bolnih molitvi i neizbežnih stresova su se kao Kineski zid isprečili između mene i resenja. Ali, odlučila sam da probam, da pokušam, pa šta bude! Da se borim, jer moj cilj i razlog su prejaki da bih odustala pre vremena! Znala sam da će mi u tome pomoći moja ljubav, želja, moja potreba da ceo svoj svet dam samo njoj...bez obzira na cenu! Pokušaj, neuspeh, nada, suze, molba, razočarenje...i tako u krug, u  nedogled! Ali, nisam odustajala, nisam gubila nadu, nisam mislila na neuspeh, pokušavala sam i verovala, verovala, jer znala sam ako se ne ispuni želja zbog mene, ispuniće se zbog nje...

I ispunila se...stigla je...Njena i samo njena Lena! Mogu da je gledam, grlim, ljubim, volim...ali, ona je samo njena! Tako mala, a tako savršena, tako nestašna, a tako srčana, tako ljuta, a tako pravična...tako svoja, a tako njena! I kad malo bolje razmislim, ona je oduvek znala da ce doći...Bila je sigurna i uverena. Uz svu moju želju i borbu i na posletku pozitivnog testa, saopstivši joj vest da će dobiti brata ili sestru, ona je samo rekla to je sestra Lena!

I jeste, sestra Lena! Naša nada, uteha, ispunjenje želja, sigurnost, neko kome ćemo imati ostaviti u amanet naše najdraže, naše najsvetije, najbolnije...a, njoj samo sestra! Sestra sa velikim S, jer to govori više, nego bilo koji moj red u ovom tekstu! Jer one ne umeju drugačije, sem da se vole i  gledaju najnežnijom ljubavlju, onako kako to samo sestre umeju!

I zato je moj pokušaj, postao moj spas...


Dubravka Bakoč Vujinović


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Gospođo, to u stvari znači da ste dobra majka
„Ne znam šta ste uradili mojoj majci i kako, ali hvala vam od srca.“
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
DOBITNICI u SEBAMED nagradnom konkursu!
Tokom prethodnih mesec dana puno vas je učestvovalo u SEBAMED NAGRADNOM KONKURSU, hvala vam na tako lepom odzivu!
3
POBEDNICI: "Moja priča: Prvi put sa be...
Tokom prethodna 2 meseca poslali ste nam pregršt divnih, emotivnih, sunčanih i nežnih priča o vašem prvom letovanju sa b...
3





OVO JE ZA TATE KOJI SU PRISUTNI
Ovo je za tate koji napuštaju toplinu pokrivača noću, samo da promene pelenu ili šapnu mekane reči ohrabrenja.
Kada ste svom partneru pred decom rekli „V...
Naučimo našu decu šta je ljubav kako bi ovaj svet bio lepše mesto, najpre za njih same. Neka ta slika ljubavi u njihovim...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here