|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

PORODICA “PROKLETIĆ” U SELEKCIJI ILUSTROFESTA NA KALEMEGDANU

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 20.7.2022
Sreda 20.07.2022. Svi znamo da deca kad ostanu sama prave nestašluke, ali dvoje mališana, tada 9 - ogodišnjaka iz Beograda, Petra Blagojević i Mihajlo Conić, kad su sve igre dosadile, osmislili su jedinstvene strip junake – Porodicu “Prokletić”.

image
Petra Blagojević, ispred ilustracija koje je osmislila
/21


Ova neobična, srcolika porodica u kojoj pomalo, ponekad ima svih nas i naših ukućana osvojila je srca Milene Živanović, pisca i copywriter-a i Dušana Vojnova, ilustratora da u proteklih godinu dana kreiraju ceo Prokletić univerzum, a ovaj neobičan projekat je ušao i u selekciju ovogodišnjeg “Ilustrofesta”, međunarodne izložbe najboljih ilustracija.

 

KO SU PROKLETIĆI?

U suštini, oni su velika Srca, koja prate mala, svakodnevna “prokletstva” iz naše svakodnevice. “Prokletstva” porodice Prokletić su sve one sitne (i ne tako sitne) situacije u kojima iznova dokazujemo da smo ljudi – ljutimo se, nerviramo, razbijamo stvari oko sebe, gubimo ključeve, svađamo se sa ukućanima i na kraju, ipak – preživljavamo.

 

 

Ono što nam najčešće pomaže da preživimo ove svakodnevne male baksuze jeste upravo - humor.

 

Univerzalnost Prokletića s kojom svako može da se poveže jeste upravo taj  Marfijev zakon svakodnevnog života. 

Milena i Dušan koji su danas deo porodice koji nastavljaju da pišu i crtaju Prokletiće, o autorskom radu dece su rekli:

“Inspirisao nas je njihov dečiji entuzijazam, mešanje ćirilice i latinice koje, osim što je simpatično, puno govori o tome gde svi kolektivno živimo i rastemo; inspirisala su nas i izuzetno precizna opažanja sveta oko sebe, u kome je ime za mamu Gospođa, sina nazivaju Brat, a ćerka je jednostavno Dete. Taj spoj je za nas bio neodoljiv, pa smo nastavili da Prokletiće crtamo rukom, pa smo, osim likova i njihovih karaktera, zadržali i naivu dečijeg crteža i mešanje pisama kao nešto autentično.

 

 

Sama činjenica da su klinci nacrtali porodicu srca i dali joj prezime “Prokletić” je za nas istovremeno jako poetična i zabavna, pa smo nastavili da se bavimo malim prokletstvima koja svakodnevno napadaju naša kolektivno namučena srca”.

 

Posetite “Prokletiće” na Ilustrofestu, velikoj međunarodnoj izložbi koja se održava na Kalemegdanu do petka 22. jula.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.
4
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
Zašto je provesti leto kod bake i deke odj...
Deci ne mora biti teško bez roditelja. Ustvari, ako mogu suditi po sebi i svim svojim prijateljima u detinjstvu, uglavno...
3
PAROVE SPOJI I NUTRINO NAGRADE OSVOJI!
Vreme je da ponovo aktivirate svoje sive moždane ćelije! Nutrino i Ringeraja vas pozivaju da otkrijete parove i trenirat...
3





NAGRADNA ANKETA: Osvoji IMMUNOKIND set za ...
Učestvuj u IMMUNOKIND nagradnoj anketi na Ringeraja.rs i osvoji jednu od sjajnih nagrada. Pročitaj kakva su pravila učes...
5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here