|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pravila za bezbezdan put sa bebama i decom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.6.2017
Već sasvim male bebe mogu da putuju i na dalje destinacije. Ipak, važno je da se poštuje nekoliko pravila bez obzira da li je vaše dete sasvim malo ili nešto starije. Gde god da putujete, imajte u vidu i da je sam čin putovanja deo odmora!

image
/11


  • Na put krenite rano ujutru.

Bebe, ali i starija deca, u toku puta, a posebno u ranim jutarnjim satima, spavaju. Na zadnje sedište stavite frotir ili čaršav, tanak jastučić i beba će bar jedan deo puta spavati.

  • Beba uvek uz mamu

Majka bi trebalo sve vreme puta da sedi pored bebe. Zbog iznenadnog i naglog kočenja, majka mora biti u blizini, a ako je beba nemirna u toku spavanja, može se prevrnuti i pasti, pa bi trebalo biti pored nje.

  • Prilagodite vožnju

Ne vozite prebrzo, zaustavljajte se često. Bebu obavezno smestite u dečije auto-sedište, jer je na tom mestu najbezbednija. Putovanje treba da bude uživanje, a ne mučenje.

  • Ponesite pelene za jednokratnu upotrebu i maramice

Bebi će u pelanama biti udobnije, a vama će biti lakše da je presvlačite. Ponesite po jednu pelenu za svaki sat koji ćete biti u putu, plus za hitne slučajeve (proliv i slično). "Opremite" se vlažnim i papirnim maramicama. Obavezno se zaustavljajte kada presvlačite ili hranite bebu! Nikada, ali zaista nikada to nemojte raditi dok su kola u pokretu.

  • Ponesite dovoljno tečnosti i hrane

Nemojte zaboraviti prokuvanu vodu i adaptiranu mlečnu formulu koju vaše dete koristi. Najbolje je pripremati mleko za svaki obrok, a takozvani kontejneri će vam biti od velike pomoći, jer u njih možete staviti odgovarajuću količinu mleka u prahu koje ćete dodati u prokuvanu vodu. Ponesite više sterilisanih flašica, za onoliko obroka koliko bi beba trebalo da ima u toku puta.

  • Ne zaboravite cucle, portikle i igračke

Ako je cucla-varalica omiljeni "drug" vašeg deteta, obavezno je ponesite. Biće vam potrebne i igračke koje vaše dete obožava, portikle, plastične čaše i naravno nekoliko čistih kompletića garderobe, za slučaj da se beba ufleka u toku putovanja.

  • Pazite na klimu

Nemojte praviti "blindirani" auto, otvarajte prozore i provetravajte, ali takođe vodite računa da beba / dete ne budu direktno izloženo promaji, ali ni suncu! Ako imate klimu u kolima ne pravite preveliku temperaturnu razliku.

  • Ispoštujte detetove potrebe

Koliko god je to moguće ispoštujte bebine potrebe i navike – red u spavanju, obrocima, igranju… Nikada ne ostavljajte bebu samu u automobile, čak i ako spava. Neka vam uvek bude na oku i sve će biti u redu.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Vladika Grigorije: da li ŽIVOT BEZ DECE IM...
Da li je uloga roditelja najvažnija u životu jednog bračnog bara i da li je za jednu ženu najveći blagoslov da postane m...
4
Kako potrošiti što manje novca na poklone?
Najvažniji korak koji možete preduzeti da biste zaista uštedeli novac na božićnim poklonima je da odredite ukupan iznos ...
4
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
2





12 NAJLEPŠIH CITATA O PUTOVANJU SA DECOM
Putovanja jačaju veze između supružnika, roditelja i dece, kao i braće i sestara. I stvaraju nezaboravne uspomene.
Moja priča o čudesnom hotelu Ramonda
Ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel u kome je ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here