|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Stiže brat – nova zabavna animirana pesma koju ćete obožavati!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.6.2019
Predstavljamo vam zabavnu animiranu pesmu za decu “Stiže brat” i njenog autora.

/11


Pesmica “Stiže brat” donosi sve one brige i razmišljanja koje se u malenim dečijim glavicama roje od trenutka kada saznaju da uskoro neće biti više sami već da dobijaju “pojačanje” u vidu bate ili seke.

Zabavna, vesela, tu je da zabavi sve buduće starije bate i seke, ali i mame i tate i pripremi ih na sve ono što ih očekuje.

Autor ove zabavne pesmice je Darko Atlagić, možda poznatiji po svom kanalu Magicni Wrtuljak!

 

Ko je Darko Atlagić, odnosno Magicni WrtuljaK?

-          Rođen sam u Banjoj Luci, a odrastao u Prijedoru gde sam završio osnovu školu i gimnaziju, kao i nižu muzičku školu na instrumentu klavir. Kao tinejdžer od nekih 14-15 godina počinjem aktivnije da se bavim muzikom, prvobitno u ulozi klavijaturiste u jednom prijedorskom rock bendu, a kasnije i kao vokal i klavijaturista u nekoliko različitih prijedorskih pop-rock bendova i taj period mog života traje u kontinuitetu nekih 12-13 godina, sve do momenta dok nisam završio ekonomski fakultet, nakon čega sam počeo da radim u struci, ono što se kaže „full time“ posao, od 08-16h, što radim i danas. Muzika je svakako svo to vreme ostala bitan segment u mom svakodnevnom životu i nešto što je zapravo oduvek i bilo moja prva i najveća ljubav, a sva ta nostalgija koja je ostala u sećanju na taj sladunjavi period mladosti je jedna ipak zasebna tema...

-          Što se tiče YouTube kanala “Magični WrtuljaK” (MWK), moglo bi se reći da je to nešto što je nastalo kao prirodna posledica svega onoga što sam u životu prošao i naučio baveći se muzikom, ali što se, kao ideja, ipak iskristalisalo tek onda kada sam dobio svoje prvo dete, kćerkicu Dunju...

 

stiže brat1


Kako ste došli na ideju da počnete sa radom na videima za decu?


-          Devojka koja je pristala da se uda za mene i ja danas imamo dvoje dece… devojčicu Dunju i dečaka Alekseja. Dunja se rodila 2014. godine i kada joj se počeo približavati prvi rođendan, mama joj je počela puštati pesmicu “Danas nam je divan dan” na YouTube-u, a sa idejom da detetu ta pesmica malo uđe u uvo pa da zna o čemu se radi kada bude proslava njenog prvog rođendana. Međutim, Dunja ne samo da je obožavala da sluša tu pesmicu (ta joj je bila omiljena) već je sve više htela da gleda i ostale dečje klipove koji su bili dostupni na YouTube-u u to vrieme. Dete nas je bukvalno svaki dan podsećalo da joj nađemo neku pesmicu da ona to malo pogleda. Ja sam tada stavio prst na čelo i pomislio: “Čekaj malo, pa zašto ona ne bi gledala i slušala pesmice koje pravi njen tata?! Pa zar njen tata (u nekom svom prošlom životu) nije bio muzičar?!”

-          I tako je, krajem 2015. godine u mojoj glavi počela da sazreva ideja o pokretanju YouTube kanala. Nedugo zatim, nabavio sam osnovnu opremu, napravio mali kućni studio za audio-video produkciju i krenuo sa radom u kasnim noćnim časovima. Naravno, prva pesmica koja je krajem 2016. godine obavljena na kanalu je (gle čuda): obrada popularne dečje pesme “Danas nam je divan dan – rođendanska pjesmica za djevojčice”. Takođe, neposredno nakon objave tog videa, objavili smo i video iste te pesmice, ali verzija za dečake, ni ne sluteći da će nam se uskoro pridružiti i jedan mališan, ni manje ni više nego – mali brat. Ono što je još zanimljivo spomenuti u tom kontekstu je to da su u tom periodu jako popularne bile animirane pesmice za decu koje su se mogle pronaći na YouTube-u, a to je bila oblast o kojoj ja tada nisam znao apsolutno ništa. Video sadržaj na dve rođendanske pesmice koje sam tada objavio je bio sačinjen od fotografija i to je u tom momentu bio maksimum mojih veština iz oblasti video produkcije. Tada sam ponovo stavio prst na čelo i shvatio da ako želim razvijati YouTube kanal i dalje, te pratiti trendove koji su “in”, moram da savladam 2D animaciju. Tako sam krajem 2016. godine nabavio dodatnu opremu i krenuo sa učenjem i paralelnim radom na novoj, ovaj put, animiranoj pesmici. Celi proces je trajao oko 2,5 godine.

 

stiže brat4


Šta vas je posebno podstaklo da napravite pesmicu “Stiže brat”? Kome je namenjena?

-          Pesmica “Stiže brat” je zapravo karikirani istinit događaj, odnosno, gledano iz mog ugla, doživljaj. S obzirom na to da je Dunjina mama bila trudna sa Aleksejom u tom periodu kada sam razvijao ideju za prvu animiranu pesmicu, jedno veče sam seo i napisao tekst pesmice “Stiže brat”. Zapravo, prvobitna ideja je bila da se pesmica zove “Stiže brat, biće rat” i da tema zapravo bude, na šaljiv način opisana, ta dečija borba za “prevlast”, jer smo znali da je to ono što nas uskoro očekuje u i praksi. Ali kasnije sam fokus ipak pomerio na tu neku dečju psihologiju i odlučio da uradim pesmicu o razmišljanjima devojčice koja je shvatila da će uskoro dobiti mlađeg brata i nije baš sigurna šta to zapravo znači i da li zbog toga treba da se raduje ili da se brine, te prolazi kroz mnoštvo emocija.

-          Aleksej je rođen 2017. godine, tako da su se on i pesmica “Stiže brat” zapravo zajedno i istovremeno razvijali i rasli, jer jedan takav projekat je dosta kompleksan, naročito ako sve radiš sam, kao što je to kod mene bio slučaj. Jedino što nisam sam uradio su ilustracije likova na papiru. Njih sam sredinom 2017. godine kupio od prijatelja koji se aktivnije bavio slikarstvom i koji je, nažalost, preminuo nekoliko meseci nakon toga, iste te godine. Taj događaj, koliko me je doboko potresao, toliko mi je dao i dodatnu motivaciju da taj projekat dovedem do kraja. Jer, svakako, najveći podsticaj za sve to su mi porodica i deca, tako da, u suštini sve to što radim vezano za YouTube kanal “Magični WrtuljaK” je zapravo namjenjeno prvenstveno njima, ali iznenadni gubitak prijatelja me je u tom trenutku dodatno učvrstio u želji da tim sjajnim likovima koje je iscrtao, animacijom udahnem život.

 

stiže brat2


Kakvi su dalji planovi? Najavljujete li nam širenje projekata i moža neku dalju komercijalizaciju?

-          Plan je svakako da se kanal razvija i dalje u istom pravcu. Primarni cilj mi nije kvantitet već kvalitet sadržaja na kanalu, što znači da pesmice neću objavljivati često, ali ću se maksimalno truditi da one koje objavim budu što kvalitetnije, u svim segmentima. Takođe, kanal je zamišljen kao jedna digitalna lokacija sa prvenstveno zabavnim sadržajem. Ne planiram se upuštati u edukativni dio priče jer, kao prvo, smatram da nisam kompetentan u tom segmentu, a kao drugo, verujem da će deca kroz život i bez mene imati dovoljno, možda čak i previše, raznoraznih tipova i vrsta edukacija. Stoga, zamolio bih sve roditelje koji budu čitali ovaj tekst da razmotre prijavu na naš kanal (subscribe) i da se zabave sa svojim mališanima uz sve naše buduće objave, kao što ćemo se i mi, na kraju krajeva, zabavljati stvarajući ih.

 

stiže brat3


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
7
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
6





SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Ivin voz
video
Peva: Dragan Laković



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here