|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Svih devet meseci u formi

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.7.2016
Trudnice koje vežbaju imaju više energije, bol u leđima se kod njih smanjuje, a nakon porođaja lakše vraćaju prethodnu kilažu

image
/11


Fizička aktivnost i što više kretanja tokom trudnoće pomažu ženama da lakše podnose drugo stanje. Trudnice koje vežbaju imaju više energije, bol u leđima se kod njih smanjuje, a nakon porođaja lakše vraćaju prethodnu kilažu. Da biste ostali fit nije neophodno da ulažete veliki napor. Vežbe možete raditi u svom domu, tokom svih devet meseci, a da biste postigli najbolje rezultate preporučuje se da ih radite svakog drugog dana.

Podrazumeva se da vežbanje mogu da praktikuju trudnice koje nemaju zdravstvenih tegoba tokom trudnoće!


ZATEZANjE ZADNjEG DELA
Raširite noge i stanite pravo, držeći se rukom za zadnji deo stolice. Polako se spuštajte u čučanj, dok su leđa u uspravnom položaju. Zatim se polako vraćajte u prvobitni položaj. Vežbu ponovite nekoliko puta.

 

BICEPSI I RAMENA
Sedite pravo na ivicu stolice. U obe ruke uzmite tegove od 5 do 8 kilograma. Savijte ruke tako da formiraju ugao od 90 stepeni, a onda podignite tegove u visini ramena i naizmenično ih spuštajte i podižite nekoliko puta.

 

RUKE
Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Oslonite se na laktove, a noge ispružite ravno iza sebe tako da telo formira pravu liniju. Ne savijajte leđa i ostanite u ovom položaju najviše pet udisaja, zatim napravite pauzu i ponovite nekoliko puta.

 

LEĐA
Stavite desno koleno na stolicu, a levo stopalo na pod. Nagnite se napred, desnu ruku stavite na sedište stolice, a u levoj držite teg. Kao u prethodnoj vežbi savijte lakat da ruka formira 90 stepeni i spuštajte i podižite teg. Zatim promenite stranu.

 

JAČANjE BUTINA
Lezite na desni bok i ruku stavite ispod glave. Desna noga treba da bude savijena pod uglom od 45 stepeni, dok je druga noga ispružena ravno. Lagano podižite i spuštajte levu nogu nekoliko puta. Zatim se okrenite na suprotnu stranu i sve ponovite.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
12
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
6
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
5
Pucanje vodenjaka, evo kako zaista izgleda!
Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!
4





Prvih 1.000 dana: ishrana u trudnoći
Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potr...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here