|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Tri nezaboravna dana u Sunčanoj Reci, iz pera jedne mame

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.8.2016
Nakon 3 divna dana shvatite da ovde prosto ne možete a da ne uživate, jer u Sunčanoj Reci ništa nije obično, počev od ambijenta, preko izvrsne hrane, ljubaznih domaćina, pa do čitave lepeze sadržaja i izleta.

image
/11


Zamislite da je vikend. Ili još bolje produženi vikend. Sa porodicom ste, negde na selu, pored reke, u podnožju planine. Jutro je, opija vas tišina. Kafu pijete na terasi okupanoj suncem, uz muziku ptica, dok vaše dete trči po travi koja je svuda oko vas.

Svako ko je posetio Sunčanu Reku i prespavao jednu noć pored Drine, razume da je nemoguće opisati taj doživljaj.


Stojim sa aparatom, tu, na mestu gde se ukrštaju planinski i rečni vazduh, na mestu gde se sunčevi zraci sa planina utapaju u vode Drine koja blista.


Stigli smo u Sunčanu Reku po kišovitom danu, ali ni kiša joj nije oduzela na lepoti. Prvo što osetih je neverovatan mir. I pored gostiju kojih ima dosta, zahvaljujući velikom prostranstvu i pogledu koji puca u nepregledno zelenilo, imam osećaj da smo samo na svetu. Njih dvojica i ja.

Spavali smo kao bebe, u krevetima od brezovog drveta, a probudili se uz sunce, petla, i tri ponija ispod prozora - mamu i dve bebe, koje još sisaju.



Za doručak, ja biram sardinu iz Drine, dok se muški dvojac opredeljuje za uštipke sa kajmakom. Ukoliko se odlučite za obrok napolju, poniji će vam vrlo verovatno praviti društvo :) I uvek su raspoloženi za druženje sa mališanima!

 




Nakon doručka, moj dečak užurbano gazi travu, i hita ka konjima koji pasu okruženi obroncima Gučeva. Nema lepšeg prizora, a ni gracioznijih i lepših zivotinja. Pridružuje se i tata, sa kockom šećera u ruci. I nastade fotka :)

 



Pored konja, tu su i maga, bik Jablan, ovce, paunovi, zeke, golubovi ... 

Ovde na velikom prostoru ima svega što se poželeti može - konaci u drvenim kućicama, staze za šetnju i džoging, sportski tereni, vožnja kvadom. Restoran mami mirisom roštilja i sača, konji pasu, kočije voze, Drina blista, čuju se zvona crkvice "Sretenja Gospodnjeg" ...


Nakon druženja sa konjima, moj dvogodišnjak trči ka toboganu, ljuljama i trambolini, te sledi igranjac u parku. Nalazimo i drugare, i kreće zabava :)



Svakako nemojte propustiti ni kupanje na Drini, na Šotrinoj plaži. (Zdravko Šotra odabrao je upravo Sunčanu Reku za snimanje scena za serije “Nepobedivo srce” i “Greh njene majke", pa otud i ime plaže).


Prelepa terasa nad rekom mami nas .. pijemo kafu zagledani u blistavu reku.

U znak zahvalnosti što je Drinu predstavio svetu u najlepšem svetlu, u Sunčanoj Reci jedno naselje nosi naziv po Robertu de Niru.

Kada je krajem 60-tih godina poznati američki glumac Robert De Niro putovao auto stopom kroz Srbiju, put ga je doveo i na obalu reke Drine, u Banju Koviljaču, u blizinu Etno sela „Sunčana Reka". Pored reke Drine je prenoćio. Reka Drina je ostavila na njega veliki utisak i sećajući se na jedinstvenu i neponovljivu reku, on je svojoj kćerki dao ime Drina.


Ljubiteljima istorije dostupna je muzejska postavka “Drina kroz vekove”, sa fotografijama i tekstom vezanim za bitku na Drini. Na puškomet od Sunčane Reke snimljena je i čuvena scena iz filma "Marš na Drinu". 




Nakon 3 divna dana shvatite da ovde prosto ne možete a da ne uživate, jer u Sunčanoj Reci ništa nije obično, počev od ambijenta, preko izvrsne hrane, ljubaznih domaćina, pa do čitave lepeze sadržaja i izleta. Pored toga što ćete spavati na obali Drine u divnim ušuškanim kućicama sa enterijerom koji predstavlja spoj prirode i komfora, Sunčana reka Vam pruža još mnogo toga.




Ukoliko i vi tražite svoj savršeni kutak za odmor u prirodi, Sunčana Reka se svakako treba naći na vašoj mapi porodičnih putovanja.


Ova mama je konačno odmorna i nasmejana. Sunčana Reko, hvala ti, vidimo se opet, uskoro, obećavam!

Za više inormacija o Etno selu Sunčana Reka posetite Facebook stranicu www.facebook.com/etnoselosuncanareka kao i sajt www.suncanareka.rs.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
5
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
5
Šta poneti na godišnji za bebu i dete!
Ringeraja je samo za vas napravila spisak svega što trebate poneti na godišnji odmor kada putujete sa bebom ili manjim d...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Budimlija - odmor sa decom koji se pamti i...
photo
Ovo je mesto koje odmara oči, a uz bezbroj nijansi zelene boje, osetismo se toliko bliski sa prirodom već dok smo se usp...
Etno selo Tiganjica-osetite porodično čari...
Ah ta banatska sela ... ušuškana među rekama, močvarama i poljima, mala ali puna duše. Kada sa vrelog beogradskog asfalt...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here