|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Veseli novogodišnji Cake Pops

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.12.2013
Zaposlite ruke, i dečije prstiće, i napravite ove vesele poslastice na štapiću.

image
/161


Možda deluje komplikovano, i nije da nije, ali svakako poslastice vredne truda ako ništa drugo samo zbog radosti dečice koja ovakve kolačiće obožavaju.

S' druge strane, same kuglice i nije toliko teško napraviti, bilo da odaberete neki recept za pojedine sitne kolače, ili baš neki recept koji podrazumeva pečenje biskvita i pravljenje krema.

Mi vam predlažemo da probate da po ovom receptu napravite Cake pops:


Kora:

-1 maslac 

-150-200 gr šećera u prahu i 1 vanilin šećer

-5 žumanaca

-150 gr otopljene čokolade

-3 kašika kakaa

-50 grama brašna oštro tip 400

-1 kesica pudinga od čokolade

-pola praška za pecivo

-100 ml mleka

- 5 žumanaca


Čokoladni krem:

-250 ml slatke pavlake

-200 gr crne čokolade

-150-200 gr mlečne ili još bolje noisette čokolade


Penasto se umuti maslac sa šećerom, pa se u to dodaje jedno po jedno žumance, zatim čokolada, svi praškasti sastojci, mleko i na kraju čvrsto umućena belanca.

Peče se na 180°C nekih pola sata, i kada se ohladi, izmrvi se cela kora u jednu duboku činiju, pa joj se doda prethodno pripremljen čokoladni krem, Sve se dobro izmeša, vade se i oblikoju kuglice koje se stavljaju na štapiće ( čačkalice ili štapiće za ražnjiće)

Krem se priprema tako što se skoro do ključanja zagreje pavlaka, pa se u nju dodaju komadići čokolade, meša se dok se ne istope, pomeri se sa šporeta i ostavi da se ohladi.


Možete ih onda ukrašavati kako želite, i za to će vam biti potrebno dosta čokolade ( crne, mlečne, bele- ona je zgodna za bojenje prehrambenim bojama) jestive perlice, fondan masa...

Upravo ovo ukrašavanje je onaj detalj koji je najkomplikovaniji, ali ako imate male pomoćnike ovo postaje najzabavnije pravljenje kolača.

Kada su gotovi i osušeni, treba ih staviti na postolje, koje se lako pravi od stiropora (više naslaganih komada stiropora jedan na drugi kao bi postolje bilo stabilno) koji se umota u ukrasne papire.


Pogledajte galeriju i uživajte!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kupanje tokom menstruacije - trikovi za op...
Često se dešava da menstruaciju dobijemo baš tokom odmora. Ovo su trikovi kako da ove dane provedete opuštenije.
6
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3
KLUB „ZLATNO SRCE“ - PODRŠKA KOJA OSMEH ZNAČI
Da li ste čuli za Klub „Zlatno srce“? Članovi ovog kluba, redovnim mesečnim donacijama, pružaju podršku deci i mladima b...
3





Šaljemo novogodišnje čestitke!
Nema većeg i lepšeg uzbuđenja od toga kad se otvara koverta i čita tih par redova sa najlepšim željama napisanih na ličn...
Kako napraviti 3D pahulju od papira
Zimske i praznične pripreme su počele, i u skladu sa tim dajemo vam predlog kako da se zanimate a ujedno i da ukrasite s...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here