|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Gde spava vase dete?
16.8.2008 23:42:38   
Suncica
Moja Lorena jos uvek spava u svome kreveticu uz nas krevet, mada ima opremljenu svoju sobu.
Smatram da je jos jako malena da je ostavim samu u sobi, jer strasno nemirno spava..a takodje i psihicka stabilnost deteta uveliko zavisi od neodbacivanja i prisustva majke..
Sta vi mislite o tome?


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Gde spava vase dete?
17.8.2008 9:01:15   
guppy RR
Naše bebice su spavale takođe sa nama u spavaćoj sobi. To nam se činilo najbolje, jer su se počele u jednom periodu buditi i tražiti nas, i tako je bilo najbliže. Od rođenja su inače spavali OK, do tad smo ustajali max 2x na noć. A u tom periodu smo ustali muž i ja po 10 puta na noć i tražili cucle i umirivali ih, a oni bi zaspali nazad, čim bi osetili, da smo uz njih. Tako smo i mi Suncice mislili, da je za njih bolje da nas imaju blizu i da je to bolje za "psihičku stabilnost"...

ALI

Jednog dana smo odlučili, da probamo da ih stavimo u svoju sobicu. Nećeš verovati - prespavali su noć bez buđenja, ujutro su počeli da spavaju duže i duže!! To što bi trebala biti "stabilnost detetu" je ispalo obratno. Mi smo njih budili pomeranjem, a oni nas traženjem, i tako u krug. I kažem ti - otkad su u svojoj sobici, mir božji. Čak smo ih navikli na uspavljivanje tako, da ih samo spustimo u krevetac i kažemo laku noć i oni sami zaspu.

Raspisala sam se k'o blesava...
ali to što želim reći je - često svi govore o tome, kako mora dete biti blizu roditeljima, ... zbog te psihičke stabilnosti... pa nek to bude dojenje ili spavanje ili odgajanje. Ali ponekad zaboravimo da neke određene stvari svom detetu jednostavno ne možemo nuditi (neke majke npr. ne doje) i tada se osećamo totalno bezvredne, jer smo svom detetu oduzele "ONO NEŠTO" o čemu svi pričaju da je važno. Možda najbolje ravnati se po svojoj bebi i eksperimentisati povremeno, kako bi našli onaj pravi recept za naše detence.

Opet - nije to recept za sve - Lorenica možda najbolje spava uz mamu.

Cmokić
user posted image

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Gde spava vase dete?
17.8.2008 17:13:57   
stella
U kreveticu sa nama u spavacoj sobi.Mislim da je jos premalena za odvajanje jer se jos uvijek budi po noci da doji.



_____________________________

H A N A 26.09.2007

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Gde spava vase dete?
17.8.2008 19:15:08   
Lu
U svojoj sobici od pet mjeseci,naprotiv ja nesmatram da ga time odbacujem od sebe nego ga postepeno osamostaljujem,stvaram mu osjećaj sigurnosti,što se pokazalo ispavno,sasvim mirno spava i mislim da nema potrebe da spava kod mene to je samo zamaranje za sve,a ja sam sigurna da mu se ništa loše neće desiti,sobica je do moje tako da ga čujem kako diše.
On je to prihvatio kao najnormalniju situaciju,kao što i je.
Sve bi mi majke voljele svoje dušice stalno kraj sebe ali nekada moramo misliti što je bolje za njih,naravno opet svaka majka zna najbolje kako će postupiti sa svojim djetetom da bi se osjećalo sigurnim,ja to činim ovako i znam da postupam ispravno i da je to za njegovo dobro.

(odgovor članu stella)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Gde spava vase dete?
17.8.2008 19:36:13   
guppy RR
Ma sve u svemu - gde god spavala naša deca, mislim da majke u glavnom postupamo ispravno. Neće ništa biti naopako sa detetom ako spava sa majkom i ocem (pa i u njihovom krevetu!), a ni sa detetom, koje spava u svojoj sobici (pod uslovom, da mu to odgovara). Zar ne?

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Gde spava vase dete?
17.8.2008 22:17:13   
Lu
Naravno,samo je u najmanju ruku malo čudno da npr.dijete od 6godina spava sa roditeljima i takođe kada je stigla nova bebica i ona spava snjima,pa zar tu nije malo gužva a o privatnosti da nepričam,neznam kako su upjeli to drugo dijete dobitiuser posted image ,ovo su inače ljudi bliski meni,jao što sam bezobrana. 

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Gde spava vase dete?
18.8.2008 8:52:46   
guppy RR
ma nisi bezobrazna, svi mi imamo svoje mišljenje o tome,
ali njima očigledno ništa ne fali ako se toga pridržavaju

ja lično nisam pristalica toga, da dete spava kod roditelja tako dugo.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Gde spava vase dete?
18.8.2008 9:41:47   
Suncica
Moja Lorena ima divno opremljenu svoju sobu. Grdne novce smo dali su za oslikavanje zidova(covek koji je po profesiji umetnik je dosao i oslikao bajku), ima krevet za odrasliju decu sa ogradicom koja moze da se podigne, stolic za cajanke i sve sto ide uz to.
Pre neko vece, vec sam pisala da nemirno spava, ne znam kako ispala iz svoga kreveta i sreca, pa je pala na mene..Da kojim slucajem nisam bila tu, ne znam sta bi se desilo..
Iz tog razloga je ne ostavljam samu, jer ne treba mi jos i muka sa polomljenim rukicama ili ne daj Boze nekim gorim povredama..
A kada napuni tri godine ide da spava u svoju sobu, moze da misli ko sta zeli, ali meni je sigurnost moga deteta najvaznija..


< Poruku je uredio Suncica -- 18.8.2008 9:42:51 >


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Gde spava vase dete?
18.8.2008 9:49:59   
ElmaB
Ja sam takodjer u sobi sa svojim blizancima. Tata spava sa Teom u drugoj sobi, a nas troje smo zajedno. Oni su u svojim krevetcima, ali uz moj krevet! Sto je sigurno, sigurno!

_____________________________

Mamina zlata

Tea, 11.02.2005.
Lana,31.03.2008.
Deni,31.03.2008.

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Gde spava vase dete?
20.8.2008 20:44:53   
ebru
Mona je do nekih 2-3 mjeseca spavala samnom u krevetu,eh onda sam je preselila u njen krevetic i tako i sad spava.
Nema svoju sobu pa joj je krevetic u dnevnom boravku,a ja jos spavam tu...a tata u spavacojuser posted image jednostavno nemogu da je ostavim samu u sobi da pajki,sve me strah da nece navuc sebi jorgan na lice i sl.
Ujutro ustanemo i kod taje malo u spavacu budimo ga...

_____________________________

Monika 11.12.2007
Svaki covjek upozna jednom covjeka svom zivota,ali samo rjetki upoznaju ih u pravo vrijeme!

(odgovor članu ElmaB)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Gde spava vase dete?
20.8.2008 23:01:50   
kana
spavamo sve troje zajedno u spavacoj,Tarik u kreveticu a mi pored njega na bracnom krevetu.U jutru se organizujemo:jedno jutri MM ga cuva dok ja spavam ,a drugo ja dok on spava i tako...user posted image

< Poruku je uredio kana -- 20.8.2008 23:16:03 >

(odgovor članu ebru)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Gde spava vase dete?
23.8.2008 0:31:33   
Anoniman
Do prve god je krevetić bio u spavaćoj sobi, onda smo ga prebacili u drugu. Sada tamo spava do ko 3-4h ujutro, tada se probudi da pije soka, pa mene mrzi da ga gledam dok to radi u svom krevetiću, nego ga prebacim u naš krevet... (znam da to nije dobro)...

(odgovor članu kana)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Gde spava vase dete?
28.8.2008 1:08:00   
bombica
spava u spavacoj sobi zajedno sa mnom i starijom cerkom u svom krevetcu al pred zoru obavezno se probudi da predje kod nas u krevet.

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Gde spava vase dete?
20.9.2008 19:52:57   
anuska







viktor jos sa mnom u krevetu,krevetac mu je mali
a u krevet nece jos samuser posted image

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Gde spava vase dete?
26.10.2008 15:05:59   
Anoniman
Kad je bila ona frka sa slepim miševima, prebacila sam krevetac u našu sobu (opet). Nakon što letećih ljubimaca nije bilo 10ak dana, vratila sam njegov krevetac u njegovu sobu - ne možete da zamislite koja je to sreća bila. user posted image  Od onda ustvari i neće da se uspavljuje u bračnom krevetu već u svom krevetcu. Kada sam počela da izbacujem sok pre 10ak dana, budio se i dalje u 3h. Prvih par noći sam ga prenosila kod nas, onda se budio i nije hteoa da ga prenesem (plače ako ga dignem iz krevetca), dok mi nije dete lepo reklo "Pokri me", on se srce otkrio i bilo mu je zima. A sada se već 2 noći ne budi...

(odgovor članu anuska)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Gde spava vase dete?
27.10.2008 10:06:28   
guppy RR
Tašo, pa ti pošteno uvodiš red, bravo bravo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Gde spava vase dete?
27.10.2008 11:00:46   
Anoniman
Nekako je sve išlo jedno za drugim, ustvari, povlačilo je jedno za drugim. Centralni problem koji je vukao ostale je bio noćni sok. I noćas je do 6.30 (od sinoć od 22h) bez buđenja spavao u svom krevetiću. user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Gde spava vase dete?
7.10.2014 21:58:44   
New Mom
Kaca i Kolja jednoj sobi, u krevetu - gore ona, a on u fioci.
Anastasija u svojo sobi u kreveticu.
Plan je u perspektivi da nasa soba postane Kacina, a mi ili u dnevnu sobu ili jednog dana ako dovrsimo dodatnu sobu onda tamo.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Gde spava vase dete?
7.10.2014 22:02:04   
emicaa
Još uvjek kod nas u sobi u svom krevetiću,imamo sobu za nju ali to je trenutno šok soba a ako dobijemo stan onda ćemo sredit sobicu za nju i ide tu.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Gde spava vase dete?
7.10.2014 22:10:01   
bubulence
Ema jos uvek spava sa nama u sobi ali u svom krevetu i tako ce biti bar jos narednih godinu dana...
mi ponekad prespavamo u dnevnom boravku a ona u sobi ali retko

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Gde spava vase dete?
8.10.2014 9:30:45   
mali_mis
Izmedju mene i moje mame, ali kako je krenuo nas dve cemo uskoro pored kreveta user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Gde spava vase dete?
8.10.2014 9:34:45   
Modessty
Moja deca imaju svako svoj krevet ali se raspored ko gde spava menja svako veče user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Gde spava vase dete?
8.10.2014 10:18:30   
mirkam
U svom kreveticu pored našeg kreveta.Nisam ga nikada stavljala da spava sa nama.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Gde spava vase dete?
8.10.2014 10:58:52   
Mala Elena
U svom krevecu , ali kada je nemirna ili se cesto budi, onda kod nas najveci deo noci .

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Gde spava vase dete?
8.10.2014 14:52:28   
Sanchy
I dalje u krevecu kod nas u sobi nikako da zavrsim sa njegovom sobom ..nikada nije spavao kod nas u krevetu

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Click Here