|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashimoto)
19.7.2010 11:42:10   
kleopatra*
Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashimoto)-Hašimotova, autoimuna bolest štitnjače


Hašimotov tiroiditis je , kako je već napisano , najčešći uzrok hipotireoze u svijetu. Ova autoimuna bolest je dobila naziv po liječniku Dr Hakaru Hashimoto koji je prvi opisao ovaj poremećaj rada i bolest štitnjače, 1912 godine. Bolest se ubraja u grupu upalnih boelsti štitnjače ali autoimunih, jer iz nama nepoznatih razloga tijelo se okreće protiv sebe , stvarajući antitijela protiv tkiva, odnosno stanica štitnjače u kojima se sintetizira hormon štitnjače i na taj način dolazi do promjene strukture štitnjače i njene poremećene funkcije. Ova vrsta tiroiditisa najčešća je u starijih žena, a 8 puta je češća u žena bilo koje dobi nego u muškaraca. Stoga se događa kako nespecifični simptomi koji upućuju na poremećaj rada štitnjače kod muškaraca, budu neprepoznati na vrijeme, jer se ova bolest rjeđe u liječničkoj praksi očekuje u muškaraca, ali prisutna je i treba na nju misliti kod bilo kojeg od navedenih simptoma koji su prethodno navedeni.Kod muškaraca osim nekih od navedenih simptoma , treba na nju posumnjati kod smanjenja libida, potencije, na koju će se muškarac još uvijek rijetko požaliti liječnicima, ali liejčnik treba svojim znanjem i iskustvom posumnjati na ovu rijetku bolest muškaraca, osobito mlađe i srednje dobi. Vrlo često se događa da muškarcima koji imaju nejasnu simptomatologiju za ovu bolest budu učinjene brojne pretrage između ostalih i magnetna rezonanca ili CT mozga ili abdomena, kompletna kardiološka obrada, laboratorijske standardne pretrage krvi , a uzrok se ne pronađe jer se zaboravlja na Hašimotov tiroiditis.
Ova bolest kako se ubraja u skupinu autoimunih bolesti ponekad je povezana s nekim drugim autoimunim bolestima kao perniciozna anemija ( pogubna autoimuna anemija-slabokrvnost), Sjogrenov sindrom ( autoimuna reumatska bolest-suhoća slunica oka, rodnice, žlijezda slinovnica, upalne bolesti zglobova) ili sistemni Lupus eritematodes ( autoimuna bolest stvaranja imunih kompleksa koji dovode do upla u malim krvnim žilicama, bubrega, kože, mozga, testisa i drugih organa), Adisonova bolest ( prekomjerno žeđanje , pijenje tekućine i mokrenje- poremećaj rada nadbubrežne žlijezde). Mnogi oboljeli imaju i šećernu bolest ili slabije aktivne paratioidne žljezde.Hašimotov tiroiditis prisutan je i kod ljudi s kromosomskim urođenim anomalijama ( poremećajima) kao što su Downov sindrom, Turnerov sindrom, Klinfelterov sindrom.)

Ova bolest , Hašimotov tiroiditis najčešće se nakon simptoma koji upućuju na bolest otkriva ultrazvučnim pregledom štitnjače ili laboratorijskim pretragama krvi ,
odnosno slučajnim pregledom vrata ultrazvukom zbog drugih poremećaja kod pregleda karotida ili žljezda slinovnica.
Hašimotov tiroiditis može se početi manifestirati urednim izgledom vrata bez povećanja žljezde kliničkim pregledom na vratu ili prisutnim nekim od simptoma koji su prethodno navedeni. Ukoliko bolest počinje uvećanjem štitnjače , ono je najčešće bezbolno, gotovo neprimjetno s osjećajem punoće u vratu.neki od boelsnika osjećaju stezanje u vratu ( kao da ih netko ili nešto davi u vratu), zatim otežanim gutanjem ( bolesnici osjećaju kako krutu hranu tablete lili lijekove teže mogu progutati). Kod oboljelih može i ne mora ništa pipati na vratu. Rekla bih kako češće oboljeli imaju poremećaj rada štitnjače ali bez vidljivih i opipljivih promjena na vratu, Kod otkrivanja bolesti u oko 20 % oboljelih dijagnosticira se slabiji rad štitnjače a u preostalih 80 % iako postoji anatomski ultrazvučno promijenjena štitnjača ili oteklina na vratu štitnjača uredno funkcionira.

Dijagnoza
Bolest se najčešće dijagnosticira ultrazvukom štitnjače, određivanjem hormona T3,T4 i TSH ali ključno za postavljanje dijagnoze ove vrste hipotireoze je dokaz povišen antitijela štitnjače anti TBG i Anti TPO. ili punkcijom štitnjače. S obzirom da je ultrazvučna slika za Hašimotov tiroiditis karakteristična ( uvećana ili uredna veličina štitnjače s inhomogenim ( neujednačenim ) područjima u strukturi, “otocima tamne i svijetle strukture štitnjače”, ponekad s prisutnim čvorovima , ali rijetko . Tipična ultrazvučna slika Hašimotovog tiroiditisa je ” šarena štitnjača” - različiti kontrasti ehogenosti tkiva ( ultrazvučnog prikaza) koju ne viđamo u ostalih promjena strukture štitnjače. Osim laboratorijskim testrovima gdje se dokazuje prisutnost antitijela ,može se bolest dokazati ciljanom punkcijom , koju rijetko radimo, jer najčešće kod ove bolesti nema žarišne ( čvoraste ) promjene koju bismo morali punktirati. Osim toga krvnim pretragama je lakše dokazati ovu bolest, nego punkcijom.

Liječenje

Terapija kod ove bolesti je jednaka kao i kod bilo koje hipotireoze ( smanjenog rada štitnjače), jer ne postoje lijekovi koji mogu smanjiti razinu antitijela. Potrebno je ipak definirati kod promjena u štitnjači radi li se o ovoj bolesti štitnjače, jer kao što je prethodno napisano , ova nas bolest može navesti na moguće druge autoimune poremećaje u osobe oboljele od ove bolesti ( Adisonova bolest, Sjogren i sl. vidjeti gore napisano). U trenutku otkrivanja bolesti većina oboljelih ima urednu funkciju rada štitnjače ali vremenom većina oboljelih razvije smanjeni rad , odnosno hipotireozu..Liječenje se provodi , ukoliko je potrebno nadomjesnim hormonom štitnjače, redovitim kontrolama i titriranjem ( usklađivanjem ), potrebne doze lijeka prema vrijednostima hormona u krvi.

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 11:44:42   
Mari86
Uh sve sam procitala i reci mi kako si tebi otkrili i sta sada dalje? 

_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 11:47:27   
Anoniman
Sta dalje, Kleo? Je l to smeta sada za planiranje VTO ili trudnoce uopste? user posted image

(odgovor članu Mari86)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 11:50:30   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Sta dalje, Kleo? Je l to smeta sada za planiranje VTO ili trudnoce uopste? user posted image


Pa verovatno ima neke veze sa antitelima..user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 11:53:11   
kleopatra*
Moji nalazi:
TSH-5,5
sTSH-5,201
Anti-TPO 490,5
Anti-tireoglobulinska at-494,5
Radila sam uz stitne zlezde:stitna zlezda homogene strukture.
Na osnovu toga ustanovljena dijagnoza Hasimoto tiroiditis.
Pre par dana vadila hormone LH,FSH,Testosteron iz pula -20,-10-0 min.,SHGB,Estradiol,Inhibin B,Anti-Mullerian hormon,PRL u 08h i 11h,T4,sTSH,anti TPO.
Kad stignu nalazi idem kod endokrinologa na kontrolu i da mi ukljuci terapiju.


Zna li neko nesto o ovome,da li je negde cuo,molim vas pisite ,pomoc bi mi dobrodosla.

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 11:55:40   
kleopatra*
Kaze endokrinolog da je to razlog sto nisam ostajala trudna,da sam otkrila na vreme i da nije toliko strasno,ali je rekao da ce mi sve detaljno objasniti kad dodjem sa rezultatima,a oni bi trebali danas da budu gotovi jer sam vadila krv u subotu.
Jojjjjjjjjjjjjjj drugarice uopste mi nije sve jednouser posted image

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:02:04   
Mari86
Pa verujem da ti nije sve jedno to je normalno...ja stvarno ne znam nista o tome..ali evo citam i cackam po netu..
cim nadjem nesto zanimljivo napisacu...user posted image
Mila bitno da se zna sta je user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:02:13   
Misica 3
Ja, zaista, o ovome nista ne znam, ali saljem tiuser posted image
Nemoj se brinuti, verovatno postoji odgovarajuca terapija koja ce ti pomociuser posted image
Ljubim te

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:02:49   
Anoniman
Ja zaista ne znam nista o tome, ali u svakom slucaju je dobro da si otkrila uzrok. Ja sam uvek za to da saznas sta je u pitanju, a ne kao sve je u redu, a ti se mucis sve vreme sa glupom inseminacijom. user posted image
Ovo sam nasla:

''Bolest sporo napreduje i lečenje obično nije potrebno. Većina endokrinologa smatra da je korisna supresivna terapija tiroksinom koja smanjuje TSH i usporava rast štitne žlezde. Kada dođe do sniženja hormona štitne žlezde nastala hipoteroza se leči doživotno hormonima štitne žlezde.''
Izvor
Pa ako doktor kaze da si na vreme dosla, to je dobro. Bitno je da se da leciti. user posted image

(odgovor članu kleopatra*)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:04:51   
Ana RR
Moja sestra, koja ima Tarnerov sindrom, pre par godina počela je da ima problema sa štitnom žlezdom.

Odjednom je postala hronično umorna, naduvena, kosa počela da joj opada, ne znam kako se u tom periodu izborila sa ispitima, užasno joj je bilo.

Pije tivoral tablete, i sad je sve ok.

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.7.2010 12:07:37 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:05:13   
Misica 3
IZVORNA PORUKA: kleopatra*

Kaze endokrinolog da je to razlog sto nisam ostajala trudna,da sam otkrila na vreme i da nije toliko strasno,ali je rekao da ce mi sve detaljno objasniti kad dodjem sa rezultatima,a oni bi trebali danas da budu gotovi jer sam vadila krv u subotu.
Jojjjjjjjjjjjjjj drugarice uopste mi nije sve jednouser posted image

Nemoj biti tuzna, sve ce se to srediti i ti ces drzati svoju bebicu u rukamauser posted image
Znam da ti je tesko, ali bori se...

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:07:12   
Anoniman
kleo ja nistA ne znam o ovome nazalost.
ne mogu da ti pomognemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:08:50   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Ja zaista ne znam nista o tome, ali u svakom slucaju je dobro da si otkrila uzrok. Ja sam uvek za to da saznas sta je u pitanju, a ne kao sve je u redu, a ti se mucis sve vreme sa glupom inseminacijom. user posted image


I ja sam uvek za to,a ne onako presipanje iz supljeg u prazno,bar znam problem i idem dalje user posted image




_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:09:51   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Misica 3

IZVORNA PORUKA: kleopatra*

Kaze endokrinolog da je to razlog sto nisam ostajala trudna,da sam otkrila na vreme i da nije toliko strasno,ali je rekao da ce mi sve detaljno objasniti kad dodjem sa rezultatima,a oni bi trebali danas da budu gotovi jer sam vadila krv u subotu.
Jojjjjjjjjjjjjjj drugarice uopste mi nije sve jednouser posted image

Nemoj biti tuzna, sve ce se to srediti i ti ces drzati svoju bebicu u rukamauser posted image
Znam da ti je tesko, ali bori se...

Slazem se...bice to sve ok user posted image

(odgovor članu Misica 3)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:10:43   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja sestra, koja ima Tarnerov sindrom, pre par godina počela je da ima problema sa štitnom žlezdom.

Odjednom je postala hronično umorna, naduvena, kosa počela da joj opada, ne znam kako se u tom periodu izborila sa ispitima, užasno joj je bilo.

Pije tivoral tablete, i sad je sve ok.





Joj Anci zao mi je tvoje sestre,meni je za sad ok na vreme sam otkrila tako da nemam nista od ovih simptomauser posted image

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:12:00   
Nana*
Kleo draga, citala sam malo nesto na Nemackom site. Ne bi trebalo da bude nista strasno. A sto tebe verovatno zanima, da li utice na trudnocu i zacece. Kazu da velicina treba da bude oko 2 ( kako oni mere ) da bi zena nesmetano ostala trudna. I ima zena koje su i troje dece sa tim sindromom rodile.

_____________________________

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:14:51   
Nana*
IZVORNA PORUKA: kleopatra*


IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Ja zaista ne znam nista o tome, ali u svakom slucaju je dobro da si otkrila uzrok. Ja sam uvek za to da saznas sta je u pitanju, a ne kao sve je u redu, a ti se mucis sve vreme sa glupom inseminacijom. user posted image


I ja sam uvek za to,a ne onako presipanje iz supljeg u prazno,bar znam problem i idem dalje user posted image





user posted image  Dusa jedna... Pisala sam da su i mojoj drugarici nasli to nesto sa stitnom i regulisali joj za jedan mesec i odma je ostala trudna user posted image  a 2 godine je pokusavala. Bas cu da je pitam da li je Hasimoto.

_____________________________

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:22:48   
kleopatra*

IZVORNA PORUKA: Nana*

Kleo draga, citala sam malo nesto na Nemackom site. Ne bi trebalo da bude nista strasno. A sto tebe verovatno zanima, da li utice na trudnocu i zacece. Kazu da velicina treba da bude oko 2 ( kako oni mere ) da bi zena nesmetano ostala trudna. I ima zena koje su i troje dece sa tim sindromom rodile.




Da znam draga dr.mi je rekao da zbog toga nije doslo do zaceca,i sto se tice ins.kaze da mi zbog at.jajna celija ne sazri dovoljno a oni ubace spermatozoide i kazu puci ce ona i to je to,jbga sta cesuser posted image

_____________________________

" Sve je tako jednostavno-ILI ce se desiti ILI nece..Treceg nema ;) "

(odgovor članu Nana*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:23:26   
Mimče
IZVORNA PORUKA: kleopatra*

Kaze endokrinolog da je to razlog sto nisam ostajala trudna,da sam otkrila na vreme i da nije toliko strasno,ali je rekao da ce mi sve detaljno objasniti kad dodjem sa rezultatima,a oni bi trebali danas da budu gotovi jer sam vadila krv u subotu.
Jojjjjjjjjjjjjjj drugarice uopste mi nije sve jednouser posted image


verujem ti mila da ti je frka
bitno je da si na vreme otkrila
nadam se da ce uz terapiju uskoro da stigne bebce
ljubimo te punooooo

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:29:08   
Nana*
IZVORNA PORUKA: kleopatra*


IZVORNA PORUKA: Nana*

Kleo draga, citala sam malo nesto na Nemackom site. Ne bi trebalo da bude nista strasno. A sto tebe verovatno zanima, da li utice na trudnocu i zacece. Kazu da velicina treba da bude oko 2 ( kako oni mere ) da bi zena nesmetano ostala trudna. I ima zena koje su i troje dece sa tim sindromom rodile.




Da znam draga dr.mi je rekao da zbog toga nije doslo do zaceca,i sto se tice ins.kaze da mi zbog at.jajna celija ne sazri dovoljno a oni ubace spermatozoide i kazu puci ce ona i to je to,jbga sta cesuser posted image


Jeste tako mi je objasnila i ta drugarica. Nemoj da si mi tuzna, znam da te je sve stiglo, mogu da zamislim kako ti je. Ali dobices lekic od doce kad ti izmere te hormone, i videces da ce sve biti ok. Kazem ti, ona je sve probala, aparate neke kupila, trakice, radila na bebi kad joj doktor kaze i nista. Otisla na Kliniku i doktor joj utvrdio problem sa stitnom, prepisao lekove i sledeci  mesec je ostala trudna. Samo mi je zao sto si se toliko trudila, a nisi znala problem koji je...

_____________________________

" No Martini, No Party" :))))

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:31:12   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: kleopatra*


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Moja sestra, koja ima Tarnerov sindrom, pre par godina počela je da ima problema sa štitnom žlezdom.

Odjednom je postala hronično umorna, naduvena, kosa počela da joj opada, ne znam kako se u tom periodu izborila sa ispitima, užasno joj je bilo.

Pije tivoral tablete, i sad je sve ok.





Joj Anci zao mi je tvoje sestre,meni je za sad ok na vreme sam otkrila tako da nemam nista od ovih simptomauser posted image



Jbg, taj Tarnerov sindrom je takva bolest.. ona je i dobro kako to može da bude user posted image

Ne brini, biće to ok. Bitno je da si otkrila, uz terapiju će sve biti u redu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu kleopatra*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:49:02   
smeško
Moja komsinica ga ima. Osim izostanka ovulacije, ovaj sindrom prate i mnogi drugi problemi, ali sve to AKO SE NE LECI. Zato ne brini, sreca je da si otkrila na vreme. Dobices terapiju i nastavices zivot normalno. Malo ce korigovati lekove u trudnoci, ako je potrebno, icices na kontrole, ali NEMA nikakvih problema za razvijanje normalne trudnoce! Samo nemoj da se nerviras, to nije dobro za stitnu. Imaces ti puuuno dece (ako zelis punouser posted image , naravno)!
Ljubim te! 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 12:53:20   
smeško
I da, mozes da pojacas unos namirnica sa jodom. Npr. imas onu Minakva vodu (dovoljne su dve case dnevno), masline su dobre, riba, itd....plodovi mora ( morska riba, dagnje, alge, jastog, morska trava...), riblje ulje, jodirana so, beli luk, susam, soja, spanac,...

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 13:04:25   
Nena81
Moja rodjena sestra ima hashimoto, ali ona nije u ovoj prici vezano za trudnocu, jos uvek je devojka.
Simptomi koje je ona imala , a dr rekao da hoce od ove bolesti jesu hronicni umor, iscrpljenost, bezvoljnost, nedostatak koncentracije, jako neredovne menstruacije, gojaznost...i sl
Radila je hormone, UZ , na srecu nema nikakvih promena na zlezdi, dobila lek koji pije samo ujutru, i svakih 6mes na kontrolu.
Ono sto je dobro jeste da je posle nekih 2-3 mes usledilo takvo poboljsanje ..kao da se vratila iz mrtvih. Imala je volje za sve, od setnje do ucenja i polaganja ispita sa ocenom vecom od 8, ciklus joj se normalizovao sad je tacan u dan, i kg su poceli polako da nestaju, ..mnogo bolje se oseca. Jednom recju druga devojka.
Jednom je dr prokomentarisao da nece biti problema ako planira trudnocu, regulise se doza leka tako da kleo iskreno se nadam da ces imati srece i da ce sve biti ok, i da se uskoro zajedno radujemo user posted image


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Hašimotov tiroiditis ( Thyroiditis Hashim...
19.7.2010 13:14:33   
micketta
kleo, dosta sam citala o problemima vezanim za stitnu zlezdu jer je i meni uvecana, srecom hormoni su mi ok.
koliko sam uspela da skapiram, ne bi trebalo da predstavlja problem ukoliko dobijes redovnu terapiju i, naravno, pridrzavas je se.
veoma je dobro sto si otkrila uzrok. meni citavu trudnocu nijedan dr nije napomenuo da prekontrolisem hormone iako se iz aviona vidi da mi je zlezda uvecana nego sam se sama istripovala citajuci svasta po netu. to ti je nase zdravstvo, sta ces.
sad se samo pridrzavaj terapije i MORA DA USPE. drzim ti fige user posted image


_____________________________

zna baba

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here