|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kompjuter i dete
20.2.2015 13:46:31   
Modessty
Stalno se kroz različite teme provlači i ova: kompjuteri i dete
Da li vaša deca koriste računare? Kada je krenulo intereosvanje? Koliko im dopuštate da sede uz kompjuter (ili tablet)?
Da li dečije koričćenje računara ima samo negativne strane ili ima i pozitivnih?
Šta mislite o tome?


Generalno ja smatram da živimo u svetu tehnike i računara i da je znanje vezano za korišćenje istih potrebno svima, a našoj deci biće neophodnije nego nama.
Moj stariji sin voli i da gleda crtaće i da igra igrice na kompjuteru. Tablet je znao da koristi sa dve godine. Naučio je slova zahvaljujući zainteresovanosti za računar. Nismo roditelji čije dete sedi neograničeno vreme za računarom. Ne sedi ni pred televizorom više nego što smatramo da treba. Ali mu ne branimo i nismo od onih koji sasvim zabranjuju deci kontakt sa računarima i telefonima.
Iskreno, ne znam kako smo ga naučili da evo sa 5 godina sam zna koliko mu je dosta i koliko je štetno ako stalno sedi za kompjuterom. Od igrica igra one logičke, slagalice i sve što ima veze sa brojevima. Dešava se da nedeljama ne sedne za kompjuter, a dešava se da se nekoliko dana za redom igra na kompjuteru ili tabletu po nekih pola sata, nekad i malo duže.

Nervira me kad pričam o tome kako je moje dete znalo samo da uključi kompjuter već sa dve godine i da ode na svoj nalog, dobijem kao odgovor:"jao nije dobro što sedi za računarom tako mali" Iza takvog komentara krije se ono - kakv si bre ti to roditelj kad ti dete ceo dan sedi za kompom!
Ne dragi moji. Moje dete ne sedi ceo dan za kompom. Ne sedi ni svaki dan. Ali dozvoljavam mu i učim ga da se koristi tehnikom. Računari su svuda oko nas. Smatram da deca treba da znaju da se snalaze u svetu u kome žive i da nije bauk da ih naučimo po nešto i o mobilnim telefonima i kompjuterima i o društvenim mrežama. Meni to dođe ko seksluano obrazovanje - ako ti ništa od toga nije tabu tema između roditelja i dece, na vreme će nam deca naučiti kako da se paze i kako da koriste to što imaju. user posted image

Nije mi cilj da se ovde povede rasprava koja će se pretvoriti u svađu. Samo bi da malo svi zajedno razmišljamo na glas! user posted image

< Poruku je uredio Modessty RR -- 20.2.2015 13:47:47 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 13:52:27   
Modessty
Iz teme Tablet računari:

IZVORNA PORUKA: Azra_

Skoro kada je mm izustio da detetu kupimo tablet, zamalo ga nisami progutala. ˝Jesi li ti normalan?? On ima 3 godine! Šta ću mu kupovati kada bude imao 10?!˝. I tako, mm odustao. Evo sada čitam i vidim da je klincima to sada zapravo moderna igračka i da je to normalno. A ja onda definitivno nisam baš normalana. Mom detetu je zabranjen pristup desk top računaru u dnevnoj sobi, a i mom lap topu. Ja mu pustim crtani i to je to. Moram da se vraćam u ovaj vek i da počnem da razgledam koji tablet da kupujem i da se izvinim mužu.user posted image


IZVORNA PORUKA: Torbica

user posted image joj Azra.. I ja spadam u nenormalne, nisam pristalica tableta za decu, moji to nece docekati. Njima je zanimljivo dvoriste i knjige, razne decije igre, nikakve igrice na komjuteru ne dolaze u obzir. Pustamo im crtace, i to kontrolisano. Ali gledam za sebe, imam neke programcice za strebanje, neke interaktivne testove i mislim da bi mi bio zgodan jedan tabletic. user posted image


IZVORNA PORUKA: Azra_

Torbiceuser posted image , lakše mi je. Nisam jedina. Ja nekako polazim od toga da će ga tablet i mobilni svakako dočekati kada bude bilo vreme. Da ne mašimo temu...

Mod, ako uzimaš za sebe, uzmi nešto bolje ako se može. I obavezno, uvek gledaj šta ima dužu garanciju, meni je to presudno!


IZVORNA PORUKA: dejana007

ja imam prestigio tablet. davala Nikoli i videla da nema svrhe, baca se, glupira isl. Onda mu je jednom pao i napuko ekran na vrhu i ja mu rekla da ne radi, i sad mi mirna glava. Nekako vise stete nego koristi od tableta i racunara. Igrice dobija jednom nedeljno, mozda i redje. Crtace gleda na tv-u ali to samo dok traje ova zima, cim krene lepo vreme bice i toga manje user posted image


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Jes tema o tabletima al moram - nisam ja nenormalna majka čija deca samo bulje u kopmp i ne znaju šta je dvorište bicikla i slično. A verujem da nisu ni ostale koje su o tome pisale. Ne vređam se, ne želim raspravu na datu temu, samo me stvarno nervira kad mi neko kaže kako su eto mnogo mali za tehniku. Stava sam da živimo u svetu kompjutera i da će im to uvek trebati, čak mnogo više nego nama. Nisam za to da mala deca nose mobilni telefon, ali ću možda promeniti mišljenje kad još poodraste i kad bude krenuo sam u školu.

Zašto nama treba tablet - imamo jedan lap top i ne možemo svi u isto vreme koristiti taj jedan. Odnosno pre svega ne možemo ga koristiti mm i ja u isto vreme. Danilo je već dovljno veliki da zna da pazi na stvari kao što je tablet, tako da tu nemam neki strah da li će ga polupati. Neće sigurno. Pre će se meni desiti da mi ispadne user posted image
I pošto sam se zaljubila u taj Acer odluka je doneta user posted image Samo još moj muž ne zna za to. ALi saznaće verovatno već za vikend user posted image A kad tablet stigne eto mene na rr i uveče a ne samo kad sam na poslu! user posted image


IZVORNA PORUKA: Torbica

Odmah da javljas iskustva! user posted image
Mene iskreno plasi prerano uvodjenje u svet odraslih. I korak do interneta koji je prepun svega i svacega...A sve tako naivno krene sa igricama, a onda u periodu osnovne skole bolje da ne pisem sta sve vidimo u KC. Katastrofa... Nemam ja nista protiv, neka svako po svom nahodjenju radi, samo toliko sam ojadjenih roditelja videla da mi ne pada na pamet.... Jednostavno se otme kontroli. Uzmu internet kako bi se uparili i igrali on line u osnovnoj, pa im postanu pristupacni i mnogi drugi sadrzaji.


IZVORNA PORUKA: dejana007

Daleko od toga, ne rasprava. I naravno da u odredjenom trenutku razvoja dete treba aktivirati sa tehnikom, ali mislim da je jos rano. Jeste jedno vreme mnogo koristio racunar i tablet, zato to kazem :)




_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 13:54:55   
Bibilib
Mod slazem se sa tobom da dete moze nauciti i korisne stvari na racunaru,evo moje trenutno uci azbuku uz neke pesmice na Youtube i mnoge druge stvari...Nervira me to kad gleda neku igru koja se zove Kanter i pokusavam da ga odviknem od toga.Inace je i on sa dve-tri godine znao i gde se pali i gde se gasi racunar,samo sto je tada gledao crtace i reklame uz koje je uzivao i tada si mogao bilo sta da mu pricas a on nista ne registruje,tolko su te reklame uticale na njega....user posted image user posted image user posted image user posted image I slazem se da ce njima tj.nasoj deci vise koristiti u buducnosti nego nama.....

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 13:57:20   
bubulence
I kod nas je dozvoljeno ali i ograniceno. Ujutro i uvece gleda crtace oko pola sata, osim ukoliko je neki dugometrazni crtani, onda odgleda ceo. Igrice voli neke sto se slazu ali ih igra 2_3 puta nedeljno. Mada nam je komp veci deo dana ukljucen jer E jako voli decje pesmice pa nam stalno u pozadini ide neka muzika...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 14:01:37   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Modessty RR


Generalno ja smatram da živimo u svetu tehnike i računara i da je znanje vezano za korišćenje istih potrebno svima, a našoj deci biće neophodnije nego nama.
Ne dragi moji. Moje dete ne sedi ceo dan za kompom. Ne sedi ni svaki dan. Ali dozvoljavam mu i učim ga da se koristi tehnikom. Računari su svuda oko nas. Smatram da deca treba da znaju da se snalaze u svetu u kome žive i da nije bauk da ih naučimo po nešto i o mobilnim telefonima i kompjuterima i o društvenim mrežama. Meni to dođe ko seksluano obrazovanje - ako ti ništa od toga nije tabu tema između roditelja i dece, na vreme će nam deca naučiti kako da se paze i kako da koriste to što imaju.

Potpuno se slazem. Ja mislim da deca treba da znaju za stap i kanap ali i da u danasnje vreme moraju da budu kompjutrski pismena.
Mini buba od starta ima potpuno dozvoljen pristup i laptopu i desktopu i nasim mobilnim telefonima. Za kucni lap top zna i sifru pa je ubode iz nekog petog puta al je ja pustim da ga sama upali. Ako hoce nesto da gleda, mora samada se snadje. Gleda crtace, doduse na TV-u, ali je svesna da to u stvari pusta kompjuter, cak i babama pokazuje gde se nalaze omiljeni crtaci.
Na telefonima slaze slagalice i carape, boji, trazi dinosauruse i domace zivotinje a bogami gleda i yt i vec pevusi pesmice na engleskom i broji do 10.
Ja mislim da je bitno da naviknu da je koriscenje racunara i telefona normalna pojava, da im to ne bude nagrada nego sastavni deo zivota, kao sto je slaganje kocki, ivranje u parku, jurenje po kuci.
Kontrola sadrzaja je ono sto me brine ali i za to postoje podesavanja. O opasnostima drustvenih mreza tek cu da razmisljam ali i tu mislim da je ipak od malena bitno krenuti sa instrukcijama da sa nepoznatima ne treba razgovarati ni na ulici ni na internetu.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 14:11:48   
Modessty

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ja mislim da je bitno da naviknu da je koriscenje racunara i telefona normalna pojava, da im to ne bude nagrada nego sastavni deo zivota, kao sto je slaganje kocki, ivranje u parku, jurenje po kuci.
Kontrola sadrzaja je ono sto me brine ali i za to postoje podesavanja. O opasnostima drustvenih mreza tek cu da razmisljam ali i tu mislim da je ipak od malena bitno krenuti sa instrukcijama da sa nepoznatima ne treba razgovarati ni na ulici ni na internetu.


Mislim da to najviše brne sve roditelje. KOntrola sadržaja onog što se gleda na internetu. Sad je lako kad Danilo ima 5 godina i sve što ga interesuje su crtaći, igrice, pesmice... ALi kad poodrastu onda kreće FB i ostalo. Mada i tu je bitno kućno vaspitanje. kako ih naučiš od starta ako će se ponašati i kasnije.
Ne bi volela da mu nešto previše branim pa da sutra ide kod drugara i radi ono što mu je zabranjeno kod kuće. Naravno onda roditelji ništa ne znaju o tome. Bolje da nas pita i da dobije odgovor. Ako je da, zašto je da, a ako je ne zašto je ne i zašto da se tih stvari kloni.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 15:46:47   
milicicak
Dostupnos informacija i sadrzaja koji su neprimereni, neprilagodjeni i nazalost cesto netacni je danak koji placamo vremenu u kojem zivimo i pri tom ne mislim samo na decu nego i na odrasle. A ima i toga da mi kao roditelji imamo osecaj da sve manje kontrole imamo nad okruzenjem nase dece.
Ja nisam za zabrane, ja sam za ucenje primerom i objasnjavanje zasto je nesto u redu a zasto nesto nije.
Neko gore pomenu "Kaunter", pa znate sta, dete za njega ne bi ni znalo da mu ga neka odrasla osoba nije pokazala, drugim recima ako zelite da pikate kaunter, radite to dok dete spava jer je normalno da je njemu zanimljivo ono sto mama i tata rade.
Moje dete se odusevljava kucanjem u wordu i slikama krila muva, ali vidi mene da ja to radim i normalno da ce i ona probati da kuca i lupa neke tacke.
Tesko je naci meru ali nije nemoguce :)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 16:11:56   
mila83
Slazem se sa vecinom,svet se mnogo tehnoloski promenio od vremena kada smo mi bile deca,mada nisam bas toliko matora :D ali primer- ja sam prvi mobilni tel imala na prvoj godini studija,i tada naucila, a moja cerka od 6god vec sada zna vise nego ja tada,ali takva su vremena.Treba decu postepeno uvoditi u svet tehnike ali kao sto milicicak rece,nije nemoguce kontrolisati. Moji ponekad igraju igricu,uglavnom sa slovima,bojanje,nadji razliku,igra memorije...svaki put nesto novo ali ne svaki dan i ne duze od sata.i smatram da im i te igre pomazu u razmisljanju i koordinaciji. Naravno,ne da dugo sede,kako zbog kicme,tako i zbog vida i cak sam im i to objasnila.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kompjuter i dete
20.2.2015 19:16:42   
Azra_
Ja kada pogledam oko sebe, samoj sebi delujem nenormalno, jer sam tako isključiva po pitanju modernih tehnologija i male dece. I koliko god pokušavam da uhvatim korak sa ovim vekom po tom pitanju, ne ide. Ih, vazda preispitivanje šta je dobro, šta nije, šta smo dobro uradili i gde grešimo. Ja kada bi znala šta je zaista ispravno i najbolje za dete, uradila bih, ovako, samo se držim svog osećaja. Ja sam računar dobila u osmom razredu, prva u svom odeljenju, to me je interesovalo, već sam u srednjoj odabrala tehnički smer... Specijalizirala sam IT tehnologije. Oblast i korist od iste mi nije strana, ali eto... user posted image

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kompjuter i dete
21.2.2015 20:57:43   
veselicaa
Danas ko ne ume da koristi kompjuter bukvalno se smatra nepismenim,tako da mislim da je normalno da deca provedu neko vreme na kompu.Moja deca sede,ne preterano,ja i muz im odredjujemo koliko vremena,mada nisu nesto preterano lude za njim.Vole da odigraju neke igrice i da pricaju sa rodjacima preko skajpa i to je to.A.vec ume da potrazi nesto sto joj treba za skolu i to mi se bas svidja.Sto se tice raznih,ne tako finih informacijama na netu,mislim da je tu presudno dobro vaspitanje,ja i suprug pricamo dosta sa njima i trudimo se da im damo odgovore na sva pitanja koja imaju,pre nego sto same donesu pogresan zakljucak ili pitaju nekog drugog.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kompjuter i dete
21.2.2015 21:32:59   
vikiveki
Smatram da deci ne treba dozvoljavati da previse vremena provode name kompijuteru. Starija cerka je u pocetku dosta vremena provodila na kompu I primetila sam da je kicma polako pocela da se krivi, sto je potvrdila I pedijatar na sistematskom .Od tada sam joj ogranicila vreme na kompijuteru.Mada ne mogu da gresim dusu jer puno puta ona nadje dosta stvari koje joj trebaju za skolu na kompijuteru. Tako da nisam iskljuciva pro pitanju koriscenja racunara, samo ipak treba uspostaviti neku granicu I meru.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kompjuter i dete
22.2.2015 6:35:18   
Ana RR
Marko ima svoj laptop ali mu ne dozvoljavam da ga koristi kad god on želi. Dobije ga možda jednom u dve nedelje, sam upali, pusti youtube i nađe crtani koji želi. Mislim da decu treba usmeravati ka novim tehnologijama ali da li sa 3 ili 4 godine.. pa ne znam baš.

Da smo u Bg ne bi dobio laptop više od dva puta mesečno, iskreno. Tamo ima šta da radi, ima mnogo više aktivnosti, drugara, nije mu dosadno. Ovde nema sa kim da se igra, ne postoje neke aktivnosti za decu kao što su npr školice sporta, parkića ima na svakih 100 metara ali nema dece pa je i njemu dosadilo da se sam igra. Iz tog razloga mu dozvolim laptop i crtaće na tv-u jer ne mogu se stalno igrati sa njim a on nije dete koje ume samo da se igra. Može kratko ali već posle 10ak minuta zove mene ili mm da mu pravimo društvo.

Njega još uvek ne interesuje neko učenje, još uvek nema koncentraciju za učenje slova, brojeva, pisanja.. Ali zato je za 5 meseci engleski fantastično savladao, sklapa rečenice, brblja non stop i više voli engleski nego srpski, što se opet meni ne sviđa ali kontam da mu je zanimljivo.



< Poruku je uredio Ana RR -- 22.2.2015 6:36:17 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kompjuter i dete
22.2.2015 10:22:41   
Didy
Po meni informatička pismenost nije znati igrati igrice i ne vidim ništa korisno u tome što klikću po youtubu. Zabavno njima sigurno jeste, ali korisno sigurno nije. Moji ni TV ne gledaju, možda pola sata, sat dnevno, a nekad ga ni ne upale. Kompjuter skoro pa ni malo. Sofija uopšte, Stefan traži igricu jednom u dve nedelje recimo i tad mu dam da igra nekih pola sata najviše. I to sad zimi kad ne mogu napolje. Inače kad je lepo vreme, ma ni u kuću ih ne pustim, a ne pred ekran. user posted image I ne mislim da im time nešto uskraćujem, naprotiv. najsrećnija sam kad je lepo vreme, dođemo iz vrtića, a oni pravo iz auta u dvorište na bicikl ili u peskarnik, pa kad se skupe drugari iz ulice...
A ima vremena za informatičku pismenost...


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kompjuter i dete
22.2.2015 10:29:23   
bubulence
Didy draga apsolutno se slazem sa tobom, samo eto moje dete gleda crtace svaki dan, tv retko kada... A i meni je najbitnije da mnogo vremena provodi napolju u igri, za sve ostalo ima vremena. Evo i sada kada ne mogu mnogo da je vodim napolje, celo pre podne je na terasi. Dobro je obucem, iznesem igracke i gotovo. Bolje da je na vazduhu nego da kvari vid uz komp.
Mislim, nemam nista protiv kompjutera ali ne mislim da gubi nesto ako joj ogranicavam vreme provedeno na istom.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kompjuter i dete
22.2.2015 10:35:39   
Didy
Bubi user posted image
Pa da, ja moje isto pustim na terasu kad je kiša ili loše vreme, ali naša terasa je velika i natkrivena, Sofija je vozila triciklić po njoj oko stola kad je bila mala. user posted image A leti kad je najtoplije, onda im je na terasi hladovina, iznesem im kućicu, kocke, igračke... Raj na zemlji... A kad upekne, samo ih preselim u bazen... Ma, iskreno, mislim da je naše detinjstvo bilo mnogo lepše nego detinjstvo današnje dece, svako se zabije u svoju kuću pred svoj ekran i onda se "druže" on line. user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kompjuter i dete
22.2.2015 14:02:48   
veselicaa
Normalno je da se deca interesuju za ono sto je oko njih.Ako vide roditelje da su za kompom verovatno ce i ona traziti da saznaju sta je to i o cemu se tu radi.To se nimalo ne razlikuje od toga kada dete vidi da mama i tata citaju knjigu,pa hoce i ono,mama i tata spremaju rucak pa hoce i ono.Deca uce na primeru tako da ne mogu da zamislim dete koje vidi roditelja na kompu a ne pita sta je to ili se ne interesuje da nauci da radi na njemu.Ni moje ne sede mnogo,ali verovatno kada bi im branila vise bi trazile.Moja drugarica deci bas ogranicava vreme za kompom pa kada njeno dete dodje kod nas,stalno igra igrice,ne zeli uopste da se igra sa A.i S.,toliko je zeljno kompjutera.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kompjuter i dete
23.2.2015 10:47:23   
Modessty
Veselice baš o tome sam pisala gore. Ne želim da im komp bude tabu tema pa da jednom puknu i da ne umeju da se zaustave. Kad odemo kod nekog Danilo uopšte i ne polgeda njihov kompjuter! Interesantnije mu je sve drugo. A to je zato što mu kompjuter nije zbranjen. Sinoć je pitao posle večre da li može malo da se poigra na kompjuteru. Rekla sam mu da može. Igrao se 5 min i onda kad je video da će NIkola da se brčka ukadici, batalio komjuter i utrčao u kupatilo na kupanje.
Mislim d anisi u pravu Didy kad kažeš d anemaju šta da nauče u igricama ili na jutjubu. Sve zavisi šta se igraju i šta gledaju. Evo linkova za dva sajta na kojima se Danilo ovih dana najradije igra: cookie.com i decijisnovi.com Itekako ima šta da se nauči.
Naravno da volim da su napolju, ali kad je mnogo hladno i kad pada kiša to nije moguće. Terasa nam je previše mala i vrlo rizična za igranje, a dvorište nemamo. I normalno je da kad je takvo vreme danima da im bude po malo dosadno. Ne vidim zašto bi mu branila da se koristi kompjuterom?! Naročito što imamo meru u tome i mi kao roditelji i on


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kompjuter i dete
23.2.2015 10:48:53   
Modessty

IZVORNA PORUKA: veselica

Normalno je da se deca interesuju za ono sto je oko njih.Ako vide roditelje da su za kompom verovatno ce i ona traziti da saznaju sta je to i o cemu se tu radi.To se nimalo ne razlikuje od toga kada dete vidi da mama i tata citaju knjigu,pa hoce i ono,mama i tata spremaju rucak pa hoce i ono.Deca uce na primeru tako da ne mogu da zamislim dete koje vidi roditelja na kompu a ne pita sta je to ili se ne interesuje da nauci da radi na njemu.Ni moje ne sede mnogo,ali verovatno kada bi im branila vise bi trazile.Moja drugarica deci bas ogranicava vreme za kompom pa kada njeno dete dodje kod nas,stalno igra igrice,ne zeli uopste da se igra sa A.i S.,toliko je zeljno kompjutera.


sa ovim se sasvim slažem! user posted image I baš sam rekla mužu neki dan - ne ljuti se na dete što ti traži mobilni jer ga ti danas ne ispuštaš iz ruke!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kompjuter i dete
23.2.2015 18:36:23   
Ana RR
Mm I ja bas cesto u toku dana koristimo kompjuter I laptop ali Marko nikada nije trazio da vidi sta tu ima ili da sam cacka. Zna da su to nasi poslovi I da cemo mu pustiti pesmice ili crtani ponekad. Slazem se sa Didy ali razumem kad nemas izbora pa pustis detetu crtani dok nesto obavis. Marko ovde gleda neki crtani u kome rade sabiranje, uce oblike, predmete I sl. Nisam pristalica igrica I nikad ih nije ni video.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 14:34:13   
mila83

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Veselice baš o tome sam pisala gore. Ne želim da im komp bude tabu tema pa da jednom puknu i da ne umeju da se zaustave. Kad odemo kod nekog Danilo uopšte i ne polgeda njihov kompjuter! Interesantnije mu je sve drugo. A to je zato što mu kompjuter nije zbranjen. Sinoć je pitao posle večre da li može malo da se poigra na kompjuteru. Rekla sam mu da može. Igrao se 5 min i onda kad je video da će NIkola da se brčka ukadici, batalio komjuter i utrčao u kupatilo na kupanje.
Mislim d anisi u pravu Didy kad kažeš d anemaju šta da nauče u igricama ili na jutjubu. Sve zavisi šta se igraju i šta gledaju. Evo linkova za dva sajta na kojima se Danilo ovih dana najradije igra: cookie.com i decijisnovi.com Itekako ima šta da se nauči.
Naravno da volim da su napolju, ali kad je mnogo hladno i kad pada kiša to nije moguće. Terasa nam je previše mala i vrlo rizična za igranje, a dvorište nemamo. I normalno je da kad je takvo vreme danima da im bude po malo dosadno. Ne vidim zašto bi mu branila da se koristi kompjuterom?! Naročito što imamo meru u tome i mi kao roditelji i on



Slazem se sa ovim.treba biti umeren u svemu.Isto gledam,kada je ruzno vreme ili su bolesni,nema neke druge zabave ,moze neki crtac ili igrica ali koje se stvarno svode na ucenje neceg,bilo slova,brojanja.engleskog,pa i koordinacije,brzog razmisljanja.Oni znaju da imaju ograniceno vreme i uopste se ne bune kada tom vremenu dodje kraj. I dalje vise vole da se igraju igrackama ili prave stvari reciklazom,cak moja Mima preteruje sa cuvanjem moguceg materijala user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 14:43:17   
veselicaa

IZVORNA PORUKA: Modessty RR


sa ovim se sasvim slažem! user posted image I baš sam rekla mužu neki dan - ne ljuti se na dete što ti traži mobilni jer ga ti danas ne ispuštaš iz ruke!

Tacno tako.Nego Mod da te pitam nesto.ovaj sajt cookie je mnoggoooo dobar,prosto ne razumem da ranije nisam naisla na njega,S.obozava one igrice sa slovima abecede i pogadjanjem brojeva ali dosta igrica kod nas ne radi.Kako kliknemo odmah pise loading 100% i nece da se ucitava.Da li je i kod tebe isto ili je to do nas?
Inace imamo isto razmisljanje oko kompjutera i bas mi je drago zbog toga user posted image I moja deca akda idemo negde ni ne pogledaju komp,a druga deca kada dodju kod nas odmah se zalepe za ekran,a meni bude zao pa kazem A.i S. da ih puste jer im kuci ne dozvoljavaju.I da,moja deca ponekad danima ne sednu za komp.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 15:12:59   
Mala Elena
Moramo nekad ukljuciti i racunar . Elena vice :" Beba, bebe" , ma samo kako ga ukljucim provali i trazi da joj pustim pesmice... user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 15:14:23   
veselicaa
Sta slusa jel 'Mama voli bebu" user posted image Znam da je to bebama trenutno pravi hit?

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 15:18:30   
Mala Elena
Daaaaa, na glavu mi se popela user posted image

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kompjuter i dete
4.3.2015 23:22:32   
Modessty
Veselice ne rade im sve igrice. Ne znam koji je razlog. Sajt je super. i meni se sviđa.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here