|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Menjamo porodilista
4.4.2012 15:56:23   
isidora88
U subotu je na B92 Info kanalu emitovana prva epizoda serije "Menjamo... porodilišta", snimane na tragu inicijative Branke Stamenković (Krugoline Borup) potekle na ovom Blogu 2008. godine, koja se pretočila u "Majku Hrabrost".

Da li ste gledali,sta mislite o ovome,hoce li pomoci da se nesto promeni u porodilistima?

evo klik za emisiju

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Menjamo porodilista
6.4.2012 0:06:00   
isidora88
niko nije gledao? svi su zadovoljni porodilistima?user posted image
ja se nadam da ce ova emisija uspeti da pokrene nesto da se svim porodiljama omoguci epiduralna anestezija i jedan normalan ljudski kontaktuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Menjamo porodilista
6.4.2012 10:12:44   
nenja22
gledala sam deo, valjda ce nesto biti od toga...

mislim da bi o tome trebalo mnogo vise i konstantno da se prica, jer mislim da je to jedini nacin da se ista promeni, ali isto tako, na zalost, vecina zena (ukljucujem i sebe tu, opet na zalost) jednom kad prodje taj deo, nema vise snage i zelje da se bavi time i onda to tako opstaje i produzava se sa generacije na generaciju...

ja se nisam u srbiji poradjala, ali ovde u cg, situacija je mislim manje vise ista, kotor gde sam ja, jedino sto vazi za uglavnom odlicne babice (mada i tu su price i te kako razlicite, ja sam imala takvo iskusto, znam puno zena koje nisu) ali znam da danima nisam mogla da se opasuljim od cinjenice da wc solja nema dasku...aman zaman, koliko to kosta, 10 eura recimo? a znamo koliko zeni posle porodjaja treba da moze da ode u toalet opusteno...i onda me je neko vreme drzalo da hocu da pisem gradskim upravama na tu temu, a sve nikako...a inace sam do pred sam porodjaj isterivala neke stvari koje mislim da treba da se podrazumevaju (prisustvo oca, gde su mi se uglavnom smejali i zbijali fazone, sreca te je doktor bio super i to podrzavao, druga stvar sto mm nije stigao da udje, epiduralna, koja nije standardna procedura, pa sam se cimala da sve to sto treba od anestetika, preko seta za davanje, do jurenja anesteziologa, obezbedim, oept nista ni od toga zbog brzine porodjaja) jer sam imala tu srecu da prisustvujem sestrinom porodjaju u svajcarskoj i vidim sta znace normalni uslovi...

i mislim da je to jedna od glavnih stvari, ne da me iko shvati pogresno, ali mnoge zene ovde (tu, svejedno) misle da su slike i scene iz filmova, samo to i nista vise i da tako nije normalno i realno da bude, nego eto, po nesto mora da se istrpi (ne mislim tu na porodjaj i bol i neprijatnosti koje prirodno idu sa njim) ali to toliko nije tacno...
najbanalniji primer, koji ce mozda i ovde naci na neslaganje je recimo klistiranje zena pred porodjaj...sasvim je u redu da zena to uradi sama kod kuce ako zeli...ali raditi to po protokolu uz opravdanja da tako mora zbog bebe i higijene je totalno mazanje ociju...pa posao babice jeste izmedju ostalog da podmetne cistu gazu i ocisti sta treba da se beba ne bi zaprljala...ali ne, ovde ce ti gurnuti crevo u dupe, makar ih recimo onoliko ubedjivala da si imala proliv ceo dan pred porodjaj...i eto, odmah kad krenem da razmisljam o tome svemu nerviram se...gde se opet vracamo na razloge sto se malo o tome prica.

sve u svemu, da, mogle bismo bar ovde, ako nikako drugacije, da damo malo podrske ovakvim stvarima i zenama koje su ucestvovale i ucestvovace u emisiji...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Menjamo porodilista
6.4.2012 10:44:00   
MaryJane
Ja sam gledala, i mislim da je inicijativa imala dosta udela u promeni porodilišta od 2007. kad sam se ja porodila. I sama sam član inicijative od samog početka (Kengurica 075)
Međutim, GI "Majka Hrabrost" otvoreno se ogradila od postprodukcije i emitovanog sadržaja, tvrdeći da je on urađen bez znanja i konsultacija sa čelnicama inicijative.
Bilo kako bilo, priče žena ostaju iste. Sve mi znamo kako smo poršle i svaka je u sebi evocirala sećanja na taj period svog života.
U julu ću videti ima li ikakve promene od septembra 2007.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Menjamo porodilista
6.4.2012 11:33:20   
Anoniman
Pogledala i ja, doduše sa zakašnjenjem.

Prepoznala sam dosta toga u ovim pričama. Na žalost što Nenja kaže, mnoge žene i nisu svesne da tako ne treba da bude. Jedan od problema je svakako nedovoljan broj babica i sestara u odnosu na broj pacijenata. Verujem ja da sestra koja ima 50 ili 150 pacijenata o kojima istovremeno treba da brine ne može da bude podjednako pazljiva i brižna kao ona koja brine o jednoj porodilji u jednoj sobi... Sve ja to razumem, ali zna se kako se to rešava, a ne vidim da je u ovoj državi neko spreman da se bavi rešavanjem ovakvih problema.

(odgovor članu MaryJane)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Menjamo porodilista
11.4.2012 16:42:07   
VVVV
Super emisija, mada nesto ne verujem da ce imati nekog uticaja na javnost... Kao sto su i sami zakljucili, lekare jednostavno boli... i ne postoji stimulans koji bi ih terao da se trude i budu bolji.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here