|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Noć muzeja
17.5.2009 0:22:04   
Anoniman
U okviru manifestacije „Noć muzeja“, koja se održava šestu godinu za redom, večeras od 18 do dva sata posle ponoći, posetioci će moći da obiđu izložbene postavke u čak 78 muzeja, galerija i kulturnih centara. Po prvi put i Dvorski kompleks na Dedinju otvoriće svoja vrata, a na nekoliko lokacija biće održani perfomansi, koncerti i žurke na otvorenom.
...
Ovogodišnja „Noć muzeja“ održava u okviru Evropske manifestacije, a istovremeno je u 40 zemalja otvoreno više od 1.900 muzeja i galerija. U Srbiji se „Noć muzeja“ održava u 40 gradova na preko 150 lokacija.
Izvor: blic.rs

Jeste išle nekada na Noć muzeja?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 1:16:19   
Verus
Ne!  A bas dobro zvuci.  Nadam se da cu imati prilike da odem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 2:03:05   
Dora
Evo, baš sam se vratila. Iscimala se ko kreten u onoj gužvi, bilo je nekoliko lokacija koje nisu imale šta da pokažu pa su posegle za nekom "apstraktnom vizuelizacijom" i tim sranjima koje su masu naterali na komentare tipa- ovo mi nije trebalo.
Neke su prikazale kulturu nekadašnjeg života u NS a neke su izložile starine iz tog vremena. Najbolja mi je bila lokacija u Modeni gde su izložili stare oglase i reklame i posebno sam doživela lokaciju u Kosovskoj- izložba starih igračaka i drugih starih predmeta (npr. bočica parfema). Bilo je tu igračaka sa početka 20. veka pa i starijih čini mi se.
Na jednom mestu sam čak otkrila da Voban nije samo maskota Vojvođanske banke već arhitekta i markizuser posted image koji je, ako sam dobro shvatila, projektovao tvrđavuuser posted image
... i da je postojala bitka kod Sente (sram me bilo)user posted image user posted image user posted image
Sve drugo su uglavnom bile stare slike i fotografije NS i okoline. Zanimljivo.
Mnogo toga nismo stigli da obiđemo jer smo se mm i ja u međuvremenu posvađali jer sam se žalila da sam umorna, gladna i da mi se piški što ga je dovelo do ludila. Kad sam iz protesta stala ko ukopana i nisam htela da mrdnem dalje (posle skoro 6 sati pešačenja), on je pouser posted image i otišao bez mene.
Oboje smo došli kući. Nismo više razgovarali.
Eto, ukratko, to je bio moj doživljaj iz lude, lude noći muzeja.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 2:49:03   
Verus
jbt mozda da ja ipak ne idemuser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 7:53:32   
Anoniman
Voban i tvrđava??? user posted image


A što nisi piškila u gradu, usput odmorila koji minut na wc šolji pa kupila da jedeš... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 8:38:06   
Anoniman
Ja sam bila kod nas u muzeju(Kikinda), vodila sam dete popodne. Bilo nam je fino, mada nema puno sta tamo da vidi jedno dete od 3 godine, osim mamuta koji je atrakcija za sve. Inace idem svake godine, prosle godine je sve bilo u fazonu vestica i vampira i bas je bilo super!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 8:41:36   
mihi
Prošle godine smo bili najzainmljiviji mi bio muzej na Hemijskom fakultetu (šta tamo sve ima kao iz doba Šerloka Holmsa). A ove godine nismo mogli jer mnogo je kasno do 03 je trajalo sinoć nemam snage da tako kasno lutam a Miloš kad ustane u 06h mogu da plačem samouser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 9:09:18   
prase
Ja nikada nisam išla, a pravo da vam kažem nemam ni želju (sad svi: drvlje i kamenje na prase user posted image ). Dobro mi je poznato šta sve od muzeja i galerija postoji u BG, koje su postavke i kada se menjaju i u tom izobilju stignem da vidim uvek ono što me zanima, a postoji i mnogo toga što me uopšte ne zanima. Dobar deo onoga što se danas zove umetnost i što se izlaže po galerijama, čini mi se, funkcioniše kao carevo novo odelo. Ako i nije tako, neka me, glupa sam, takvu me majka rodila... user posted image Drugi dobar razlog što ne idem na ovo je što se užasavam od gužve i mislim da bih poludela od nje, pogotovo kada se uzme u obzir da gužvu prave ljudi koji su zalutali misleći da se nešto deli za dž tamo negde napred...

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 12:39:30   
Dora
A što nisi piškila u gradu, usput odmorila koji minut na wc šolji pa kupila da jedeš...


Tasho, mm nije imao vremena, plašio se da nešto ne propustimo a u muzej se ne može sa hranom, jeli, pa ni sa vodomuser posted image a najviše ga je iznerviralo što ono što je on želeoda vidi- tamo je bila neverovatna gužva a ja mrzim gužvu.

Prase, ti si skroz u pravu. Bilo je svakakvih ljudi, a posebno si pogodila ono za carevo novo odelo. Ja zaista ono što me zanima raspitam se i posetim na vreme, nema potrebe da me neko mami na taj način. Ali, mm je imao ogromnu želju da idemo, pa ajde, pomislila sam da bi bilo dobro videti šta je to, možda bude zabavno.
Ali, pretvorilo se u pravu noćnu moru... Već sam pisala o tome.user posted image
Ma, ja sam debil...
Trebao je da oženi neku ovcu što će celi život da bleji za njim i klima glavom, da joj je sve super, da trpi i nema svoje mišljenje.



(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 12:41:57   
Dora
Sve u svemu, noć muzeja je super stvar za one koji nikad ranije u životu nisu videli muzej.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 13:02:59   
Ptičica
IZVORNA PORUKA: Dora

Sve u svemu, noć muzeja je super stvar za one koji nikad ranije u životu nisu videli muzej.

Hahahahahahaaahahahahaha!!!
Ima li takvih??! user posted image  user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 13:09:04   
Dora
Ja mislim da je doba onih kulturnih već prošlo, ova omladina i ako posećuje muzeje, radi to "online". Kao i sve. Umesto Vujaklije oni imaju Wikipediju. Tako je i za sve ostalo...pa i za muzeje.

(odgovor članu Ptičica)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 13:10:38   
Ptičica
To si potpuno u pravu. user posted image
Odgovorila sam ti na Dve crtice. user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 13:13:37   
Dora
A jel posećuješ ti muzeje? Iskreno?
Meni kad neko kaže Ajmo u Muzej!- ja mislim u diskoteku Muzej i sva srećna kažem-Ajmo!!!

(odgovor članu Ptičica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 13:17:11   
Ptičica
Ne posećujem redovno. Mislim, ne idem kada su nove postavke i sl. Ali, bila sam u svakom muzeju u Bg-u! Narodni muzej i pedagoški najčešće posećujem.
Muzej Savremene umetnosti je interesantan, ali nisam neki fan, a etnografski mi je dooooosadaaaaaan...
Eto!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Noć muzeja
17.5.2009 18:41:34   
Anoniman
Mene iskreno uopšte ne privlači ta Noć muzeja, ne želim da idem. Ustvari, uopštenonisam u fazonu muzeja. Obilazila sam ih u širokom luku i kada smo ih na ekskurzijama obilazili. Seljanka - jbg, ja to ne volem.

(odgovor članu Ptičica)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Noć muzeja
18.5.2009 12:53:47   
dunja RR
ja sam isla na noc muzeja prosle i pretprosle godine, bilo je dobro....prosle godine mi je najbolja izlozba bila u Narodnoj banci Srbije....bila sam prva u redu poucena iskustvom od pre dve godine kada je ogromna guzva od jedno 100 m minimun bile ispred banke....

dobila sam odstampanu novcanicu od 1 DINARA sa svojim likom... super izgleda cak sam je i uramila ( jesam narcis)
i svidele su mi se replike Da vincijevih dela, preteca helikoptera i mnogih drugih savremenih predmeta....stvarno je bio cudak...

i da ne zaboravim Pikasove grafike user posted image
 
ove godine nisam bila-radila sam u subotu do kasno bas sam bila umorna.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Noć muzeja
18.5.2009 13:12:49   
Jeca*
Ja volim muzeje. I kad odem negde u inostranstvo, gotovo da mi je obavezna poseta bar jednom muzeju. Prosto, volim istoriju, kulturu, umetnost i to me ispunjava. Bila sam sa deckom, sadasnjim muzem na noci muzeja 2007-e godine i fenomenalno smo se proveli. Svrckali smo po centru, kulirali, posecivali one muzeje koje nas interesuju. Cak smo i kupili majice Noc muzeja koje su preslatke i sad ih nosimo po stanu i sl i uvek nas podsete na taj lep vikend. Ove godine sam bas zalila sto ne mogu da idem, naravno zbog bebe user posted image , i bas smo oboje pomislili "eeee, noc muzejaaaa user posted image ". No dobro, bice prilike, hvala Bogu.
Ni ja ne volim guzvu, ali ja na to gledam kao na izlazak i setnjicu po gradu, muvkanje po muzejima, gde mozes da udjes (nismo ni mi hteli da cekamo u kilometarskim redovima). I volim takva desavanja!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Noć muzeja
4.5.2011 17:38:53   
Anoniman
Našlaaa, sorry Tash.

Idete li?

14.05., subota.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Noć muzeja
4.5.2011 17:40:18   
New Mom

Mačka na usijanoj Noći muzeja! (14.maj 2011.)
Svim ljubiteljima umetnosti i dobre zabave crna mačka donosi sreću 14. maja ove godine.
Po osmi put u Srbiji će biti održana NOĆ MUZEJA! Ove godine spremamo vam provod do usijanja! Jedna karta će vam, kao i do sada, biti dovoljna da se provedete kao mačke iz visokog društva.
Vrata kulturnih institucija u skoro 60 gradova u Srbiji otvoriće se za razgledanje i inspiraciju od 18 do 02 časa.
(IZVOR)

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Noć muzeja
4.5.2011 17:42:50   
New Mom
Hm, meni i ove godine otpada (prošle jer sam cupkala pred porođajem), 15. se krstimo ujutru.
Mada me mm nagovara da idemo. Videću još.
Išli smo pre toga 4 godine, samo 1 u NS-u, ostalo u BG-u. Strava mi je! Sjajne stvari se vide i čuju, a inače nikako da se nakanem da odem, pa je ovo super prilika za to.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Noć muzeja
4.5.2011 17:46:50   
Anoniman
Mom, ja planiram da idem sada, po prvi put. Imaš neke tips for me ? Odakle da krenemo, koja je kvaka?

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Noć muzeja
4.5.2011 21:45:59   
Anoniman
Novosadistkinje, di steee ? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Noć muzeja
6.5.2011 10:06:08   
moja ciklama
ja sam išla 2007 godine, i obišla sam postavke u Etnografskom, Pedagoškom, Savremene umetnosti i Knjeginje Ljubice, i bila sam oduševljena. Baš mi je bilo Dobro. Ako zanemarim užasne gužve u prva dvauser posted image i stajanje u redovima. Postavke su bile svuda odlične. Treba uživati u noći muzeja, ali dobro znati koje postavke želite da vidite!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Noć muzeja
27.4.2012 16:52:22   
Olga75
blizi se Noc muzeja user posted image
je l' idete ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here