|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nocno mokrenje
25.2.2009 13:02:28   
jelence2
Jos uvek se nismo resili tog problema
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 13:03:37   
Anoniman
A ja nisam propratila, koliko ti je dete? Nemaš Ticker...

(odgovor članu jelence2)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 13:09:52   
jelence2
Devojcica 4god. i 7mes.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 13:19:00   
Anoniman
I dalje nosi pelene?

Moj klinac ima 2,5 (malo jače) i planiram na leto da ukinem to. nisam baš sigurna kako, jer pelena bude puna, puna do jutra.

Jesi se konsultovala sa lekarima kako se to radi i šta ti je činiti?

(odgovor članu jelence2)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 14:05:18   
Jacaca
Ne znam da li je ovo za ovu temu ali mozda roditeljima pomogne, mene mama nije mogla da odvikne od nocnog mokrenja do 5. godina, to je za sve ukucane i mene postala nocna mora, kaze da kada je primetila da cele noci ne zelim da zaspim da se ne bih upiskila posto sam bila vec veoma svesna, a nisam mogla na to da uticem, bila sam i sama jako tuzna jer se mama ljutila na mene. Elem, odvela me je kod lekara i pronasli su mi eserihiju u velikim kolicinama, a naravno ona ugrozava bubrege, dok sam se igrala sa decom mrzelo me je da skoknem do kuce i piskim, vec sam trpela do poslednje kapi krvi. tako sam napravila u jednom delu mokracnog kanala prosirenje, koje je bilo pogodno za razvoj bakterija, jer se u prosirenju zadrzavala mokraca. Tada su krenule opasne muke, radili su mi sest dilatacija, ne bih da vas zamaram sa tim ali i danas imam traumu od toga, to vam je u kratkim crtama, sest porodjaja, a imala sam samo pet ipo godina, uzas. Zato bez grdnje, ako ne ide kako ste zamislili proverite mokracu. Otkud znam mozda nekome pomogne.

(odgovor članu jelence2)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 14:11:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jacaca

Tada su krenule opasne muke, radili su mi sest dilatacija, ne bih da vas zamaram sa tim ali i danas imam traumu od toga, to vam je u kratkim crtama, sest porodjaja, a imala sam samo pet ipo godina, uzas. Zato bez grdnje, ako ne ide kako ste zamislili proverite mokracu. Otkud znam mozda nekome pomogne.


Ja ne znam ništa o ovome. Jel pisala ako ti otvorim temu? Samo mi reci kako da se zove tema?

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 14:26:13   
Jacaca
Ne znam bas mnogo, zove se dilatacija, ali mislim da moze biti urinarna, vaginalna.........ubacivali su mi kroz kateter neku dezinfekcionu tecnost koja jako pece, tako 10minuta, nakon toga bukvalno klesta koja imaju neke granicnike kada prosire taj granicnik recimo(sada lupam) na 8mm tako to u meni stoji jos pola sata, a to znaci da mi cepaju donji deo kanala kako bi ga prosirili na sirinu prosirenja koje sam imala dublje u kanalu, zamislite kako se tri dana posle toga piski, pa cak i ko prezivi samu dilataciju, pa tako su ga cepali dok nismo dosli do odgovarajuce sirine. Prosto da objasnim posto ne znam da li me je neko razumeo, napravili su mi strije na m.k i tako resili moj problem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 14:36:15   
Anoniman
Dilatacija KLIK

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Nocno mokrenje
25.2.2009 22:50:50   
jelence2
Vise od godinu ne nosi pelene ali je budim nocu jer ako je ne probudim-poplava.
Pre mesec dana je imala sistematski zbog vrtica,svi nalazi su u redu.
Sutra idemo kod specijaliste,pa videcemo u cemu je problem~!

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Nocno mokrenje
26.2.2009 9:03:24   
Anoniman
Jel možda puno pije pred spavanje?

Javi nam šta kaže specijalista.

(odgovor članu jelence2)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Nocno mokrenje
26.2.2009 9:38:50   
jelence2
Nakad pije,nekad ne.Imamo zakazano u 13h.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Nocno mokrenje
27.2.2009 10:10:57   
jelence2
Dr.kaze da je EHO uredan ali mora da pije MINIRIN 3 meseca.Za
mesec dana na kontrolu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Nocno mokrenje
27.2.2009 10:12:55   
Anoniman
Šta je MINIRIN? user posted image

(odgovor članu jelence2)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Nocno mokrenje
27.2.2009 10:52:56   
sani
MINIRIN ® nazalni sprej dezmopresinum
Minirina kod bolesnika s postavljenom dijagnozom rezultirat će smanjenjem mokrenja uz istovremeno povećanje urinarnog osmolaliteta i smanjenje osmolaliteta plazme. Time će se smanjiti učestalost mokrenja te noćno mokrenje. Ispitivanje kapaciteta bubrega s obzirom na sposobnost zadržavanja urina: Minirin se može upotri­je­biti za ispitivanje kapaciteta bubrega s obzirom na sposobnost zadržavanja urina i time pridonijeti dijagnostici kod ispitivanja bubrežne funkcije. Od naročite je koristi za postavljanje diferencirane dijag­noze stupnja infekcije mokraćnog sustava, jer npr. pijelonefritis u usporedbi s cistitisom uzro­ku­je smanjenje sposobnosti zadržavanja urina. Noćna enureza: Minirin je indiciran i za kratkotrajno liječenje primarne noćne enureze kod bolesnika starijih od 5 godina koji imaju normalnu sposobnost zadržavanja urina.
IZVOR:  www.nocno-mokrenje.com

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Nocno mokrenje
25.3.2009 13:26:29   
Lilly*
hocu da vas pitam, ali nije vezano samo za nocno mokrenje kod dece nego i za upiskavanje i tokom dana, pa da li da otvorim novu temu.. da li se desava vasem detetu da se zapiski, onako pomalo, da budu gacice mokre kada se zaigra i kako ste to rasavale?

(odgovor članu sani)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Nocno mokrenje
28.3.2009 21:16:39   
Lilly*
haj sada da obnovim temu, mozda mi neko i odgovori user posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Nocno mokrenje
27.8.2009 23:05:01   
indy_25
moj sin koji ima 7 godina isto ima nocno mokrenje ali nekad prestane i po mjesec dana onda pomislim valjda nece vise pa onda ponovo krene. ali to nije svaku noc nego svaku trecu ili zavisi kako kad. znam da je to nasljedio od mog brata koji je cak do 11 godine mokrio u krevet i samo je prestalo .mama ga je vodila doktorima ali nista sve je bilo bezuspjesno i lijekovi i cajevi sve dok samo od sebe nije prestalo. ja svog sina ne ruzim sto se upiski u krevet jer on toga nije svjestan i mislim da je pogresno ako neko od roditelja tako se postavlja  prema djetetu. Imam musemu koju stavim ispod carsafa. A kada spavamo u goste kod nekog onda ga budim po noci da piski. Jel mozda neko zna neki lijek kojim se uspjesno lijeci nocno mokrenje.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Nocno mokrenje
28.10.2010 21:36:11   
Crvenkapa85
evo ovako i ja da se prijavim....nama je danas treca noc da idemo bez pelene na spavanje....danima mi se zali cim joj uvece pred spavanje stavim pelenu da je boli mika........i ja je pitam da skinemo pelenu...verovatno joj se nabora pa joj smeta....kad skupi nogice.....i evo 3 noc da se nismo upiskili....prvu noc sam joj stavila najlon ispod carsava.....piskili pre spavanja...ja je budila kad sam krenula da spavam da piski nije htela....sinoc je piskila kad sam je budila i do jutra suva.....jednio se prvu noc sama probudila kaze nece u njen krevet jer joj suska kad se okreceuser posted image .....i evo 3 vece mi bez pelene.......user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Nocno mokrenje
28.1.2012 11:56:45   
NadaR
IZVORNA PORUKA: jogip

Imam problem sa sinom od 3,5 godine, koji u poslednjih 20-ak dana noću mokri u krevet. Pelene smo skinuli pre 6 meseci i od tada je možda 5-6 puta mokrio u krevet. Tražila sam na internetu informacije o tome, ali svuda piše da se problemom smatra tek kada to radi od pete godine. On je u poslednjih 20-ak dana imao problem sa grlom (što sam u nekim člancima videla da je navedeno kao jedan od razloga noćnog mokrenja, mada ja tu ne vidim nikakvu relaciju) i pio 5 dana antibiotike. Pre toga se sam budio i zvao nas da ga vodimo u toalet. 
Da li ste vi sa decom imale takve slučajeve? Da li da ovo smatram prolaznom fazom ili da idemo kod pedijatra, urologa...? Pozdrav!



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Nocno mokrenje
28.1.2012 15:44:36   
bebać
Ja sam pisala nekad u ova doba o tome, prošle godine..Sergej se i dalje piški skoro svake večeri, sve smo nalaze prekontrolisali i svi su bili dobri..sad ostaje faktor naslednosti, jer se m piškio do 11 god(il je 7me)user posted image i prestao sam od sebe...mada je to jako naporno, u koliko god da piški noću i koliko god puta opet se upiški bar jednom noćuuser posted image

kontam ga opet odvest doktoru da popvadimo nalaze...ne znam osim tog faktora naslednosti šta bi još moglo bitiuser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Nocno mokrenje
30.1.2012 11:40:01   
Anoniman
klik Nisam znala za ovo

(odgovor članu bebać)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Nocno mokrenje
8.2.2012 0:07:19   
gaga03
cao.i mi imamo isti problem,mala ima 3 godine,cesto se desi da prvo pokvasi ves pa tek onda ide da piski.prvo sam mislila da je bezobrazluk...obratila sam se pedijatru,poslala nas je na uz bubrega i analizu urina i sve je ok.juce smo isle kod nefrologa i moracemo na hospitalizaciju da urade neke analize,urinokulturu i da ponovimo uz...8.marta idemo u bolnicu pa cemo videti sta dalje,terapija ili vezbe.navodno nije uspostavila kontrolu nad mokrenjemuser posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Nocno mokrenje
8.2.2012 9:33:42   
bebać
gaga03 nisam znala da je to sve toliko neophodno(hospitalizacija itd), meni su samo rekli za ovaj trening koji nije urodio plodom, a ako ne prestane da mu damo terapiju antibioticima, ali pedijatrica mi reče da to i nije najpouzdanije jer se u nekim slučajevima zna povratiti kad se prestane sa upotrebom istih. A meni žao da oakav malen pije tablete, a pti tome znam da mu je tata isto piškio. Ja ću pustiti još malo, pa ću vidjeti šta dalje...

Dali je ko kod vas piškio u djtinjstvu, dali postoji faktor naslednosti?

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu gaga03)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Nocno mokrenje
8.2.2012 9:38:31   
Anoniman
JA Nešu još uvek budim svake noći (budim-on se ni ne probudi, sve obavi u snu), donesem nošu oko 12-01, kad krenem na spavanje, on piški i vrati se na spavanje. Nekoliko puta ga nisam budila, nekad se ne upiški, ali češće bi se upiškio.
Ja u tome ne vidim problem jer on pije jako puno tečnosti, i uveče, i meni je bolje da ga budim nego da mu zabranjujem da pije kad je žedan. I iskreno, ne vidim ništa loše u tome. A on noćnu pelenu smo mu skinuli davno, valjda prošlog proleća ako se dobro sećam.

(odgovor članu bebać)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Nocno mokrenje
8.2.2012 9:43:26   
bebać
Nedja a meni pedijatrica reče, da ga obavezno budim skroz, dakle da bude svjestan da je piškio i da se skroz probudiuser posted image

šta znamuser posted image eco zadnjih 5-6 večeri se kući nije upiškio(Budim ga oko 1) ali zato se po danu u vrtiću kad spavaju upiškio 2 dana zaredomuser posted image

Slažem se da mi još uvijek nije toliko alarmantno, da ga kljukam tabletamauser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here