|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 22:20:47   
Anoniman
Vjerovatno pred deset_ i više godina nitko još nije pomišljao, da ćemo običnu vodu piti iz plastične boce. Još danas je to više iz navike nego potrebe, jer je voda iz većine vodovoda još uvijek pitka. Ipak, često si pijenjem vode iz plastične ambalaže činimo medvjeđu uslugu. Zašto? Radi kemijskog sastava plastike. Na dnu svake ambalaže potražite trokut s brojem u sredini. On govori, koliko je opasna vaša plastika.    
                             
 
1 – PET ( često i PETE ) – Te su boce u većini slučajeva namijenjene jednokratnoj upotrebi. Postoji mogućnost, da ispuštaju teški metal antimon i kemijsku tvar EPA, koja ometa djelovanje hormona. Takve boce mogu ispuštati i kancerogene spojeve.  
2 – HDP ( nekad i HDPE ) - Radi se o „dobroj“ plastici, za koju postoji najmanja vjerovatnost ispuštanja kemikalija u vodu. 
3 – PVC ( nekad i 3V ) – Ova plastika ispušta dvije otrovne kemikalije, a obje ometaju djelovanje hormona u ljudskom tijelu. Usprkos tome, to je još uvijek najčešće upotrebljavana plastika za boce.  
4 – LDPE – Plastika, koja ne ispušta kemikalije u vodu. Unatoč tome se ne koristi za izradu plastičnih boca, nego uglavnom za izradu plastičnih vrećica za namirnice.  
5 – PP –
Još jedna od „dobrih“ plastika, obično bijele ili poluprozirne boje. Koristi se za boce u koje se pakiraju sirupi, ili čašice za jogurt.  
6 – PS
– Plastika koja ispušta u vodu kancerogenu tvar STIREN. Najčešće se koristi u čašicama za kavu za jednokratnu uporabu, ili u ambalaži brze prehrane.  
7 – PC ( ili bez oznake ) – To je najlošija plastika za prehrambene proizvode, jer izlučuje kemikaliju BPA. Na žalost, koristi se u bočicama za dojenčad, sportskim bocama i posudama za spremanje hrane.  

Plastične mase, koje ne otpuštaju kemikalije u vodu su, dakle, 2, 4 i 5, ili s oznakom HDP, HDPE, LDPE, PP. Kod svih drugih radije razmislite o njihovoj uporabi. Još je uvijek najbolje čuvati vodu u staklenim bocama.
  Dolazi vrijeme, kada ćemo na žalost, vodu sve češće nositi sa sobom. Najlošiji je način njezino prenošenje u plastičnoj ambalaži; posebno u onoj s oznakama 1,3,6 ili 7. Voda u takvim bocama je podložna kemijskom ili temperaturnom djelovanju, a kod naknadnog punjenja i bakteriološkom. Poželne bi bile staklenke, ali su nepraktične, zato preporučamo aluminijske boce ( ne plastične, jer su zbog cijene obično iz najlošije plastike ) sa zaštitnom košuljicom koja odvaja sadržaj od aluminija. Za pijenje vode u uredu najbolje si kupite malu staklenku za osobnu uporabu, kojih ima na tržištu, pa tako napravite nešto korisno za svoje zdravlje i okoliš.

< Poruku je uredio Tash -- 9.8.2011 22:21:40 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 22:22:56   
Anoniman
user posted image


< Poruku je uredio Tash -- 9.8.2011 22:23:21 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:32:30   
mikica sa
joj Tash draga, najezim se kad ovo vidim, vjeruj.
jedino sto me tjesi je da ne pijem kafu pa makar te casice ne uzimam sto za ostalo ne smijem garantovati ali uglavnom pokusavam sto vise da koristim plastiku Tupperware, navodno je medicinska i nije kancerogena a koristi se za implantate pa sad... hm... user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:41:14   
Anoniman
Znam, ali u čemu kupiš vodu?

Na Rosi piše PET!

(odgovor članu mikica sa)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:49:07   
mikica sa
eh,bas zato i kazem da za ostalo ne smijem garantovati jer se vjerovatno konstantno trujem. i znas sta je jos najgore, evo upravo okrecem i razgledam Lukine flasice. niti na ijednoj ne pise nista user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:51:57   
Anoniman
Flašice su sada mahom BPA free.

Na Markovim nekim ne piše ništa a na nekim PP. Eto, bar nešto dobro, mada u njih sipam vodu koja je iz PET!

(odgovor članu mikica sa)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:54:11   
mikica sa
ne preostaje nam drugo nego da vodu kupujemo u staklenim flasama.

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Oznake na dnu plastične boce
9.8.2011 23:56:38   
Anoniman
Ja nisam videla vodu u staklenim flašama. user posted image Sem Knjaz, ali on je gaziran. 

(odgovor članu mikica sa)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 0:09:27   
mikica sa
kad odem kuci u Sa onda kupim vodu zove se Olimpija i ima je u staklenim a vidjela sam da ima i Jana i Voda. probaj naci neku od njih user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 0:15:47   
Anoniman
Ah, tu mi se ne sviđa kvalitet vode! user posted image user posted image Sve sam ih prokuvavala zbog ad mleka, i sve imaju goooomilu kamenca sem Rose. 

(odgovor članu mikica sa)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 0:20:59   
mikica sa
ja ovdje uglavnom uzimam Evian i odgovara mi (opet na zalost PET), mada je jos nisam prokuvavala, vjerovatno bih se razocarala ali si mi dala ideju da to uradim ujutro user posted image
nikako ne pijemo vodu sa cesme jer neki kazu valja neki ne i ne bih da eksperimentisem. kad sam kuci pijemo vodu iz cesme ali u zadnje vrijeme sve vise ljudi u Sa poznajem koji imaju problema sa bubreznim raznim oboljenjima user posted image tako da sam kupila Britu i prvo je filtriram pa tek onda pijem i kuvam. Tash, bojim se da cemo mi dozivjeti jos gora vremena po pitanju vode i plastike user posted image

< Poruku je uredio mikica sa -- 10.8.2011 0:21:26 >


_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 1:29:42   
Verus
Ja ne kupujem vodu uopste: koristila sam dugo Brita filter bokal, a kad smo presli u ovu kucu uzeli smo frizider koji ima ugradjen filter za vodu sa Pur filterom.  Tako da iz vodovoda, kroz filter u casuuser posted image


Tash: super tema, niko ne razmislja koliko dugo stoji ta voda u plastici dok se prevozi, u magacinu, u radnji, greje se voda u flasama, a plastika "fino" ispusta hemikalije u vodu...

Zar u Srbiji nema tih filtera?

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 11:27:00   
Jocy
Voda iz beogradskog vodovoda je odlicnog kvaliteta. Proverena je informacija jer moj suprug radi bas na proizvodnji vode. Voda se testira na svakih pola sata-sat, dok se flasirana voda testira mnooogo redje. Sama cinjenica da pitka voda stoji na rafu samoposluge 6 meseci dovoljno govori. Cinjenica je da voda iz vodovoda ima kamenca, ali kamenac je CaCO3 ili kalcijum karbonat i u vodi se nalazi zbog naseg podneblja odnosno krecnjackih stena koje otapa kisa prilikom padanja, i tako dospeva u podzemne vode. Flasirana voda je bliza destilovanoj nego vodi iz vodovoda. Tako da je nasa voda ispravna i puna minerala koji su prirodnim putem dospeli u vodu. Beogradjani piju jednu od najkvalitetnijih voda u Evropi.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 12:21:30   
Anoniman
Copy iz teme "Voda":

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Cmoki

Све врсте флаширане воде производе се у фабрикама, а затим се носе у велике магацине – а онда их доведу у појединим продавницама да се продаје. Сами, никада не би се усудили да пијеемо воду, ако се налази толико времена, негде у нашим домовима. Сви знамо да вода за пиће и сва храна треба да се конзумира свеже. Да се преноси вода из далеко са камиона не изгледа сасвим добра идеја, посебно ако су узме и додатни фактор загађења животне средине и високе трошкове.
Људе све чешче одлучују да купе флаширану воду - мислећи да не постоји боље решење. Али то решење је скупо и незгодно. Кад се одлучимо на овај корак - флаширану воду да буде део наше воде у исто време одлучимо и носити стотине тешких боца које бацамо када су празне, што само доприносе загађењу на већ прилично загађене околине око нас. Поред ове непогодности и велики трошкови које су дате за флаширану воду, не можемо бити сигурни да састав бочице је стварно доброг квалитета.

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Cmoki, šta je poenta? Ne piti flaširanu vodu? Piti česmovaču? Kupiti bokal?

IZVORNA PORUKA: n i n a

Rosa u balonima od po 6litara, i profiltrirana česmuša kroz "onaj" bokal 

IZVORNA PORUKA: Cmoki

Ja sam imala problem piti vodu iz cesme i pocela sam piti flasiranu. Posle 8 meseci imala sam tegobe sa jetrom. Rekao mi doktor da je to od flasirane vode, koja sa sobom nosi otrovne supstance. Nisam znala sta raditi i jedna moja prijateljica iz Makedonije donela mi sredstvo za prociscavanje vode iz Norveske, zove se Vivatap. Preporodila sam se. Dejem je i mom detetu. Od tada nabavljam to od Makedoniju. Sredstvo je kao cajne kesice koje se stavljaju u 2 litara vode sa cesme.

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Znam sa kog izvora gradskog vodovoda pijemo vodu pa tako i koristimo iskljucivo vodu sa cesme. Voda sa tog izvora ser ne preciscava, samo se hlorise.




IZVORNA PORUKA: prolece

Deca piju Rosu, a mi iz bokala za prečišćavanje. Mm svoj bokal drži u frižideru, jer mu ništa nije dovoljno hladno, a ja svoj na sobnoj T


IZVORNA PORUKA: Cmoki

Zasto i decu ne dajete da piju sa bokala? Bolje to nego sa flase!


IZVORNA PORUKA: prolece

Iskreno, i ja sam se zapitala posle ovih tvojih postova.


IZVORNA PORUKA: isidora88

za mateju rosu po preporuci pedijatra a mm i ja pijemo cesmovacu,ne prija nam flasirana,jedino kad smo van kuce uzmemo flasirnu vodu. ne zamaram se tim sta je stetno i koliko jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na isto


IZVORNA PORUKA: prolece

IZVORNA PORUKA: isidora88

jer danas nista nije zdravo tako da i domaca i kupovna voda imaju nedostatke tako da mi dodje na isto
Tako i mm kaže: "Zato pijem Coca-colu, bar da uživam, a uostalom, od nečeg mora da se umre."



IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Mi pijemo i rosu i sa česme, svo troje, kako kad.


IZVORNA PORUKA: Lu RR

Mi pijemo vodu sa vlastitog izvora, često nju i naspem u bočicu i nosim ako negdje idemo a ponekad i kupim.


IZVORNA PORUKA: Cmoki

U plasticnoj boci naspete?




IZVORNA PORUKA: prolece

Dobro, bre, Cmoki, nismo nepismene i neobrazovane. Šta se sad hvataš za plastiku kad pišemo o vodi?

A to oko umiranja je šala mm na sopstveni račun i ne razumem što to tebe dotiče.



IZVORNA PORUKA: isidora88

meni ovo lici na reklamu,cak je i sajt neki postavljen gde da nabavimo tu svemogucu vodu


IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Cmoki

U plasticnoj boci naspete?



Ne, ovako
user posted image


IZVORNA PORUKA: Cmoki

Svaka plasticna boca izlozena na suncu oslobadja dioksine (otrove) . Kad idete u prodavnicu i kupite vodu, dali vam kazu kada je punjena plasticna flasa i gde je cuvaju ?!?!  Gde cuvate plasticnu flasu kada idete u setnju (nema frizidera tamo)?


IZVORNA PORUKA: Olga RR

a kolika treba da je temperatura plastike da pocne da isparava otrove


IZVORNA PORUKA: Cmoki

U redu, ako ne zelite da diskutiramo onada nema potrebe. Nije reklama, samo sam htela da budemo svesni za nasu zivotnu okolinu koju Vas ne zanima. Ovo je forum gde treba da iznesemo nase stavove, misljenja i razmenimo iskustva. Ovo nije to. Vas ne zanima zdrava okolina i zivot, kako onda ce Vasa deca to da svate neznam. Hvala


IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja sam te lepo pitala
inace ja plasticnu ambalazu recikliram a moja zaova je ekolog


IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Mi pijemo i rosu i sa česme, svo troje, kako kad.


I mi.



IZVORNA PORUKA: Cmoki

Za sve zainterosovane voda, koja se procisti pomocu filtera. Ima ih razne varijante. Potrazite one koje dodaju minerale, a istovremeno ciste vodu od hlora i bakterije. Ja koristim filter kesice(kao cajne)  iz Norveske i sam dosta zadovoljna. Nisu skupe, nabavljam ih iz Makedoniju i jeftinije su nego li flasirana voda.


IZVORNA PORUKA: Dada81

Ja pijem Zlatibor ,mada i ona ima kamenac ,uverila se kad je prokuvah sebi za čaj. Njemu dajem prokuvanu Rosu i voli je.

Cmoki ,znam da želiš da nas osvestiš zbog naše dečice i stvarno sve je to u redu ,i naravno da je plastika štetna ,a mm je takođe spomenuo da nikada ne bi kupio vodu tamo u nekoj usputnoj prodavnici gde se te flaše ''prže'' na Suncu ispred te prodavnice.Znači ,važno je to skladištenje .I veruj da bih najradije volela (to sam poželela dosta puta) da živim u vremenu svoje majke ,tamo neke 1940 ,kada je SVE bilo više ekološki i zdravije.Znači ,selo ,neprskano ,sve same staklene flaše (to se i ja sećam) Sada je to prosto nemoguće! Moje dete pije iz staklene flašice ,ali znam da će kada odraste sa drugarima iz škole navratiti i kupiti sok ,koji je sada naravno 90 % dostupan u plastici. I najgore ,uopšte nije jedini . Ovo je već globalni problem koji je nemoguće ispraviti .
Šta ako ja nemam uslove kupiti te filtere ,nemam nikoga u inostranstvu ,jednostavno nemam nikakve mogućnosti. Pa,šta ću sada,naravno da se borim za opstanak na ovoj zagađenoj planeti svim i svačim ,ali je nemoguće promeniti toliko toga.
Izvinite na ovako dugom postu i neka mi niko ne zameri ,molim vas!




(odgovor članu Jocy)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 12:31:16   
Anoniman
Ok, ovo je znači taj BRITA bokal.
KLIK
Nije ni skup.
E sada mi kažite, u njega idu filteri koji se kupuju ako sam dobro razumela (koji su skupi user posted image KLIK). I koliko često se oni menjaju?

(odgovor članu Jocy)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 12:32:38   
Jeca*
ja imam aquafin ali ga koristim 3 dana pa ga ne koristim 10 nego pijemo cesmovacu..nemam naviku i nesto mi fuj da sipam vodu iz bokala u čašu user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 12:37:03   
jabudic
Sjecate li se Mucki i Dela i Rodnija?
Oni su bili najpameniji kad su prodavali "Pekamsku izvorsku" sa cesme user posted image
Ispade jos najzdravija user posted image
Hmm, kad razmislim, unosan je to posao, mogla bih i ja slucajno pronaci neki izvor na ovom nasem placu, pa prodavati "Kotorsku izvorsku"user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 15:41:41   
Verus
Tash: menja se na svaka 3 meseca.  Mada, ja vec 13 godina pijem tu filtriranu i tacno znam po ukusu kad vise ne filterise dobro (ili ako popijem direkt iz cesme).  Ides po tome na 3 meseca, a kad se naviknes, znaces tacno kad je vreme-hocu reci, neko koristi puno vise vode pa se menja cesce, nekome moze da traje duze (ako ih je samo 2, 3 u kuci).  Nas je bilo 2 pa sam menjala na 3 meseca.  Ovaj ugradjen u frizider menjamo na svakih 6-mada mi kompjuter na frizideru "kaze" kad je vreme da se menja....
IZVORNA PORUKA: Tash

Ok, ovo je znači taj BRITA bokal.
KLIK
Nije ni skup.
E sada mi kažite, u njega idu filteri koji se kupuju ako sam dobro razumela (koji su skupi user posted image KLIK). I koliko često se oni menjaju?


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 15:44:01   
Verus
Kontam nesto: ne znam koliko novca vam recimo ode na flasiranu vodu?  Vidim da je 45$ za 4 filtera sto ti je godinu dana.  Jel ti ode na flasiranu vodu oko 3000 dinara godisnje? 

Pa onda je sveze filtrirana u stvari, puno jeftinija.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 22:49:59   
magde
zamislite CHICCO bocice i to kupila 3 i to veoma skupe imale su 7 uzas i to sam vidjela nakon sto smo ih vec otvorile sad sam kupila i to na popust neke bocice isto od chicco ali ima 5 u sta je problem i to placas skupo a sta dobijes a one ljude sto ne znaju daju dece otrovne plastije.Strasno

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 22:59:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kontam nesto: ne znam koliko novca vam recimo ode na flasiranu vodu?  Vidim da je 45$ za 4 filtera sto ti je godinu dana.  Jel ti ode na flasiranu vodu oko 3000 dinara godisnje? 

Pa onda je sveze filtrirana u stvari, puno jeftinija.


Recimo da je balon Rose oko 150din, nisam sigurna koliko je. Meni nedeljno ode oko 2-3 balona. to ti dođe da godišnje potrošim od 14.000 - 21.600 din na vodu. Naravno, količina potrošene vode će se smanjiti kad Marko bude prestao da pije ad mleko.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 23:19:38   
Verus
Ju, pa definitivno jeftinije i bezbednijeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Oznake na dnu plastične boce
10.8.2011 23:25:19   
Anoniman
Da, ali ako ja to predložim mm-u, on će da razvije teoriju o nekoj filter slavini gde se filter menja 1x godišnje, i to godišnje košta 150eur, a ja ne želim da imam 2 slavine u sudoperi, koji će mi!? user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Oznake na dnu plastične boce
11.8.2011 3:22:27   
Verus
Ako je filter koji ima da se uzme i ovde, on se zavrne na slavinu, tako da iz slavine tece kroz filter.  Sa strane na filteru imas malu rucicu, koju odvrnes ako recimo, peres sudove, da ti onda tece "redovna" voda, a kad ti treba filtrirana, vratis rucicu, i onda tece kroz njega.  To je isto ok varijanta, kako god vam izadje jeftinije, i sta vam je zgodnijeuser posted image   Ja mislim da taj nisam nikad uzela jer je dosta skuplji, nekako mi bilo jeftinije da uzimam ove na svaka 3 meseca...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Oznake na dnu plastične boce
11.8.2011 12:30:09   
Anoniman
Ne, ovo je neka varijanta dodtne slavine. user posted image Pa kroz tu slavinu teče samo filtrirana voda, a na redvnu slavinu teče redovna, nefiltrirana voda. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here