|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.12.-15.12.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pitajte doktora na Ringeraji!
25.11.2013 10:29:30   
lesica RR
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, iz Specijalističke ordinacije iz oblasti interne medicine "Teamed" Cvijićeva 5 /II, br. tel:069/425-701-1, izaći će u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju neka pitanja vezana za endokrinologiju, hematologiju, sterilitet i davati odgovore i savete.

Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine od 2005.god, bavi se poremećajem rada štitaste i paraštitastih žlezda, ultrazvukom ovih žlezda, dijabetom i gestacijskim dijabetom, policističnim jajnicima, poremećajem menstrualnog ciklusa, ispitivanjem uzroka i lečenjem steriliteta i spontanih pobačaja, priprema za IVF i donatorski IVF, praćenjem trudnoća sa endokrinim oboljenjima. U julu 2016.god uspešno položila subspecijalistički ispit iz endokrinologije.
Od 2005-2013, radila u SGB Ivanović, potom u ordinaciji „Thyreomedicus” i sada radi u specijalističkoj ordinaciji za internu medicinu „Teamed” u Beogradu, Cvijićeva 5/II.


user posted image

Sva svoja pitanja možete postavljati u ovoj temi!!!



• Odgovore stručnjaka shvatite kao informaciju o određenom zdravstvenom problemu.
• Odgovori u temi ne mogu zameniti poset_u lekaru, niti se mogu koristiti kao jedino uputstvo za lečenje.
• Pre preduzimanja aktivnosti na osnovu saveta stručnjaka dobijenih na ovoj temi, konsultujte se sa svojim doktorom.


< Poruku je uredio marketing RR -- 16.3.2017 23:09:47 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 11:13:42   
Peace*
Moj sin od 7 god je dobio Dg: Laxitas (cross labs: 2208). Išao je na eho, i na UZ abdomena, nalazi uredni, dr reče da je to dobro jer za sada nije sistemski. Vit D odličan.
Kao terapiju je dobio bakar, Ca, Mg, C vit. Kontrola za 6 meseci (februar).

Ono što nisam pitala je: Da li uz ovu terapiju mogu da mu dajem komplex vitamina i minerala (Sanostol), prosto jer je do sada zahvaljujući njemu mnogo ređe pokupio tekuće viroze iz kolektiva? Hoće li mu to biti onda previše?


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 13:06:27   
dunja RR
Bravo za naše stručnjake user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 13:08:24   
jole82
Svaka čast za temu, RR, i naravno stručnjake user posted image user posted image

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 13:09:02   
danielarmd
Od cega su poviseni pt i aptt? trudnica sam,doktorka mi nije rekla sta to znaci vec samo da ponesem taj nalaz kad budem isla na porodjaj...ne znam sta da mislim

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 13:12:05   
vikiveki
user posted image za Ringeraju , najbolji ste

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu danielarmd)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 13:16:07   
daca77
Da li pad TSH na trenutnih 0,73(prethodnih meseci je isao do 4) pod dejstvom Eutyroxa, uzrokuje nepravilnost menst.krvarenja na svakih 15 -ak dana? I ako jeste, koliko vremena je potrebno da se ciklus stabilizuje?

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 15:57:22   
Misha i Ljisha
joj imam i ja taman pitanje. konstatovana mi je insulinska rezistencija pre dve godine, pila sam glukofaz ali nisam ga dobro podnosila pa sam presla na siofor na koji sam se posle dugo vremena navikla pa su prestale uzasne mucnine. Kad sam ostala trudna prestala sam da pijem siofor jer su mi rezultati svi bili ok i ishranom sam nekako sve regulisala, nakon porodjaja sam isla opet da se prekontrolisem i sve je bilo ok.

Sad osecam da moje telo nije ok, tj mislim da bih opet trebala da pocnem da pijem siofor. Ovih dana cu uraditi analizu insulina prenaste i postprandijalno. Ako mi rezultati ne budu ok da li ja mogu i dalje da dojim svoje dete? Da li mogu da dojim i ako pijem siofor?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 18:33:55   
mostarka86
Poštovani,
možete li mi malo pojasniti moju zdr.situaciju i uputiti me gdje da i kome da idem sa ovim nalazima. Niko od dr. u mojoj blizini mi ne zna pojasniti ovu cijelu situaciju. Naime, imam 4 IVF-a iza sebe. Svaki put je došlo do transfera, ali nikada do implantacije. Nakon toga, radim imuno i trombo.i ostale pretrage i nalazi su sljedeći:


U genima za koagulacioni faktor V (Leiden V), koagulacioni faktor II (protrombin II, G20210A) i metilentetrahidrofolat
reduktazu (MTHFR, C677T) mutacije NISU nađene.
· U analiziranom uzorku nađen je 4G/5G GENOTIP koji dovodi do povećane ekspresije PAI gena odnosno povećanih
nivoa plazminogen aktivator inhibitora-1.

Pored ovog imam pozitivna LA antitijela, odnosno LAC (LA skrin-47 ref:30-41) i ( LA potvrdn-35, a ref.vrijednosti od 26-31),
povećan IGM (18.3, a ref.vrijednost < 10-neg), i
povećean at-TPO (75, a ref.vrijednost od 0-34)

rađen mi je i OGTT:prvo vađenje: 5,4
nakon 30 min:8,49
nakon 60 min:6,12

nakon 90 min:4,24
nakon 120 min: 5,39

Uredni su nalazi inhibina B, ANA antitijela, Anti C1q, imunolkompleksi, DHEA-s, TSH i svi ostali polni i hormoni štitne,...

Unaprijed hvala na odgovorima...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
25.11.2013 21:55:45   
glukica
Postovani,imam sindrom policisticnih jajnika,bez terapije nikako nemam cikluse..na metforminu sam vec 4 nedelje,jos uvek mi nije ciklus dosao.Koliko je potrebno vremena da se regulisu ciklusi? I moje pitanje je kolika je uspesnost klomifena kod zena sa pcos?Ne mogu nekada da razumem,neke zene sa ovom dijagnozom brzo dodju do zeljene trudnoce dok kod drugih to ide jako tesko..Kod mog muza je sve u redu.Koji je najbolji put ka trudnoci za pcos? Hvala unapred

(odgovor članu mostarka86)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 12:18:55   
danielarmd
Nema odgovora... :)

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 12:33:16   
dunja RR
Biće ne brinite, naši doktori imaju puno posla. Stižu odgovori :)

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu danielarmd)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 13:35:54   
hanka
user posted image Sve pohvale sa RR

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 14:28:24   
dunja RR
Čula sam sa doktorkama, odgovori na sva pitanja stižu do ponedeljka, zato pitajte user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesica RR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 14:45:21   
World
Moje pitanje je sljedece: imam insulinsku rezistenciju i pila sam siofor tokom citave trudnoce. Proslo je godinu dana od tada i sada insulin odrzavam samo ishranom. U slucaju da ponovo ostanem trudna, da li bih mogla odrzati trudnocu bez siofora i kakvi su rizici od spontanog pobacaja, pod uslovom da se i dalje pridrzavam ishrane?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 15:30:13   
viking
Hehe, a ja još čekam da odgovore na ova već postavljena pitanja pa da pitam ja, kao da ih ne zatrpavamo pitanjima user posted image

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Čula sam sa doktorkama, odgovori na sva pitanja stižu do ponedeljka, zato pitajte user posted image


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 15:32:02   
dunja RR
Vik slobodno zatrpavajte user posted image

Jer vikendom će odgovarati najverovatnije, pa koliko god da ima pitanja. Radnim danima su doktorke prilično zauzete, tako da vi radnim danima udrite user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.11.2013 15:37:59 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 15:36:22   
cakanavaspitacica
Pozdrav!
Pre godinu dana mi je utvrdjen PCOS (putem ultrazvuka i hormonske slike). Pokusavam da zatrudnim, bezuspesno. Tada nisam dobila nikakvu treapiju jer se ispostavilo da i kod partnera ima “problema” koje je on sada vec resio. Imam 28 godina, mrsava sam, nisam maljava….

Pre mesec dana sam ponovila hormonske analize (treci dan ciklusa). Tada su mi bili poviseni FSH, LH, prolaktin i TSH.
Nakon ovih rezultata ginekolog me uputio endokrinologu koji mi je zbog povisenog TSH-a (dijagnozu sam dobila – subklinicka hipotireoza) prepisao terapiju 12.5 mikrograma eutiroxa dnevno. I naravno dao mi je da uradim jos neke dodatne pretrage nakon mesec dana terapije za cije tumacenje bih volela da dobijem pomoc jer mi je sledeci pregled zakazan tek krajem decembra. Ovaj put sam analize radila 23. dana ciklusa.


Rezultati:
OGTT sa 75 gr glukoze: 0` glukoza 4.75 mmol/l insulin 7.9 uIU/ml ref. vred. <29.1
120`glukoza 6.38 mmol/l insulin 37.2 uIU/ml

Prolaktin : 8h 449.0 mIU/ml ref. vred. 25-410
11h 157.2 mIU/ml

FSH 6.3 mIU/ml ref.vred. lutealne faze 1.2-9.0
LH 20.7 mIU/ml ref.vred. lutealne faze 0-14.7

AMH 1.71 ng/ml ref.vred. 0.19-9.13

T4 95.02 nmol/l ref.vred. 60-153
TSH 2.734 uIU/ml ref.vred. 0.42-5.45


Hvala unapred na pomoci!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 16:01:46   
Milica cica
Ja sam u 22.nedelji trudnoće:
glukoza našte 3,4 (ref.4,2-6,4)
posle 2h od doručka 5,0
insulin našte 6,4
posle 2h od doručka 50,5 koliko je to zabrinjavajuće?

(odgovor članu cakanavaspitacica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 17:31:04   
anchikita
Molim dr. da mi odgovori na sledece pitanje:Ocekujemo poziv za prvu Vto u Betaniji.Kada sam bila na komisiji doktorka je pregledala nalaze hormona koji su vadjeni 4 dc. i jedino mi rekla da mesec dana pre konsultacija treba da primam terapiju da snizim Tsh.Da li se vi slazete da je to jedino sto bi do tad trebalo uraditi s obzirom da su vrednosti sledece:FSH 6,5(3,35-21,63),LH 8,4 (2,39-6,6),Prolaktin27.7(5,2-26,5),Estradiol31(21-251).progesteron1,1(0,3-o,9),testosteron1,2(o,38-1,97),Amh10,5(za zene u mojoj starosnoj dobi tj 25-40 ref. vr. su 0,19-9,13 a median je 2,56ng/ml)TSH 4,18,Anti tpo >1OOO.To su nalazi od pre 4 meseca.Za dva meseca ponovila sam TSH 1,58 a FT3 i FT4 su bili u ref,vredn.Inace Tsh mi je pre dve godine jednom bio 7,5 a odmah nakon toga 1,9 te je endokrinolog kod kog sam isla bio misljenja da ne treba uzimati terapiju jer mi TSH varira,da ne bi presla u hiperteriozu i kao dijagnozu stavio Thireoditis chr.autoimunis.Euthyreosis. .Da li je normalno da Tsh tako varira i kakvu terapiju bi ste mi vi prepisali i kada je zapoceti s obzirom da pokusavamo i prirodnu trudnocu.Inace je bila spontana trudnoca koja se zavrsila kao MORS FETUS IN UTERO u 31 nedelji trudnoce pre pet godina,uzrok nije pronadjen,radjena obdukcija ploda,posteljice,imunologija,trombofilije,kariotip..sve ok no tad nisam radila Tsh.Da li bi problem sa stitnom mogao da izazove smrt bebe,ja sam se osecala ok i trudnoca je proticala uredno.Vidim da ovaka nalaz hormona moze da obicno pokazuje na PCOS no to mi na ultrazvuku niko nikad nije rekao a bilo ih je bas dosta,imam uredne cikluse na 31 dan,normalnu kilazu,bez akni jedino sto ima pokoju dlacicu ispod pupka i oko bradavica ali skoro neprimetno.Izvinjavam se sto sam postavila vise pitanja u jednom postu i unapred zahvalna ocekujem odgovor.Srdaca pozdrav.

(odgovor članu Milica cica)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 17:56:27   
17 joka
user posted image za RR-ju i stručnjake , hvala što mislite na nas sa problemima

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu anchikita)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
27.11.2013 23:27:29   
viking
Kad sam bila na pregledu kod endokrinologa, dr me pitala da li imam osećaj davljenja oko vrata. Rekla sam da nemam jer tada nisam imala (ili nisam znala da prepoznam) ali mi se to ubrzo javilo i osećam "davljenje" nekoliko puta dnevno. Šta je to?

Inače, ako to uopšte ima veze s ovim problemom, endokrinologa posećujem zato što sam u trudnoću ušla sa insulinskom rezistenicijom (insulin posle 120 min - 72) i do 12. nedelje pila Glukofaž.
OGTT rađen prošle nedelje pokazao je da mi je šećer našte 4, 4, posle 60 minuta 9,4 a posle 120 minuta je 8,3. Po savetu doktorke uradila sam HbA1C i rezultati su dobri.
Sada sam trudna 28 nedelja i 2 dana.

< Poruku je uredio viking RR -- 29.11.2013 1:20:20 >


_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
29.11.2013 13:17:21   
tiramisu
svi (gin.+ sav.za sterilitet n.front) mi kazu da je sve u redu a opet ne dolazi do trudnoce.molim Vas,da li ima nesto cudno u mojim hormonima.
3 dan ciklusa,34 god. 1.5 dana pokusavamo
T3 2.11 (1.3-3.1)
T4 130.8 (66.0-181.0)
TSH 0.98 (0.27-4.2)
Prolaktin 167,0 (102-496)
Estradiol 44.01 (12.5-166.0)
Progesteron 0.73 (0.2-1.5)
FSH 6.67 (3.5-12.5)
LH 6.80 (2.4-12.6)
Testosteron 0.28 (0.084-0.84)

Unapred hvala ovom sjajnom endokrinologu.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
29.11.2013 14:19:01   
Kinesce
Prosla sam prvostepenu komisiju i cekam drugostepenu.Rezultati hormona 2 dan ciklusa su sledeci:
TSH 2.253 (0.350-4.940 mIU/L)
T3 1.49 (0.89-2.44 nmol/L)
T4 66.51(62.67-150.83 nmol/L)
Prolaktin 505.61 (108.78-557.13 mIU/L)
Estradiol 140 (77-921 pmol/L)
Progesteron 2.10 (0.32-0.95 nmol/L)
LH 5.45 (2.39-6.60 mIU/mL)
FSH 6.42 (3.35-21.63 mIU/mL)
Testosteron 0.74 (0.45-3.74nmol-L)
Anti Mullerianhormon 1.89 (0.5-2.3)

Moja pitanja su sledeca:
1.Sta znaci kada je visok progesteron u folikularnoj fazi?Do sada nisam imala ovaj problem...
2.Imam hasimoto ali nisam na terapiji jer mi je Tsh uvek bio normalan maximalno je isao do 2.5,evo sada je 2.2,znam da je idealno da bude do 2.Da li je potrebno ukljuciti terapiju pre postupka?
3.Prolaktin mi je na gornjoj granici da li je potrebna terapija pre postupka?Ustala sam dva sata pre vadjenja krvi i nekih pola sata sam odsedela u cekaonici pre nego sto su mi izvadili...

Hvala user posted image

(odgovor članu tiramisu)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji!
29.11.2013 16:44:30   
isidora88

IZVORNA PORUKA: viking RR

Kad sam bila na pregledu kod endokrinologa, dr me pitala da li imam osećaj davljenja oko vrata. Rekla sam da nemam jer tada nisam imala (ili nisam znala da prepoznam) ali mi se to ubrzo javilo i osećam "davljenje" nekoliko puta dnevno. Šta je to?

Inače, ako to uopšte ima veze s ovim problemom, endokrinologa posećujem zato što sam u trudnoću ušla sa insulinskom rezistenicijom (insulin posle 120 min - 72) i do 12. nedelje pila Glukofaž.
OGTT rađen prošle nedelje pokazao je da mi je šećer našte 4, 4, posle 60 minuta 9,4 a posle 120 minuta je 8,3. Po savetu doktorke uradila sam HbA1C i rezultati su dobri.
Sada sam trudna 28 nedelja i 2 dana.


pitala te je verovatno zbog stitne zlezde, ja sam imala osecaj davljanja, tad sam imala hipertireozu koja je kasnije presla u hipo. imala sam jos i pojacano znojenje dlanova, jos u srednjoj me je dr pitala da li imam osecaj davljenja i poslala me kod endokrinologa, ali ja budala nisam otisla nego sam cekala da se razvije problemuser posted image


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kuvar: flamingos
Po želji posuti c šećerom u prahu
Click Here

WOW NOVOGODIŠNJA AVANTURA!
Pretražujte Ringeraju, buditi aktivni jer se i aktivnosti boduju, sakupljajte ikone sponzora i osvojite neku od 25 sjajnih nagrada

Da bi ste učestvovali morate da budete prijavljeni!
Više o takmičenju >> Prijavi se >> SAKRIJ IKONE >>