|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pobačaj može da izazove urino-infekcija
25.10.2009 20:12:51   
guppy RR
Tokom trudnoće postoji mnogo stvari kojih žena treba da se čuva da bi se beba rodila zdrava. Zato zaboravite na stres, zamaranje, prejedanje ili izgladnjivanje. Ipak, najpogubniji za bebu mogu da budu infekcije, koje buduća majka može da dobije, a i da ne zna.

Pročitajte više >>




< Poruku je uredio guppy RR -- 24.3.2010 21:24:30 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pobačaj može da izazove urino-infekcija
6.3.2010 16:11:06   
Anoniman
Zašto ovaj članak ne postoji?        user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pobačaj može da izazove urino-infekcija
6.3.2010 16:13:25   
Anoniman
Pitaću guppy. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pobačaj može da izazove urino-infekcija
6.3.2010 17:12:31   
Anoniman
               *             *            *

Tokom trudnoće postoji mnogo stvari kojih žena treba da se čuva da bi se beba rodila zdrava. Zato zaboravite na stres, zamaranje, prejedanje ili izgladnjivanje. Ipak, najpogubniji za bebu mogu da budu infekcije, koje buduća majka može da dobije, a i da ne zna.

Neke infekcije mogu da oštete plod, a neke čak da dovedu do spontanog pobačaja.
- Zato treba da preduzeti mere kako bi se izbegli mogući rizici. A ako do infekcije ipak dođe, treba što pre da potražiti pomoć lekara i lečiti infekciju .

Urinarne infekcije


Urinarne infekcije su češće u trudnoći, pojavljuju se kod otprilike jedne od 10 trudnica. Povećani rizik od urinarnih infekcija najveći je između šeste i 24. nedelje. Narasla materica može da pritiska bešiku i mokraćne kanale na različitim mestima, otežavajući urinu da prolazi kroz njih brzo i slobodno kao što je normalno. Što duže treba urinu da prođe kroz te cevčice u bešiku, veća je šansa da se bakterije nakupe i pričvrste za sluznicu pre nego što budu isprane. Takođe, kod trudnica postoji veći rizik da će se upala proširiti na bubrege.
Zato će lekar test trakom testirati vaš urin na prisutnost bakterija tokom svakog pregleda bez obzira na to da li imate ili nemate simptoma infekcije. Ako imate infekciju osetićete svrabež, peckanje ili laganu bol ili ćete imati obojen iscedak s neprijatnim mirisom. Lekar će vam verovatno prepisati neku kremu ili vaginalete. Ako, pak prvi test bude negativan, rizik od javljanja urinarne infekcije u kasnijoj trudnoći je mala.

Prevencija

Za prevenciju infekcije najbitnija je intimna higijena. Zato od samog početka trudnoće prestanite upotrebljavati sapun i koristite samo preparate za intimnu higijenu koje imaju prilagođen pH faktor. Radije se tuširajte nego da sedite u kadi.
Ako se kupate u kadi ne sedite u kadi duže od 30 minuta i ne koristite penušave i uljne kupke i jake sapune koji mogu da nadraže uretru i genitalije i učiniti ih plodnim tlom za razvoj bakterija. Izbegavajte intimne dezodoranse i parfimisane sapune i pene. Nosite pamučno donje rublje koje upija vlagu i Često ga menjajte.
Operite genitalnu regiju i mokrite pre i posle polnog odnosa. Mokrenje odmah nakon polnog odnosa može da pomogne u uklanjanju bakterija koje su mogle da budu unesene tokom odnosa.
Takođe pomaže i unošenje tečnosti u dovoljnim količinama, jer se tako poboljšava protok kroz urinarni trakt i pomaže izlučivanju štetnih materija i eventualnih bakterija, pa pijte puno vode - barem osam čaša na dan. Izbegavajte napitke koje iritiraju bešiku, kao npr. alkohol, sok od limuna i pića koja sadrže kofein i gazirane napitke. Umesto toga pijte bilje čajeve, sokove od sveže ceđenog voća, jogurt mleko.
Ne ignorišite potrebu za mokrenjem, mokrite čim osetite potrebu i potpuno ispraznite bešiku. Uzdržavanje od mokrenja duže vreme može omogućiti bakterijama da se razmnože. Redovno uzimanje vitamina C može da poveća kiselost urina i učiniti ga nepovoljnijom sredinom za bakterije, ali još uvek nema dokaza da on sprečava infekcije urinarnog trakta.


                                          *                        *

                         

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here