|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pusacke vene!
27.10.2011 10:18:00   
Cindarella
Mom tati je pre 3 nedelje ustanovljen tromb na desnom listu.Primao je injekcije,lekove za proredjivanje krvi.Jutros je otisao na kontrolu,i ustanovili su mu Pusaacke vene,koje su u jako losem stanju.Dr mu je rekao, da ako ne prekine pusenje,amputirace mu nogu.od jutros nije ni jednu cigaretu zapalio,a ni ne planira vise.
Pre nedelju dana je i mom dedi,njegovom ocu ustanovljena ista stvar.Mene zanima da li neko moze nesto konkretno da mi kaze o tom oboljenju?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pusacke vene!
27.10.2011 10:53:39   
Cindarella
Dakle,36 pregleda i niko da odg?user posted image

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pusacke vene!
27.10.2011 10:56:40   
Anoniman
Pa uđu ljudi da vide o čemu se radi (kao ja user posted image ) ali ne mogu ti pomoći kad ne znam user posted image Možda se javi neka medicinarka... user posted image

(odgovor članu Cindarella)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pusacke vene!
27.10.2011 11:06:45   
minavb
Radi se o arteriosklerozi.Oboleli mora da leči primarno oboljenje koje može biti uzrok , i potpuno promeni stil života (kontrola dijabetesa, masnoće u krvi, dijeta, prestanak pušenja...) Bolno i opasno. Što pre otići kod vaskularnog hirurga.

Evo i teksta:
Obliterantna arterioskleroza je najčešća bolest perifernog arterijskog sistema. U novoj nomenkalturi Svetske zdravstvene organizacije ovoj bolesti dat je naziv periferna vaskularna bolest, a po najznačajnijem simptomu ove bolesti naziva se i intermitentna klaudikacija.
Uzrok nastanka
Najvažniji činilac rizika je pušenje, a zatim slede dijabetes melitus, hipertenzija, hiperholesterolemija. Potpomažući činioci rizika su povećani fibrinogen, hematokrit i viskozitet krvi. Tome treba dodati promrzline u prošlosti, deficitarnu ishranu i rad u uslovima vlage i hladnoće. Bolest se javlja kod bolesnika sa opstruktivnim bronhitisom, poliglobulijom, trombocitozom i stanjima dehidratacije. Obliterantna arterioskleroza je u 95% slučajeva uzrok okluzivne arterijske bolesti. Udružena je sa oboljenjem koronarnih i cerebralnih arterija u 2/3 slučajeva.
Klinička slika
Najvažniji simptom je bol u obolelom ekstremitetu. Bol se javlja u različitim delovima ekstremiteta zavisno od lokalizacije patološkog procesa. Bol u glutealnim predelima pri hodu upućuje na promene u nivou račve aorte, bol u natkolenicama na promene u ilijakalnim arterijama, a bol u potkolenicama na promene u femoralnim i poplitealnim arterijama. Tegobe u stopalu govore o zahvaćenosti arterija ispod trifurkacije potkolenice. Arterije donjih, a naročito gornjih ekstremiteta imaju veliku sposobnost kolateralne cirkulacije tako da se bol, i pored poodmaklog stadijuma bolesti, javlja relativno kasno. Bol se u početku javlja povremeno prilikom hoda i taj se bol naziva intermitentna klaudikacija, a razdaljina koju bolesnik može da pređe bez tegoba distanca klaudikacije. Veoma je važno prepoznati klaudikaciju, pošto se ređe javlja u klasičnom obliku. Nekada je to samo smanjena brzina kretanja, zamor ili težina u nogama. Klaudikacija remeti samostalan život pacijenta i smanjuje njegov kvalitet života. Dovoljno je navesti da bolesnik sa klaudikacijom ne uspeva da na zeleno svetlo pređe pešački prelaz. Kod poodmakle bolesti bol je stalan i veoma jak i zahteva analgetike, a javlja se u mirovanju. Nekada se pre pojave bola javljaju osećaj hladnoće, utrnulosti ekstremiteta, mravinjanje, zamor i druge smetnje. Inspekcijom se zapažaju promene na koži u vidu bledila, cijanoze, hiperemije, marmorizacija, hiper- i hipopigmentacija. Trofičke promene manifestuju se istanjenošću kože, smanjenim turgorom, zategnutošću, pojačanim sjajem, gubitkom dlakavosti, promenama na noktima i kostima zadnjih falangi prstiju koji se mogu videti na radiografiji. Muskulatura zahvaćenih ekstremiteta je atrofična. U težim slučajevima postoje ulceracije i gangrena. Ispod stenoze puls je slabije opipljiv, dok iznad okluzije arterije može biti i pojačan
Dijagnoza
Postavlja se na osnovu anamneze, kliničke slike, objektivnog pregleda, ultrazvuka (doppler, duplex scanning), arteriogafije.
 Lečenje
Lečenje se sprovodi preventivnim merama, odgovarajućim lekovima, fizikalnom terapijom i hirurškim putem. Pacijent treba da se pridržava određenih higijensko-dijetetskih mera i da obavezno prekine sa pušenjem. Hrana treba da bude siromašnija kalorijama, unošenje zasićenih masnih kiselina, velike količine ugljenih hidrata i alkohola moraju da budu smanjeni. Važno je utopljavanje ekstremiteta, obuća treba da bude komotna i sa velikom pažnjom treba sprovoditi negu kože i noktiju na nogama. Od antiagregacionih, antitrombocitnih lekova se primenjuje: aspirin, tiklopidin, clopidogrel, cilostazol, indobufen i dr. Iz velike grupe vazoaktivnih lekova koriste se serotoninergički blokatori - nafidrofuril i dr. Od hemoreoloških lekova se primenjuje pentoksifilin. A mogu se primenjivati i preparati ginko bilobe, buflomedil, prostaglandini. Od hirurških metoda primenjuju se rekonstrukcija obolelog segmenta arterije, endarterektomija i simpatektomija. U poodmaklom stadijumu, kada nijedna druga metoda ne daje rezultate, mora se izvršiti parcijalna amputacija.
izvor


< Poruku je uredio minavb -- 27.10.2011 11:08:34 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pusacke vene!
27.10.2011 11:11:59   
Cindarella
Hvala ti, Mina.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pusacke vene!
27.10.2011 11:19:58   
minavb
Nema na čemu.user posted image Tata ti je mlad, mora da promeni način života.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here