|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Radikulopatija
27.3.2009 16:06:24   
Anoniman
Shvatila sam da je to nekakva bolest mišića, ali ne mogu da nađem ništa više o tome... Našla sam po nešto, sve mi je nešto površno.

Jel zna neko nešto više?

Kakav je sled bolesti? Šta očekivati? user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Radikulopatija
27.3.2009 21:59:40   
mihi
Radiculopathia bukvalno prevedeno znači promene na korenu nerva, obično prate lumboishialgije, discus herniae, (kao posledica kompresije kođtanih struktura) a mogu da se jave i kod nekih drugih neuroloških bolesti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Radikulopatija
27.3.2009 22:07:35   
mihi
Radiculopathiae se manifestuju slabošću, utrnulošću, peckanjem i/ili nespretnošću u predelu ruku i nogu. Često postoji i osećaj vrtoglavice i nestabilnosti, naročito pri nekim pokretima u vratu.

Ukoliko se javi neki od ovih simptoma pacijent će biti upućen kod specijaliste (neurohirurga, neurologa ili fizijatra) koji će ga detaljno neurološki pregledati i nakon toga odrediti dodatna ispitivanja. Najčešća dodatna ispitivanja su: rentgenski snimak dela kičme u raznim projekcijama; elektromiografija (EMG, EMNG) kojom se odredjuje stanje živaca i mišića; somatosenzorni evocirani potencijali (SSEP) kojim se odredjuje stanje kičmene moždine i živaca; snimak obolelog dela kičme kompjuterizvanom tomografijom (CT kičme) ili češće magnetnom rezonancom (MR). U obzir dolaze i druge dijagnostičke metode. Izvor stetoskop.co.yu

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Radikulopatija
28.3.2009 7:32:51   
Anoniman
OK, a kada je sve to odrađeno? Onda najčešće očekujemo...? Moguć oporavak? Ili pak uz lekove samo nenapredovanje bolesti? Ili to sve zavisi u kom stepenu bolesti se pacijent nalazi? 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Radikulopatija
28.3.2009 7:45:17   
mihi
Da kod ovih problema sa kičmom zavisi od toga koliko je nerv dugo trpeo pritisak. A kod ovih drugih bolesti dolazi do demijelinizacije nerva (nestaje polako Shvanova opna koja obavija nerv) i u zavisnosti od vrste nerva na kome se dešavaju promene i od intenziteta promena.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Radikulopatija
28.3.2009 9:49:02   
Anoniman
Moja mama se pati sa ramenom već... pa nekih pola godine. Naravno, čim je počelo išla je kod lekara (i sama je lakar), pa su joj prvo dali kortiko u rame, malo je popustilo, međutim, nije prošlo. Onda su je poslali na razna snimanja, pa su rekli da ima neku koščicu u ramenu, koja ustvari struže čašicu, ako sam dobro razumela, pa je zato bol takav, i zato ne prolazi na kortiko. Imala je sudar pre mesec-dva, tip je uterao u nju od nazad, tada je cimnula vrat, i onda se sve definitivno pogoršalo. Poslali su je na neke terapije magnetima ako se ne varam, pa je nastavak tih terapija istezanje, kaže da to užasno boli. Situacija sada već takva da ne može da podigne ruku da se očešlja. user posted image Pošto ni to istezanje nije pomagalo, otišla je na magnet, ništa ne vide. Ja nisam medicinski radnik, pa pola zaboravim što mi kaže, čak i ovo kada je rekla "radikulopatija" više mi je zvučalo kao vrsta lečenja nego kao bolest. Zapisala naziv jer me je zanimalo šta je ustvari. Čak su sumnjali i na metastaze, pre 10 god je operisala karcinom dojke, međutim tumorski markeri su ok. Na sreću! Sve u svemu, poslednji put na analizama su joj rekli da ne sme da vozi, ne da ne sme nego nije pametno jer auto štrucka, a ona je svakako prestala da vozi jer jednu ruku ne može da koristi, a to definitivno nije bezbedno. Rekli su joj da ne sme da radi, jer joj je posao vezan za računar, pa kao položaj ruke ne odgovara njenom stanju. Obavezno da nosi kragnu stalno. Najgore je što već mesecima ne spava normalno jer se bol noću pojačava.

Baš mi je to sve strašno, nikako da obradim sve to u glavi, jer je moja mama uvek bila okretna, pokretna i brza, nikada je nije držalo mesto, i vidim da se muči. A nije ni matora, ima 50 godina.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Radikulopatija
28.3.2009 10:09:02   
mihi
Tasho ona je mlada žena i trebalo bi da se neko time pozabavi da joj olakša muke, U šumi tih nalaza koje su izdeklamovali šta je uzrok bola, dakle može da bude leđna kičma (thoracalna) da su se pršljenski prostor suzio kod povrede i na nekom mestu pritiska nerv koji inerviše ruku i zato bol ide niz ruku ili da taj osteofit (ta koščica) to su izrasline potpune benigne, samo što mehaanički pritiskaju negde nerv i prave problem. Takođe postoji mogućnost da se bliže locira povreda davanjem blokade nerva a i da se na taj način nervu da šansa za oporavak..... Pošto je lekar onda zna ko je najbolji ortoped i neurolog u NS pa u akciju. Mene je godinu dana zezala kičma posle prvog porođaja, plakala sam od bolova, odem kod ortpeda inače prijatelj mojih roditelja i on mi kaže suženje prostora L5 S1 i to je to i ja kažem i kad će to da prođe a on kaže proći će!!!! To što mene boli što sam imala bebu od par meseci koju treba dojiti, kupati, nositi..... REko mi je da sam razmažena, kaže ušla si ovde na nogama vidiš li ove nepokretne ljude!!!!!!!! Spasao me tata moje komšinice, ortoped stare škole dao mi blokada i to se smirilo posle sam išla na akupunkturi i evo bez problema iznela trudnoću sa 10 godina više a da me ni jednom nije zabolela kičma.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Radikulopatija
28.3.2009 12:49:58   
Anoniman
Da... tebi rekoše da si razmažena, a moju mamu svi gledaju zašto ćuti o tolikom bolu? Ona, kao i ja, imam visok prag bola... zato ne mogu ni da zamislim koliko je boli, kada se žali... Ona se gotovo nikada ne žali...

Sve u svemu sada pričaju opet o tegljenju i o Banji Kanjiži... a problem sa pacijentima koji su lekari je taj što oni ne veruju mnogo u alternativne metode lečenja. Da mene boli i da ne mogu da mi pomognu, ja bih garant već bila kod oni likova što leče bioenergijom... iako baš i ne verujem u to. PROBALA BIH! A vidim da je ona sada prilično zbunjana... Još pre nekih godinu dana je promenila posao, i novi posao joj je vezan (ne baš skroz direktno) uz neurologiju... još tada mi je rekla da je to oblast u koju se najmanje razume, jer je ne voli. I sada ovo... i mislim da je najviše nervira što ona sama ne zna dovoljno o tome da proceni ko priča gluposti a ko ne. Za nas laike (kao što sam ja) nije veliki problem da neko priča besmislice, jer ne preostaje ništa sem da verujemo lekaru... a ona...

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Radikulopatija
31.3.2009 17:24:33   
maša
Vidim... lepo ste se i stručno isćaskale i meni jedino preostaje da ti kažem, T, da mi je žao tvoje mame i da ne bi bilo loše da razmisli i o nekim alternativnim metodama. Ipak se nije za šaliti sa tim...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Radikulopatija
31.3.2009 21:51:05   
kumara
IZVORNA PORUKA: Tasha RR
Da... tebi rekoše da si razmažena, a moju mamu svi gledaju zašto ćuti o tolikom bolu? Ona, kao i ja, imam visok prag bola... zato ne mogu ni da zamislim koliko je boli, kada se žali... Ona se gotovo nikada ne žali...


Joj Tasho!! user posted image user posted image user posted image Nadam se da ce joj pomoci nekako, sto kaze Mihi, ona i jeste mlada i treba da joj neko pomogne!!! Bas mi je krivo!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Radikulopatija
31.3.2009 23:14:51   
Anoniman
Bice ona dobro! user posted image

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Radikulopatija
31.3.2009 23:34:50   
eugenija
Ebemu bolesti da mu ebem!!! Svet bi bio drugačiji da ne postoje!
Ne znam ništa o radikulopatiji, osim ovoga što pročitah ovde na temi... Ali čim sadrži u reči "patija", znači da organizam pati... I samim tim, jasno je da nije ok..
Meni kod neuroloških obolenja Banja nekako uvek dobro zvuči! Poznajem par ljudi kojima je pomogla, a svakako ne može da odmogne..
Šta Google kaže koliko je izlečivo obolenje?


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Radikulopatija
22.4.2009 15:13:19   
eugenija
Držim fingere da bizzzzo pjođe Tashinu mamu svaka bola!

Iš, iš, booolo....


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Radikulopatija
22.4.2009 15:20:09   
Anoniman
Google kaže svašta na engleskom, belgijskom, nemačkom, a ja ni na srpskom nisam sigurna šta je pisac hteo da kaže.

Primila je drugu injekciju kortikosterioda u rame, valjda treba još jednu da primi. Kaže, malo je bolje. Navodno, lekari obećavaju da će uz terapiju i vežbe biti dobro za 3 meseca, a ona razmišlja o nekom tipu koji ovde u okolini NS-a namešta sportistima ramena, kolena i sl... da ode da ga pita šta on misli o svemu ovome...

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Radikulopatija
22.4.2009 15:23:37   
Sneža
Ej,Tasho,gde je taj dekica?Moj MM se pati sa kičmom strašno!!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Radikulopatija
22.4.2009 15:23:42   
eugenija
Ne bi bilo loše otići i kod njega, definitivno.. Pa bar da čuje još neko mišljenje sa pomalo drugačijeg aspekta.
Poznavajući bikice, mama može mnogo da trpi. Nadam se da će uskoro svakom trpljenju doći kraj!


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Radikulopatija
22.4.2009 15:25:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sneža

Ej,Tasho,gde je taj dekica?Moj MM se pati sa kičmom strašno!!


U Ratkovu valjda.

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here