|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rubeola
22.1.2009 1:00:06   
Anoniman
Kada sam ukucala u google "Rubeola i trudnoća" i otvorila sajt koji mi je bio ponuđen - napao me je virus! user posted image

Tako da ćete dobiti samo o rubeoli.

Rubeola


Rubeola je akutna zarazna bolest praćena osipom i uvećanjem limfnih žlezda na vratu i potiljku. Osip rubeole može biti sličan osipu malih boginja u blažem obliku ili osipu šarlaha, a može biti sličan istovremeno i jednom i drugom.

Bolest se prenosi neposredno sa čoveka na čoveka. Prema rubeoli su najosetljivija deca od 2 do 10 godina, ali od nje mogu oboleti i odrasle osobe.

Inkubacija traje 14 - 16 pa i do 20 dana. Kataralni stadijum može potpuno izostati i ospe su u tom slučaju prvi znak bolesti. Ukoliko bolest počne kataralnim stadijumom, onda ovaj ne traje dugo. Bolest je prvih dana praćena nešto povišenom temperaturom, ali u lakšim slučajevima temperatura može biti i normalna. Kataralnih pojava na očima i ustima uopšte nema. Limfne žlezde na vratu i potiljku uvek su uvećane. Do uvećanja dolazi obično sa pojavom osipa. Osim vratnih i potiljačnih, mogu biti uvećane i limfne žlezde drugih predela. U težim slučajevima javljaju se glavobolje, opšta malaksalost i druge pojave opšteg karaktera.

Osip počinje, po pravilu, od lica. Traje svega 3 - 4 dana, pa iščezne uz minimalno, vrlo sitno perutanje kože.

Komplikacije su vrlo retke, nema sekundarnih udruženih infekcija, kao kod šarlaha ili malih boginja. Međutim, zapaženo je da žene koje u toku trudnoće, naročito u toku prva tri meseca, preleže rubeolu mogu roditi dete sa nekim nedostatkom.

Zaštita od rubeole sastoji se u izolaciji bolesnika u trajanju od 15 dana i u dezinfekciji njegovih izlučevina i predmeta koji su sa njim dolazili u dodir, kao i prostorije u kojoj je bolesnik bio izolovan.

Izvor: svetzdravlja.com
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Rubeola
3.2.2009 2:03:13   
kumara
Ja imam tu nesrecu da nisam prelezala ni jedne boginje kao mala i stalno sam u panici oko toga. Ali sva sreca Rubeola je jedino sto sam imala! I bar ne moram da se brinem oko nje i trudnoce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Rubeola
11.8.2011 16:25:21   
majared
Na Torch testu za rubeole pise IgG 0 IgM 0.12 user posted image

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Rubeola
9.4.2013 14:00:07   
imperial
Sta znaci ako mi je IGg test na rubelu pozzz 210
a IGm je negativan,da li cu proci komisiju sa tim???

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Rubeola
27.6.2013 14:42:58   
Anoniman
jel imamo neko dete skoro rubeolu? interesuju me simptomi.. sumnjam da K to ima, vodicemo je danas kod dr, a frka mi je jer sam ja trudna.. user posted image

(odgovor članu imperial)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Rubeola
27.6.2013 14:46:45   
Tiziana
Jeste vi primili MMR? Ako jeste onda nema sanse da imate rubeole!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Rubeola
27.6.2013 14:48:00   
Tiziana
A jesi ti prelezala rubeole?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Rubeola
27.6.2013 14:55:24   
Olga75
Macaki ako ste se vakcinisali mala je sansa da je ima a ona je laka za prelezati ( naravno da moze da se iskomplikuje kao i sve ) i znam da si zabrinuta zbog trudnoce
e sad , da li su otecene zlezde na vratu i potiljku i iza usiju ? a psip je u nivou koze i javlja se prvo na licu

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:12:41   
Anoniman
nismo primili mmr, jer joj je dugo bila odlagana zbog alergije na jaje. a kada je konacno odobreno da primi, nije je bilo vise, rekli su da je nestasica i da zovemo da se informisemo dali je stigla...
mama kaze da sam ja prelezala, tj. pise mi u kartonu da jesam. ali ona se seca da sam i ja tada imala neku cudnu, sumnjivu ospu pa je dr napisala rubeola. e sad dal jesam ili nisam... user posted image
mi smo svi zakacili virus prosle nedelje. prvo se mm zalio da ga boli grlo, onda se K razbolela, pocela slabije da jede, onda joj je nos procureo, isla samo voda, ponekad se desavalo da se zakaslje.. nije imala T tako da je nismo ni vodili kod dr. dala sam joj samo par dana prospan jer sam ga imala u kuci. njoj skoro da je proslo..
a mene je stiglu u petak/subotu, vec 5 dana imam kijavicu, samo mi nos curi kao cesma, ni ja nemam T. od juce me malo i grlo boli..
e sad, ona se uzasno puno znoji, znaci kada su bile one vrucinstine spavala je samo u majici na tregere i peleni i kosa joj je i pored toga bila sva mokra. tusirali smo je stalno i brckali u bazenu ali se i pored toga osula. sitan osip oko vrata i po grudima, kao sitne sitne bubuljicice. a u kosi masa tih bubuljicica koje su se valjda podljutile od mokre kose, jos je ona to cesala, pa se napravio haos, crvenilooo... prskali smo je sprejom ivancic i sinovi protiv ojeda. pre dva dana je pocela jako da se cese po telu i po kosi, pa sam je zapravila bebi puderom i prestala je. danas je opet napala da se cese, opet sam je zaprasila i prestala je. pocela sam cak da se tripujem da joj nije to neka alergija jer je jaje za dorucak jela i prekjuce i jutros posle cega se to desilo.
inace, to izgleda jako sitno i nije nekako definisano kako sam ja mislila da boginje izgledaju. videla sam malopre da ima i po ruci, po nadlaktici ali samo jednoj i po ledjima i po grudima. po stomaku nema nista!
ako je od vrucine zasto se ne smiruje kada vec 3 dana nije toplo? user posted image
ako je rubeola koliko sam tj. beba ugrozena sad u 17. nedelji ako sam je ja prelezala, a koliko ako nisam? user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:18:36   
Olga75
Macaki , odvedi je kod pedijatra i uradi igg na rubelu trece nema

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:19:53   
Tiziana
Ali gde je ona mogla da dobije,ako su deca uglavnom vakcinisana.

Sta ja znam, nekako sumnjam da jesu boginje,ali naravno ne bih da tvrdim da nisu..
Ali ako si ti prelezala onda nemas brige. Kazu da mnogi od nas ni ne znaju da su prelezali. Imas test krvi na rubeolu iz koga se vidi da li si prelezala ili ne.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:23:12   
Anoniman
inace, onu virusnu ospu sto traje tri dana smo imali pre dva meseca (valjda!). tada je imala T tri dana koja je isla preko 39 bez ikakve druge simptomatologije, pa je onda izbila ta ospa, trajala 2 dana i prosla. sada nije imala T uopste, samo je bila slinava i pomalo kasljala.

i evo slika. izdrzala je junacki maltretiranje dok spava, mada ne znam koliko ce se lepo videti.

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:27:54   
Anoniman
vodicemo je kod pedijatra, cim mm dodje sa posla. ali ne radi nasa, na odmoru je, nego neka stara.. videcemo sta ce reci.
nije bila u kontaktu ni sa kim ko je imao rubeolu. mali od prijatelja je bio slinav i na njega i sumnjamo da nam je svima preneo virus. koliko oni simptomi koje ja imam (kijavica i blag bol u grlu) mogu da imaju veze sa svim? cak sam se istripovala da nije sarlah, pa sam citala ali kazu da on ide sa jako upaljenim grlom i visokom T. bila sam u kontaktu sa jednim dedom ciji je unuk u to vreme imao sarlah, ali ne znam da li je mogao da ga tako prenese.. njega valjda izazivaju strptokoke. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:42:45   
Olga75
Macaki ovako po ovim fotkama meni ne deluje kao rubela a je l ima na licu ? i da li su joj otecene limfne zlezda na vratu i iza usiju ? Najbolje je da odete kod dr ali meni ovo ne izgleda kao rubela , mada fotka je jedno a uzivo drugo

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:46:28   
lanajelena
Macaki meni ovo vise lici ili na onaj virusni osip sto sada vlada ili na sarlah user posted image

Sad vidim da si spomenula sarlah,ne mora od njega da bude visoka temp.ako je to nemoj da brines nije nista strasno,odmah krece terapija i brzo prodje

< Poruku je uredio lanajelena -- 27.6.2013 15:47:43 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Rubeola
27.6.2013 15:58:06   
Anoniman
pa izgled amalo gore uzivo, nego na slikama.. jos mi je polumrak u subi jer ona spava.
sto se tog trodnevnog osipa tice, ja sam mislila da smo mi to imali. user posted image ne znam moze li vise puta da se pojavi?
a grlo je njoj skroz ok, nimalo crveno, gledala sam. ali mene boli.. user posted image
jao bas nam ovo sad nije trebalo, uzasno sam zabrinuta!

ja nisam uspela da joj napipam nista, a mama je pipala i kao napipala jednu kuglucu u kosi, iza uva, ali samo sa jedne strane.

< Poruku je uredio Macaki -- 27.6.2013 15:59:10 >

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Rubeola
27.6.2013 16:01:13   
Anoniman
olga, nema po licu nista. imala je pre neki dan te sitne bubuljice skroz visoko, u kosi, gde su siske. ja se sve nadam da je sve ovo zbog vrucine, ali ne znam zasto ne prolazi kada je vrucina prosla. user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 27.6.2013 16:04:30 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Rubeola
27.6.2013 16:26:49   
Olga75
Macaki , mislim da to nije rubeola ali idite vi kod pedijatra danas pa ces se smiriti
a bubuljice i znoj i insekti i svasta nesto , to ce uvek biti
sad se smiri i idi da ti pedijatar potvrdi da nije rubela i javi se cim se vratis user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Rubeola
27.6.2013 18:02:34   
Tinana
To se prvo pojavilo sinu od moje jetrve a posle dva dan a mojoj devojcici.Nisu boginje.Vodili smo je danas kod pedijatra.Kaze pun je deciji dispanzer ovakvih slucajeva.Neki virus je u pitanju .Kod moje S je prvi dan bilo samo povracanje,drugi i treci dan proliv a od jutros ovaj osip.On se javlja i na sluzokozi tj. u ustima pa dete slabije jede jer ga pecka.Upali se i grlo jer se nadoveze i bakterijska infekcija tako da smo mi dobili Panklav sirup i Paracetamol u slucaju temperature koju mozemo da ocekujemo.I da prskamo tantum verde .Uzas!

_____________________________

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Rubeola
27.6.2013 18:17:42   
Tinana
Inace i mi smo pre par meseci prelezali tu trodnevnu groznicu user posted image

_____________________________

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Tinana)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Rubeola
27.6.2013 23:22:07   
Anoniman
bili smo kod lekara. prvo je sestra pogledala kada smo stigli da vidi da li da nas vodi u izolaciju, i ona je odmah rekla da misli da to nije nista pa smo cekali u cekaonici sa ostalom decom. doktorka je pogledala i kaze da nije rubeola, pa mi je malo laknulo. kaze da je verovatno virusno jer smo svi zakacili virus.. rekla je da samo negujemo kozu i da dodjemo u ponedeljak kod nase dr ako to bude potrajalo. gledala joj je i grlo i nema nista. gledala sam ga i ja kod kuce, izgleda potpuno zdravo, ona i lepo jede i raspolozena je, nema T.. mi je nismo namerno istusirali ni sinoc ni veceras, samo smo je malo plaknuli. danas sam je ja zaprasila bebi puderom, a veceras smo je celu isprskali sprejem ivancic i sinovi. jedino sam zaboravila da pokazem tu kuglicu iza uva a i ona je nije gledala.. setila sam se toga tek kada smo izasli. mada verovatno i ako je virus moze da reaguje neka zlezda, pretpostavljam. sve u svemu, malo mi je lakse sto smo isli, ali ipak moram da obratim paznju, da je pratim narednih dana. nadam se da ce se povuci..

tinana, da li ovakava isti osip ima tvoje dete? moje je samo bilo slinavo, nista vise od simptoma. i mozda je dan, dva maloo slabije jela.

(odgovor članu Tinana)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Rubeola
30.6.2013 13:46:18   
Tinana
Da,imala je identican osip kao tvoje dete na slici.Gotovo vec se povukao,ima jos malo na ledjima i stomacicu ali nije strasno.Sada je puno veselija i jede normalno.


_____________________________

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Rubeola
30.6.2013 20:15:20   
Anoniman
nama se osip povukao skoro sasvim nakon sto smo je u petak uvece okupali i oprali joj kosicu (inace je 2,3 dana nismo prali jer sam mislila da su boginje, pa kao bolje da je ne kvasimo..) ujutru vidimo skoro sve se povuklo. sada vec nista nema.
ali se desava sledece.. baba je u petak prepodne izvela napolje i vracaju se posle pola sata, K place sa vrata histericno.. pitam sta je bilo, kaze baba ovako: izgleda da joj smeta sunce, cim se malo oznojila pocela je da place i da se cese po glavi. kaze imala sam utisak da je htela i po ledjima da se cese ali nije umela. plakala je i plakala i ja sta cu, okrenem se i vratimo se kuci. user posted image
juce nam se desilo 2x da je pocela da se cese i da place, jednom u autu,kada joj je sigurno bilo vruce, i drugi put kod mojih jer smo tek stigli i nisam stigla da je raskomotim.
zakljucak, izgleda da je ipak osip od vrucine i da se pojacava cim se ona oznoji. meni je samo bilo cudno sto se vreme promenilo, zahlednelo je, a osip nije jos prosao, ali izgleda da to i ne moze tako odmah.. poslala sam slike i drugarici koja ima cetvoro, da cujem strucno misljenje user posted image i ona kaze da i njena mala ima isti osip vec nedelju dana, pa se zaprasuju puderom.
tako da je sutra necu voditi kod dr, a planirala sam ako se ne bude povuklo..

(odgovor članu Tinana)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Rubeola
30.6.2013 21:30:27   
isidora88
mateja je imao isti takav osip dok su bile vrucine, definitivno je od toplote, nije mogao toliko puno da se znoji pa je moralo negde izbiti. i jedan savet, dete kupajte normalno, ali bez kupke i sampona, i nikako ne stavljati puder jer zacepljuje pore i otezava da osip prodje,

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Rubeola
30.6.2013 21:44:26   
Ana RR
Hm, ja ne vidim ništa na slikama ali deluje mi kao osip koji Mare ima već dva, tri dana.. ne znam tačno od kada pošto nisam odmah primetila. Ima malo po grudima i po leđima, sitne, sitne tačkice. Nije prehlađen, ništa mu nije, nije ni vrućina pa da se osipa od znoja.. baš pojma nemam od čega je.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here