|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sterilizator DA ili NE?
28.8.2008 11:33:46   
guppy RR
U temi o flašicama smo počele pričati i o sterilizatorima. Evo, šta sam napisala:
E, vidiš, ja sam koristila sterilizator, jer su mi za jedan obrok trebale uvek 4 flašice (za svakog jedna flašica mog mleka i u drugoj adaptiranog mleka, kad prvog nestane). Ono iskuvavanje, pa voda dok provri pa ovo pa ono, to mi je išlo na živce, jer je trebalo previše vremena. Sa blizancima pokušavaš sve da svedeš na minimum, pa sam bila presrećna, kar je sterilizator to sterilisao u 6 minuta (u mikrotalasnoj).

A Tasha je pitala:
Sad kad si to napisala, imam pitanje. Naime, ja ne znam kako rade sterilizatori, jedno vreme sam koristila neku Chicco-vu tečnost za sterisisanje, ali funkcionisalo je na principu na 1l vode - 1 čep tečnosti, i potpopiš flašice na 30min. Pre neki dan mi je bila prijateljica, za mesec dana treba da se porodi, i pitala me je "kako žene otkuvavaju flašice u mikrotalasnoj?", čula je da to rade, ali ne zna kako, i nisam znala ni ja da joj pojasnim...

Ja mogu da kažem kako radi sterilizator od Aventa. Dole je slika, da bolje možeš da zamisliš kako to ide.
To je sterilizator za MIKROTALASNU, ne onaj obični.
user posted image

To ti je ustvari jedna obična kutija, napravljena od plastike koja je OK za mikrotalasnu i takvog oblika, da para u njoj kruži pravim putem (da uđe u flašice itd.). Postupak je veoma jednostavan - oprane flašice složiš tu unutra, dodaš određenu količinu vode po uputstvu, zatvoriš sve zajedno kao što je na slici, staviš u mikrotalasnu i uključiš na određen broj minuta. Trajanje sterilizacije zavisi od jačine mikrotalasne u W, nama je trebalo oko 6 minuta.

Flašice se u tome lepo prokuvaju (od pare) i sve je spremno za posao. U njemu ima mesto i za Avent pumpu, cucle, ... u glavnom, mi smo u tome sterilisali sve njihove proizvode.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sterilizator DA ili NE?
28.8.2008 12:29:35   
Lu
Ja sam imala električni sterilizator od Aventa takođe,meni je baš poslužio svrsi,svako veče sve bočice i dude,nakon što ih operem stavim u sterilizator mislim da je bilo oko 8min., i ujutro imam spremno sve za upotrebu.
Sve pohvale za sterilizator.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sterilizator DA ili NE?
28.8.2008 17:30:53   
Anoniman
Ja nikada nisam koristila više od 3 flašice, 2 su bile srednje aventove (250ml) i jedna mala (125ml), i zaista mi nije bio problem da ih uveče odkuvam. Nerviralo me je što se hvata kamenac, dugo mi je trebalo dk nisam shvatila da u vodu u kojoj se odkuvavaju flašice treba sipati malko sirćeta. Budu kao staklene. (Zapuštenim flašicama - što se tiče kamenca naravno (kao što su moje bile) treba nekoliko odkuvavanja sa malo sirćeta da bi se ponovo vratile u normalu).

Verovatno je sterilizator praktičan za žene koje imaju blizance i brdo flašica, ja zaista ni u jednom momentu nisam imala potrebu za njim.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sterilizator DA ili NE?
28.8.2008 19:51:11   
guppy RR
Ma, ja sam imala već do krvi ispucane ruke zbog deterdženta već od samog pranja. Svaka 3 sata 4 flašice... mazala sam svim živim i jedva pronašla neku dobru kremu za ruke koja je malo izlečila rane.

A sterilizovala sam flašice posle svakog hranjenja, ne samo 1x dnevno, jer je bilo stvarno jednostavno. Posle svakog pranja sam te 4 flašice i pumpicu za mleko oprala, složia u sterilizator (koji je ujedno bio i kutija za čuvanje) i tamo je sačekalo do sledeće runde.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sterilizator DA ili NE?
28.8.2008 23:16:22   
Anoniman
Ja sam ih samo prala, i 1x dnevo otkuvavala...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sterilizator DA ili NE?
6.9.2008 21:20:28   
una77
Kamenac sa flasica se lepo skine sa Cilit Bangom, naprskas ostavis budu kao nove jedino sto posle smori ispiranje. Iskuvavam ih a posle ciscenja sa Cilitom budu super jedno vreme. Ja sve perem sa rukavicama naucila sam i nemam problema s pucanjem ruku to treba pokusati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 1:01:38   
Anoniman
Ne plašiš se da flašice pereš Cilit beng-om????????????????? Ja se ne bih usudila.

Probaj sledeće: U vodu u kojoj otkuvavaš flašice sipaj 1 čep jabukovog sirćeta. Neće biti ni malo kamenca!

< Poruku je uredio Tasha -- 7.9.2008 1:02:25 >

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 10:43:41   
guppy RR
Ufff, i ja se nisam usudila koristiti druga sredstva kao cilit, već samo običan deterdžent za sudove.
Nama su čak odsavetovali pranje flašica u mašini za suđe, jer posle pranja na posuđu ostane sredstvo za sjaj.
Ja sam unatoč tome par puta tako oprala flašice (kad su se baš umastile...), ali sam ih naknadno sapirala vodom. Ako to šta znači uopšte..

Ahh...
a možda komplikujemo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 11:42:55   
una77
Ispiranje bude jako dugo, posle ih potopim u vrelu vodu da odstoje i isperem ih ponovo pre upotrebe. Povremeno flasice perem sa Cilitom ne stalno cak sam ih posle pranja iskuvavala tako da nije bilo nikakvih problema probala sam iskuvavanje sa obicnim sircetom i to je ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 11:45:03   
una77
Gupy gde se moze naci ta posuda za sterilizaciju?? Sinula mi ideja i to da probam user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 12:30:22   
guppy RR
Pa vidi u radnjama sa baby opremom, tamo gde imaju i druge Avent proizvode. Ja sam kupila svog u Sloveniji user posted image

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.9.2008 15:09:21   
una77
OK user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Sterilizator DA ili NE?
21.10.2009 17:33:52   
marija17
ja koristim takodje sterilizator,chicco,jer mi je bebac od dvadeset dana,pa sterilisem posle svakog hranjenja,flasice za mleko, dude,silikonske bradavice,kasicice...sve,ali na flasicama za mleko provaljujem masnocu,naravno da predhodno operem i flasice i cucle,ali samo u cistoj vodi,jer ne znam da li smem jos necim,i uvek mi se cini da su cucle masne od mleka,ako neko koristi nesto osim vode za pranje neka mi kaze.pozzz za sve
p.s pohvale za sajt,za novopecenu mamu je ovo blagoslov, samo kad bi jos vremena vise imala, pa ako cita neka trudnica imam poruku za nju,neka se ukljuci maksimalno...dok ima vremena,jer kad dodje bebac..hiljadu pitanja,malo vremena.pozz

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Sterilizator DA ili NE?
2.11.2009 20:15:31   
Greja
I ja koristim Chicco sterilizator a imam Aventove bocice. Posle svakog obroka sve isperem u mlakoj vodi i stavim u sterilizator. Ponekad kada primetim da mi je nakon ispiranja u mlakoj vodi jos uvek masna cucla ja sa malo deterdzenta (onako jedva da je sapunjav sundjer) operem sve i stavim opet u sterilizator. Inace, tu sterilisem sve od flasica do kasicica, tanjirica... Prva dva meseca sam otkuvavala, imala problem sa kamencem i naravno sa manjkom vremena za sve to. Par puta sam se i opekla u zurbi. Sve u svemu pohvale za izumitelja sterilizatora user posted image user posted image

(odgovor članu marija17)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Sterilizator DA ili NE?
3.11.2009 18:07:50   
marija17
hvala greja,tako cu i ja sa deterdzentom, ma ja sam poludela prvih 20 tak dana iskuvavajuci flasic,najgore od svega st mi se desilo da sam dva puta zaspala nocu,i dobro nismo izgoreli, ko sisa flasice ako se istope ili deformisu,ali mogla sa da nas zapalim, ustvari to bi resila i sa upovinom par extra fasia pa da za svako hranjenje imam drugu,ali ovako je boje a i taman ih drzim u sterilizatou do klope.pzzz
ps sterilises obicnom ili rosom,pise obicnom,a ja bi mozda presla na rosu,ovako svakih par dana moram da je cistim od kamenca

(odgovor članu Greja)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.11.2009 21:42:01   
Anoniman
Ja svaku noc sterilisem falsice, dude, ma sve sto imam u Chicco sterilizatoru. Medjutim sam juce procitala u nekom starom izdanju "Moja beba" da flasice i dude treba 2 puta mjesecno sterilizovati, jer pretjeranim sterilizovanjem beba ne moze da razvije odbrambeni mehanizam, jer je navikla na strilno, i svaki manji kontak sa necim sto nije sterilno moze da izazove neku infekciju.


(odgovor članu marija17)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.11.2009 21:48:42   
oliveradj
Ja sam kupila neki marke Lindam i jako sam zadovoljna, sterilisem ih svako vece i budu super. Ranije sam preterivala i sterilisala ih nekoliko puta dnevno mislim da je ovo dovoljno, a i dete mi je vece sada.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.11.2009 21:49:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Diabla

Ja svaku noc sterilisem falsice, dude, ma sve sto imam u Chicco sterilizatoru. Medjutim sam juce procitala u nekom starom izdanju "Moja beba" da flasice i dude treba 2 puta mjesecno sterilizovati, jer pretjeranim sterilizovanjem beba ne moze da razvije odbrambeni mehanizam, jer je navikla na strilno, i svaki manji kontak sa necim sto nije sterilno moze da izazove neku infekciju.




Mislim da se to odnosi na bebe preko 6 meseci, ja nisam koristila sterilizator, ali sam do 6 meseci prokuvavala flasice i dude posle svake upotrebe, a posle svaki drugi, treci dan, pa sve redje...sad ih prokuvam jednom mesecno. I dete mi ima super imunitet, meni je bilo vazno da ne ostanu bakterije iz mleka koje ako se ne uniste mogu da budu opasne.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Sterilizator DA ili NE?
7.11.2009 21:53:12   
gina
Ja koristim Aventov sterilizator za mikrotalasnu od kako su devojcice rodjene i zadovoljna sam.
U pocetku smo ga koristili dva puta dnevno, a sada jednom.
Imamo puno flasica za njih dve pa ne stane sve odjednom.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Sterilizator DA ili NE?
15.11.2009 22:04:33   
Greja
marija 17, nema na cemu. I ja sam kao i ti u prvim danima otkuvavala sve, muka ziva. Sto se vode tice koristim obicnu cesmovacu, a ideja za Rosu mozda i nije losa. Probaj pa javi jel bolje :)

Neko je spomenuo da ne treba sterilisati previse zbog privikavanja na razne bakterije. Pa ja mislim da se moj sin dovljno privikava na bakterije glodjuci sve sto nadje oko sebe :) a nekako se bojim onoga sto moze da nastane ako se dobro ne opere bocica od mleka, tako da sam ja za sterilisanje. Ja to radim dva puta dnevno, dakle posle svake upotrebe svih flasica, tanjirica i kasikica, moj sin ima 5 i po meseci. Ne znam, svako neka radi kako njemu i njegovoj bebi odgovara. user posted image

(odgovor članu gina)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Sterilizator DA ili NE?
22.2.2010 17:13:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanable

Drage mame, da li neka od vas koristi chiccov sterilizator Sterilnatural Basic, dobila sam isti na poklon ali nemam uputstvo pa ne znam kako se koristi :( Mozda ovo pitanje nije bas za ovu temu ali je najbliza....

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Sterilizator DA ili NE?
23.2.2010 11:51:32   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Ma, ja sam imala već do krvi ispucane ruke zbog deterdženta već od samog pranja. Svaka 3 sata 4 flašice... mazala sam svim živim i jedva pronašla neku dobru kremu za ruke koja je malo izlečila rane.



iz ovog istog razloga ja sad jurim sterilizator i našla sam neki ''lindam'' čema žmu da dođe kući pa da poručimo


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Sterilizator DA ili NE?
23.2.2010 13:44:38   
Anck Su Nmaun
Ako neko bas zeli to sebi da priusti sto da ne  ! Ali po meni to je bacanje para jer toliko stvari pogotovo za prvo dete treba ( jos ako sve kupujete sami) i sad jos i to... lepo u lonac i na otkuvavanje...

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Sterilizator DA ili NE?
23.2.2010 13:47:18   
bebironcic
To je sve stvar odluke roditelja.Ja licno za to ne bi bacala novac.Nama nista ne fali,nase majke nisu imale sterilizatore,ali opet kazem stvar volje i odluke.

_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Sterilizator DA ili NE?
23.2.2010 14:17:21   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: bebironcic

To je sve stvar odluke roditelja.Ja licno za to ne bi bacala novac.Nama nista ne fali,nase majke nisu imale sterilizatore,ali opet kazem stvar volje i odluke.


Naše majke nisu imale ni Pampers, pa to ne znači da ga ni ja neću koristiti za bebu.
U svakom slučaju, ja sam ZA sterilizator. Ne mislim da je bacanje para. Možda ga ne treba kupovati u startu, jer ako majka isključivo doji, onda ti stvarno ne treba. Ako se izmlaza pa daje na flašicu, lakše je imati sterilizator. Ako daje AD, lakše je imati sterilizator. Sve je stvar organizacije, finansija, i onoga "šta nam Bog da".


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here