|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 11:24:07   
lanajelena
ŠVEDSKA GRANČICA

10,00g aloje
5,00g mire
0,20 g šafrana
10,00g seninih listova
10,00g kamfora
10,00g korena rabarbare
10,00g podanka kurkume (temerika)
10,00g mane (smole crnog jasena)
10,00g venecijanskog terijaka
5,00g korena vilinog sita (carlina acaulis)
10,00g korena anđelike


1 Ako ih više puta udišemo ili pomirišemo, ovlažimo teme glave, na glavu stavimo navlaženu krpu, nestaju bolovi i vrtoglavica, osvežavaju pamćenje i mozak.

2 Pomažu kod mutnih očiju, smanjuju crvenilo i bolove. Pomažu čak i kod upaljenih, mutnih i zalivenih očiju. Nestaju takođe pege i siva mrena, ako pravovremeno navlažimo uglove očiju ili stavimo namočenu krpu na zatvorene oči.

3 Izleče boginjavost i različite izrastke, takođe kraste u nosu i bilo gde na telu, ako ih više puta dobro navlažimo.

4 Kod zubobolje dodamo jednu kašiku kapljica u malo vode, te tu rastopinu zadržimo nekoliko trenutaka u ustima ili bolni zub namočimo ovlaženom krpom. Bol prestaje i dalje gnojenje s vremenom takođe.

5 Mehuriće na jeziku ili druge povrede, često vlažimo a kapljicama i ozdravljenje će biti brzo.

6 Ako imamo upaljeno ili ranjeno grlo, toliko da hranu i piće teško gutamo, uzmemo kapljice ujutru, u podne i naveče, te ih lagano gutamo.

7 Ako imamo grčeve u želucu, uzmemo kod napada jednu kašiku kapljica.

8 Kod kolika uzmemo tri pune kašike kapljica lagano jednu za drugom i uskoro ćemo osetiti olakšanje.

9 Kapljice nam u telu rasteraju vetrove i hlade jetra, rasteraju sve želučane teškoće i teškoće creva i pomažu kod zatvora creva.

10 Odlično su sredstvo za želudac, kada taj slabo probavlja i ne zadržava hranu.

11 Pomažu kod bolova žuči. Ujutru i naveče uzmemo punu kašiku kapljica, preko noći stavimo obloge s kapljcama i bolovi nestaju.

12 Kod zadržavanja vode u raznim delovima tela, šest nedelja za redom uzimamo ujutro i naveče po jednu kašiku kapljica u belom vinu.

13 Kod bolova i šuma u ušima s kapljicama navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomažu i ponekad vraćaju izgubljeni sluh.

14 Ako žena ima bolove u materici, tri dana uzastopno joj ujutru dajemo kašiku kapljica u crvenom vinu, nakon toga pola sata šetnje, sledi doručak bez mleka. Kapljice ne uzimamo s mlekom niti na mleko.

15 U zadnjih 14 dana trudnoće uzmite ujutro i naveče i po jednu kašiku kapljica, što će ublažiti i ubrzati porođaj. Rodilji dajemo svakih dva sata malu kašiku grenčice, toliko dugo da lakše i bez bolova izađe posteljica.
16 Ako se posle porođaja kod dojenja pojave upale, one će nakon vlažnih obloga iz grenčice brzo nestati.

17 Deci pospešuju izbijanje vodenih kozica. Deci dajemo kapljice u zavisnosti od starosti, razređene s vodom. Kad se kozice počnu sušiti, češče ih navlažimo s kapljicama i ožiljci neće ostati.

18 Deci i odraslima isteraju gliste, čak i trakavicu. Deci ih dajemo u zavisnosti od starosti. Na pupak pričvrstimo navlaženu krpu i brinemo da bude uvek vlažna.

19 Kod žutice će sve teškoće brzo nestati ako uzimamo tri puta dnevno po jednu kašiku kapljica, a na otečenu jetru stavljamo obloge.

20 Leče sve hemoroide, leče bubrege, pomažu kod umišljenih bolesnika bez dodatnih kura, oslobode vas depresija i melanholije i pospešuju i metabolizam.

21 Takođe leči i unutrašnje hemoroide, ako ih na početku češće ovlažimo i popijemo švedsku grenčicu, posebno pre spavanja, na spoljnoj strani treba položiti navlažen komad vate. Suvišnu krv potisne u opticaj i smanji osećaj pečenja.

22 Ako čovek leži u nesvesti, po potrebi mu otvorimo usta, ulijemo kašiku kapljica i bolesnik će doći k sebi.

23 To sredstvo ako ga popijemo odstrani i bolove kod tihe padavice (grčevi). Grčevi će brzo nestati.

24 Kod plućne tuberkuloze uzimamo kapljice ujutro na prazan želudac. Kura nek traje šest nedelja

25 Ako je ženi izostao mesečni ciklus ili ako je preobilan, uzima kapljice tri dana i to ponovi dvadeset puta. Kapljice uspostave pravilnu ravnotežu.

26 To sredstvo pomaže i kod belog pranja.

27 Ako ga muči padavica (epilepsija), kapljce mu se moraju dati odmah. Bolesnik neka potom uzima samo taj lek, jer okrepljuje napadnuti živčani sastav kao i telo i čuva nas pred svim bolestima.

28 Leče oduzetost, odstranjuju vrtoglavicu i slabost.

29 Leče takođe vodene kozice i šen.

30 Ako čovek ima groznicu, vruću ili hladnu, i potpuno je slab damo mu jednu kašiku kapljica i bolesnik će ubrzo doći k sebi, ako nije telo opteretio drugim sredstvima. Puls će postati normalan. Ako je groznica bila i previsoka, bolesnik će se osećati bolje.

31 Kapljice leče takođe i rak, stare vodene kozice i bradavice, kao i ispucale ruke. Ako je rana stara i gnojna ili ako ima izraslina, sve dobro isperemo belim vinom i pokrijemo krpom omočenom kapljicama. Odstrane čireve, bolove i izrasline i rana počinje da zaceljuje.
32 Bez opasnosti zaceljuju sve rane, posekotine i ogrebotine, ako ih češće navlažimo s kapljicama. Uzmemo krpu, namočimo je u kapljice i njom prekrijemo rane. Kroz kratko vreme bol nestane, spreče nastanak infekcije i gnojenja, leče takođe stare prostrelne rane. Ako su u tkivu rupe, nalijemo kapljice u ranu, koju pre toga nije obavezno očistiti. Redovnim stavljanjem obloga, doći će do ozdravljenja u kratkom vremenu.

33 Odsrtanjuje sve ogrebotine, iako su stare, i zastarele otvorene rane, ako ih namočimo 40 puta. Posle rana koje izlečimo tim kapljicama, ne ostaju ožiljci.
34 Do kraja leče i sve fistule, iako se čine neizlečive. Povreda može biti neograničeno stara.
35 Leče sve povrede zbog opekotina koje su nastale zbog vatre, vrele vode ili masti ako povređeno mesto istajno mažemo s kapljicama. Ne nastaju plikovi, oduzimaju vrelinu i gnojni mehuri u potpunosti nestaju.

36 Odstranjuju kvrge i pege, koje su nastale zbog različitih udaraca.

37 Ako čovek nema apetita, kapljice mu vrate izgubljen čulo ukusa.

38 Kod teške slabokrvnosti, kapljice vrate izgubljenu boju ako ih jedno vreme uzimamo svako jutro. Čiste krv i stvaraju novu i pospešuju krvotok.

39 Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako kapljice uzimamo ujutro i naveče i ako na bolno mesto polažemo krpu ovlaženu kapljicama.

40 Leče ozebline na rukama i stopalima ako su i otvorene rane. Ako je moguće, što češće stavljamo ovlaženu krpu, posebno preko noći.

41 Na kurje oči položimo kapljicama omočen komadić vate i brinemo da je vata na bolnom mestu uvek vlažna. Kroz tri dana oči ispadaju ili ih bez bolova izljuštimo.

42 Leče i ugrize besnih pasa i drugih životinja. Koprive popijemo i tako deluju lekovito unštavajući sve otrove. Rane prekrijemo vlažnom krpom.

43 Kod kuge i drugih zaraznih bolesti je dobro da više puta na dan uzimamo kapljice, jer leče zarazne tvorevine i izraslilne ako su već i prisutne u vratu.

44 Ko po noći ne može da spava, neka uzme kapljice pre spavanja. Kod nervozne nesanice položimo krpu namočenu s razređenim kapljicama na srce.

45 Pijanog čoveka s dve kašike tih kapljica možemo u trenutku otrezniti.

46 Ko svaki dan ujutro i naveče uzima te kapljice, ne trebaju mu nikakvi drugi lekovi. Kapljice krepe telo, osvežavaju živce i krv, sprečavaju tremor ruku i nogu. Ukratko, deluju protiv svih bolesti. Telo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lepo.

***
Važno: Sve navedene količine kapljica koje pijemo moraju biti razređene s vodom ili čajem.
Iz napisanih tačaka ’’STAROG SPISA’’ vidljiva je čudotvorna lekovita moć te mešavine bilja.
Opravdano slobodno kažemo da je retko kakva bolest kod koje švedsko bilje ne bi moglo pomoći ili barem osnova za svako ozdravljenje.

NAČIN UPOTREBE

Unutrašnja:

Za sprečavanje bolesti (preventiva) uzimamo po receptu iz ’’Strarog rukopisa’’ ujutro i naveče po jednu kafenu kašičicu razređenih kapljica. Kod raznovrsnih bolesti uzimamo po tri kašike dnevno ovako: po jednu kašiku kapljica razređenih u 1,8 litre biljnog čaja, razdeljeno na pola sata pre svakog jela.

Oblozi iz mešavina švedskog bilja

Uzimajući u obzir bolno mesto, uzmemo veći ili manji komadić vate ili krpu koju namočimo švedskom grenčicom i položimo na lečeno mesto koje smo pre toga namazali svinjskom mašću ili mašću od nevena. Preko toga stavimo plastičnu foliju da se ne umažemo rublje. Nakon toga povežemo krpom ili zavijemo zavojem. Oblog pustimo da deluje dva do četiri sata, u zavisnosi od bolesti. Ako pacijent izdrži, slobodno pustimo oblog i preko noći. Nakon odstranjenja obloga, kožu napuderišemo. Ako bi se kod osetljivih osoba uprkos tome pojavile kožne upale ili crvenilo, trebalo bi obloge držati kraće vreme ili ih za potrebno vreme potpuno odstraniti.
Osobe koje su alergične neka odstrane foliju i upotrebljavaju samo krpu. Nikako ne smemo zaboraviti na mazanje kože! Ako bi se pojavio svrab, trebalo bi da se namažemo mašću od nevena.


I na kraju jedna jedina Švedska Grenčica-originalni naziv se u Srbiji može naći u apotekama pod tim imenom.
Proizvođač je Mariborske Lekarne-Maribor,Slovenija i cena u apoteci je oko 1.500 din




Da li je neko koristio?cuo neko iskustvo?u velikoj sam nedoumici da li da kupim user posted image

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 11:26:45   
minavb
Moja mama je to pila kad je imala čir. A šta će tebi, za koje tegobe? JA mislim da je ovo korisna stvarčica, samo se nisam sa njom često sretala.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 13:44:20   
Snelle
Koristili su moji roditelji pre nekoliko godina, više se ni ne sećam za šta.
Tata je čak pravio sam, pa ako hoćeš recept....

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 13:57:19   
lanajelena
Hocu Snelle,imam i ja neki ali da uporedim...Mina najvise iz tog razloga sto moram da pijem lekove za epilepsiju,koja mi uopste nije dokazana,radjeni svi moguci nalazi i uredni su a meni se to desilo jednom u trudnoci i pre neki dan opet ( i prvi i drugi put sam bila iscrpljena maksimalno,da ne pricam da nisam nista jela i da sam se i onda i sad sa svima posvadjala user posted image )imam vozacku a zbog lekova ne mogu da vozim,mm retko kad moze da stigne da me negde odveze i onda se ja tako jos vise namucim a dr je tesko da ispitaju nego samo tutnu lekove i vozi user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 14:05:37   
minavb
Kako ti prepisuju lekove za epilepsiju kada ti nije dokazana?user posted image
Mogu li da te pošalju na ispitivanja koja bi potvrdila epilepsiju ili otkrila neki drugi uzrok napada?


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
12.6.2012 16:33:35   
lanajelena
To je i meni krivo nemam potvrdu a pijem lekove vec 6 godina,pa mi je ovo preporucio drugaricin tata da procitam,naravno ne bih ja nista na svoju ruku pitala bih prvo dr ali me interesovalo necije iskustvo a i zbog svekra jer ima bas problema sa reumom pa da i za njega uzmem...pretpostavljam da za decu nije bas preporucljivo jer se stavlja alkohol user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sveden biter(svedska grancica)
14.6.2012 10:31:41   
red3lilu
Preporučujem Šveden biter tj. švedsku grančicu... Ima mnogo načina da se upotrebi, neću nabrajati sve njene dobrobiti jer su već gore napisane, meni je fantaastično poslužila za čišćenje organizma, u kombinaciji sa čajem od koprive, za uspostavljanje metabolizma, pošto sam imala stomačne tegobe... Imamo samo reči hvale za nju!!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here