|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Transplantacija organa
1.2.2010 21:13:16   
Anoniman
U ovome sto cu napisati necu moci da se sluzim strucnim terminima. I necu moci da ispricam sve od reci do reci. Razmisljala sam o nekom licnijem nazivu teme, ali ovako ce mozda pronaci neko kome je potrebno da procita.

Imam brata od ujaka, moje je godiste. Izuzetno smo bliski, citav zivot smo kao najbolji drugari, nikad se nismo ni sporeckali. Dobio je sina, tri meseca pre mene.Postali smo, ako je to bilo ikako moguce, jos blizi.
Samo cu ukratko ispricati kako je tekla prica.
Snajina trudnoca je bila lepa, laka i "po knjizi". Redovno je isla na sve kontrole.
U Betaniji je bebi otkriven visok CRP, i zadrzali su ih. Sledeca informacija koju im govore je da su detetu bilirubini blizu 600, jetra otkazuje. Narednih mesec dana je bio u decijoj bolnici u Novom Sadu. Operisali su ga tri puta, dva puta su ga otvorili, nista nisu uradili, i zatvorili, jer nisu znali ni sta je tacan problem. Treci put je otvoren istog dana kad i drugi, izvadili su mu slepo crevo.
Moj brat je tada shvatio da ti lekari zaista ne znaju sa cime su se susreli, a ne smeju da kazu, i kontaktirao nekog profesora iz Tirsove u Beogradu. Ustanovili su mu slepljene zucne kanale (ne znam terminologiju), bio je par meseci u BG, i 1.8.2008. ga pustaju kuci, i kazu da ce sve biti ok. I neko vreme je bilo. Onda se pokazalo da terapija bas ne pomaze, i spominju im transplantaciju. Prvo je bilo reci da ce se uraditi u Beogradu, iako takav zahvat kod nas jos nije radjen-transplantacija reznja jetre sa zucnim kanalima, kod deteta koje je tada imalo 8-9 meseci.
Poslali su ih u Italiju, u Bergamo. Ostali su tamo, sve ukupno, manje od dva meseca. Prvo su uradili sve analize, pa su cekali donora. Svako vece sam gledala u nebo i nadala se da ce neko umreti i time spasiti moje malo luce. Uzasno, zar ne?
Transplantacija je prosla odlicno, vrlo brzo su pusteni kuci. Sve je bilo uredu, do pre par meseci, kada je dete prestalo da jede. Sumnjali su na zeludac, dijafragmu...ma da vam ne pricam. Pa ustanove esten-bar, pa ne znam ni ja sta...i opet u Italiju. Te terapija ova, pa ona, pa cas mu je dobro, cas nije. Onda mu stave neki dren, da se cisti taj kanal koji je bio slepljen, pa presadjen. Pa se dren pokvari.
Pre 5 dana se cujem sa bratom, kaze mali je bolje, jede, smeje se....
Pre pola sata ga zovem, i kaze mi da ne moze da prica, zvace me malo kasnije. Kaze, ukratko-dobio je terapiju, u teskom je stanju, ako terapija ne pomogne, hitno na drugu transplantaciju. Dete u maju puni dve godine.
Srce mi se kida na paramparcad, ne mogu da se smirim, ne mogu nisakim poznatim da pricam o tome, jer me ne mogu utesiti,  strahuju koliko i ja.
Cekam da me nazove, i vezbam razgovor bez podrhtavanja glasa, jer je njemu najteze, i moram da budem tu za njega. A ne znam kako cuuser posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Transplantacija organa
1.2.2010 21:19:51   
Lu
Jao Nedjo jako mi je žaouser posted image
Ne smijem ni da zamislim kako je tim roditeljima...uh nek im je Bog na pomoćiuser posted image
Draga ne daj seuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Transplantacija organa
1.2.2010 21:20:01   
JULIE
Nedjouser posted image Boze mili,jadnicko maliuser posted image user posted image Kad u Italiji ne mogu da mu pomognu sta je tek sa Srbijomuser posted image Nadam se da ce mu biti dobro,covece pa on je tako maliiiuser posted image Srasno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Transplantacija organa
1.2.2010 21:21:33   
Anoniman
Lakse bi mi bilo da su odmah rekli-druga transplantacija i kraj price. Ovako odugovlace, stede pare, majku im njihovu, a dete na izmaku snaga...nema odgovarajuceg "smajlija" za ovo.
Hvala vam cureuser posted image

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Transplantacija organa
1.2.2010 21:24:57   
Maya21
Sister draga zajedno smo u ovome user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Transplantacija organa
1.2.2010 21:26:01   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 0:31:04   
cipiripi
o boze user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zelim da verujem da je maleni veliki borac....


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 8:58:10   
*Alexx*
Bebica moje prijateljice, koja ima šest meseci, je imala dve operacije srca u roku od mesec dana. Sve se završilo super!
Šaljemo pozitivnu energiju, dobre vibracije da malecki bude dobro! Mnogo mi je žao, kad god čujem ovako nešto, srce mi se cepa.
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 19:03:59   
eugenija
Joj Bože, pa jel mora ovaj život da gura težim putemuser posted image user posted image user posted image Uhh..

Evo i od mene malo pozitivne energije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 19:05:53   
dunja RR
Nedja i Maja 21user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 20:23:05   
Anoniman
Hvala vam drage mojeuser posted image A lose vesti se nizu i nizu, kao da neam krajauser posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 20:28:50   
lothroniell
Nedjo imacu u mislima tebe i to maleno stvorenje nadam se da ce se iskobeljati iz tih problema! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 20:40:41   
Anoniman
Draga ja sam tek sad pročitala.....

bože, kako život ume da namuči jedno malo stvorenje koje još nije ni naučilo da živi u njemu.... user posted image
Samo pozitivno i budi jaka za svog batu i malog, biće sve ok... mora   !


(odgovor članu lothroniell)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 20:43:42   
Anoniman
Ubija me to sto ne mogu da pomognem bratu i snaji, naravno, prvenstveno bratu, pricala sam danas sa njim i zaista je jako lose, dosad su se drzali nekako, al sad...vise se bojim za njega nego za mog malenog borca, a ne mogu ni da ga zagrlim, ne mogu ni da pricam s njim kao covekuser posted image Tugauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 21:47:08   
viking
Neđo, tužno je to što se dešava, ali ispričaću ti ukratko moju priču.

Ja sam isto rođena kao zdrava beba, normalnim putem, trudnoća bez komplikacija. Međutim vrlo brzo po rođenju moji shvate da ja kopnim, brzo mršavim, ne jedem, ne gutam... Išli naravno po lekarima, mesecima sam bila po bolnicama, probali razne terapije i ništa. Nisu mogli ni dijagnozu da pogode. Pošto sam rođena 76. jasno ti je na kakvom stupnju razvoja je bila medicina, da nije bilo ni pola aparata koji se sada koriste, uz-a i slično. Da skratim priču, i ne opisujem sve bezuspešne pokušaje lečenja i utvrđivanja tačne dijagnoze, kad sam imala 6 meseci lekari odluče da me otvore pa da probaju da provale šta mi je jer drugačije nije moglo, bila sam na samrti i nije mi bilo spasa.
Pred operaciju moja mama lekarima odnese poklon (viski, kafa, šta je već bilo) pošto sam inače tu ležala mesecima, ali oni ladno odbiju, kao male su šanse da preživim pa im glupo da uzimaju. Daju joj papir da potpiše da ona preuzima odgovornost ako se nešto desi, njoj se /na nervnoj bazi/ ukoče prsti na ruci... Da skratim, otvore me i vide da sam rodjena sa dve aorte i da se ta druga aorta sa svim kapilarima obmotala oko dušnika i jednjaka kao prsten i da ih steže. Zato nisam mogla da gutam (hranili me na infuziju). To je inače poremećaj koji se javlja jednom u milion beba, operacija trajala satima ali su nekako uspeli da me skrpe i evo me danas sam tu, živa i zdrava bez ikakvih posledica.

Ovu priču sam ti ispričala da te podsetim da se čuda ipak dešavaju, da ima priča sa srećnim krajem bez obzira koliko to u pojedinim trenucima deluje nestvarno, da treba verovati i biti jak, a sve će nekako doći na svoje mesto. Dečkić je očigledno borac, čim je sve to izdražao. Izdržite i vi. user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 21:50:24   
JULIE
Vikinguser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Transplantacija organa
2.2.2010 22:01:40   
simke
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Transplantacija organa
3.2.2010 9:47:55   
mamanp
Tek sad sam procitala...Strasno...Ne smem ni da zamislim kako je roditeljima...Treba imati nade i vere da ce se sve dobro zavrsiti.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Transplantacija organa
3.2.2010 9:51:48   
Lu
Viking draga,pa ti si čudouser posted image user posted image

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Transplantacija organa
4.2.2010 10:05:13   
Anoniman
Viking, nemas pojma koliko mi znaci da cujem za takva cudesa od dece kao sto si ti, u ovakvom trenutku, hvala ti sto si to podelila sa nama, i hvala svim curama na podrsci, volim vas sve punouser posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Transplantacija organa
4.2.2010 19:55:04   
viking
Ima nas čudesa mnogo, više nego što mislite user posted image  Morate da budete jaki zbog njega i da verujete da će sve na kraju biti dobro. Kao što sam rekla, mališa je borac, a to je važno...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Transplantacija organa
6.6.2010 18:37:32   
Anoniman
Moram da podelim sa vama divnu vest-da je tetkino zlato danas dobilo novu, zdravu jetru, i da je dobro podneo operaciju. Ne znam nista vise, i proci ce jos neko vreme dok ne vidimo kako je reagovao na nov organ, ali zasad je, konacno, sve ok, posle 7 meseci analiza, cekanja, cekanja i cekanja...user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Transplantacija organa
6.6.2010 18:38:38   
cipiripi
hvala Bogu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Transplantacija organa
6.6.2010 18:52:47   
dacca
Bogu hvala i andjeli sa njima, srce malo!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Transplantacija organa
6.6.2010 18:53:58   
LillyT
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here