|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uvećan treći krajnik
10.8.2009 21:44:46   
guppy RR
Dr Zoran Komazec, otorinolaringolog i audiolog, napisao je jedan predivan članak o komplikacijama u slučaju uvećanog trećeg krajnika.

Sva deca se rađaju sa trećim krajnikom koji raste do uzrasta od oko 5-7 godina, da bi oko desete godine počeo da se smanjuje i potpuno nestaje. Odrasle osobe nemaju treći krajnik. Ukoliko treći krajnik bude toliko veliki da ispuni prostor u kome se nalazi počinju da nastaju komplikacije:
  • otežano disanje na nos
  • problemi sa srenjim uvom i sinusima
  • sekrecija iz nosića i slivanje sekreta niz zadnji zid ždrela


Pročitajte više: KLIK OVDE


Direktna veza do poruke: 1
   RE: Uvećan treći krajnik
10.8.2009 21:49:32   
Buba76
Mi smo Ognjenu izvadili sa 2 godine i od onda vise nije bio bolestan.user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Uvećan treći krajnik
10.8.2009 21:51:35   
guppy RR
Možeš li napisati više o tome kakvi su bili simptomi, koliko dugo je trebalo da se postavi dijagnoza, kako izgleda operacija i koliko dugo traje oporavak?

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Uvećan treći krajnik
10.8.2009 22:05:12   
Buba76
Simptomi:Stalna sekrecija iz nosa zeleno-zuta,ceste upale usiju,ravan timpanogram,non-stop febrilan.
Kada smo krenuli kod ORL specijaliste, kontrolisali smo se oko 6 meseci,ali bez uspeha i kapi i antibiotici, zakazali operaciju koja je rutinska.
Operacija: preoperativno se dobije nesto za sedaciju da smiri dete,on se smejao sve vreme. Posle toga ga nose u salu gde se 3.krajnik vadi u opstoj anesteziji i sve je gotovo za max. pola sata zajedno sa budjenjem.Dete se posle nicega ne seca(ni starija deca). U operacionoj sali jedino sto oseti je jedan ubod u ruku kada se postavlja braunilla(trajna igla) kroz koju se posle daju svi lekovi za uspavljivanje. Operacija je rutinska i bez komplikacija.
Od onda je zdrav.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Uvećan treći krajnik
10.8.2009 22:06:44   
Buba76
Nisam napisala za oporavak. deca su vec taj dan u akciji kao da nista nije bilo.

Druga stvar je kada se vade sva 3 krajnika...

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Uvećan treći krajnik
16.1.2010 12:22:34   
Dora
Moj Luka treba da vadi krajnike ali je uvek bilo razloga da se operacija odloži. Sad vlada taj svinjski grip, ja sam trudnjača pa mi se baš ne ide s njim u bolnicu, a sam da ide ne damuser posted image pa ne znam šta je pametno da radim...Noću jako teško diše kad leži, žao mi ga je...ne znam...da li neko zna privremeni lek kako da mu olakšam disanje, jer kad spava sve mu se unutra spoji i kao da nema mesta da prolazi vazduh. Ranije nije bilo tako strašno, a sad je većuser posted image

< Poruku je uredio Dora -- 16.1.2010 12:23:18 >

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Uvećan treći krajnik
21.6.2010 22:20:55   
Didy
Stefanu je zakazana operacija trećeg krajnika za 30. avgust, jer je stalno pod upalom i to izaziva temperaturu, uzrokovalo je i fras.user posted image Nadam se da će se posle operacije sve rešiti, pogotovo što bi trebalo da krene u vrtić od septembra.
Ovaj članak je sjajan! Nažalost, prepoznala sam sve simptome koje navodi doktor, a koje ima i moje dete. Skoro da se i ne sećam kad je disao na nos, možda kad je imao svega nekoliko meseci. I hrče dok spava i ima otežano disanje i dolazi do prestanka disanja na kratko, a o stalnim upalama i temperaturama da i ne govorim...


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Uvećan treći krajnik
21.6.2010 23:05:17   
Anck Su Nmaun
Ja sam kao dete trebala da operisem treci krajnik ali sam se jako bojala i na zakazivanju pobegnem iz bolnice....i moji  me nisu terali kasnije....alii...

Ciiitav zivot sam se poatila sa Gnojnom anginom dva puta godisnje zaradim upalu na na 10 inekcija temperatureee....ma ..uzassss!!!

Sve dok ih nisam operisala pre par godina... od onda ni prehladjena nisam bila , zato nemojte da cekate, ako se pojavi i prvi problem odmah ..moj je savet!!!!!!


< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.6.2010 23:06:04 >

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Uvećan treći krajnik
21.6.2010 23:10:51   
Didy
Kod mene su svi u porodici kao deca operisali krajnike već u 3-4. godini. Do tad stalno bolesni, temperatura, posle toga ni nakašljali se, tako da ja ne bežim od operacije, već smatram da ih treba ukloniti što pre. Naravno, ne generalizujem, sigurno i krajnici imaju svoju ulogu, ali kad Stefan već ima probleme i genetske sklonosti, znači da samo bespotrebno produžavamo agoniju. I nama, a i njemu.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Uvećan treći krajnik
2.4.2011 12:59:40   
Anoniman
Mom mališanu je ustanovljen uvećan treći krajnik nakon šest nedelja uzastopnih upala uha. Dosad smo promenili 3 antibiotika i imali u 4 navrata temperaturu i do 40 stepeni po nekoliko dana (da ne spomiljem da je sa 10 meseci doživeo fras Ufff!). On osim pri prvoj upali nije imao problem sa disanjem, ali je 2 meseca pre nego što se desila upala konstantno slinio. Nakon pregleda kod ORL lekara, preporučena nam je operacija 3. krajnika ukoliko se nakon ove terapije upala ponovi. Ja sam kao dete operisala oba krajnika (bez trećeg) dok je moj brat operisao sva tri. U ono vreme praksa je bila da se operišu isključivo deca starija od 3 godine, a danas na operacije idu klinci sa svega godinu dana. Mom bratu je ova operacija spasila sluh i otada više ni šmrcnuo nije, ali moj M. ima svega 15 meseci pa mi je malo žao da ga nosim na operaciju (iako znam da bi mu skratilo muke).
Ja bih zakazala operaciju odmah, ali se kolebam zbog njegovog uzrasta......

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Uvećan treći krajnik
6.5.2011 21:42:41   
Didy
Pisala sam na temi o homeopatiji - Nismo otišli na operaciju trećeg krajnika, nešto se sve zakomplikovalo (doktorica pogrešila datum pri zakazivanju operacije, posle nisu svi nalazi bili uredni, pa krenuo u vrtić, pa stalno bolestan, nije mogao ni celu nedelju da spoji u vrtiću, stalno pod temperaturom...) i mi na kraju odustanemo od operacije i počnemo sa homeopatijom. Posle samo prve terapije, dete prodisalo, postalo otporno, zdravo. Kad idem da platim vrtić, sve mi čudno kad plaćam ceo mesec, tj. kad nijedan dan ne izostane.
Bili smo skeptični i mm i ja, on pogotovo, ali nismo videli drugi izbor u klasičnoj medicini. Sad nam je drago što dete nismo poslali na operaciju.
Sa Stefanom je u vrtić krenuo mali koji je operisao 3. krajnik tog leta kad smo i mi trebali, rekli su im da će se sve srediti posle operacije. Roditelji su očajni, mali je i dalje stalno bolestan i jedva i da ide u vrtić.
Slušala sam iskustva roditelja koji žive u inostranstvu, kažu da je tamo operacija poslednja opcija, kad se sve već isproba i ništa ne bude delotvorno. Čekaju do 12. godine. Kod nas i dalje sve rade linijom manjeg otpora, odmah pod nož. Kad mi je moj deda pričao kako su njemu operisali krajnike 1943. godine, shvatila sam da se nigde nismo pomakli 60 godina. Tužno!

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:10:58   
choopa choops
Vise ne znam u koju temu da pisem user posted image

Sutra idemo kod ORL, jer nasa padijatrica sumnja da M ima uvecan treci krajnik. Upravo je prelezao upalu usiju, imao T od 40C, pio Sumamed jedan dan, pa onda primio jedna penicilin, pa onda jos tri dana pio Sumamed. Nakon svega opet (imao je prije 15ak dana) mu se vratio konjuktivitis pa opet mazemo Hloramfenikol i stavljamo kapi Neomicin?
Dr nas je poslala kod specijaliste da cuje njezino misljenje jer M kao da hropce, a niti kaslje, niti mu curi nos (to se cesto desavalo jos od rodjenja maltene). I sad kad je imao tu upalu on hrce nocu. Hrce kao odrastao covjek user posted image

Ne bi me ovo sve brinulo da on ne mora na operaciju testisa pocetkom juna, a prije koje mora da bude kompletno zdrav, znaci ni da kihne, a kamoli da se zakaslje ili da tako hropti user posted image Vidjecemo da li je zaista treci krajnik u pitanju, a ako jeste onda zaista ne znamkako da ga "odrzim" zdravim tako dug period.

Didy zainteresovala si me za homeopatiju...user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:14:05   
Snelle
Uh choopo, baš je zeznuta situacija user posted image
Nadam se da nije krajnik, mada sa druge strane možda i bolje da jeste, jer biste tako napokon našli uzrok svih problema.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:14:37   
Anoniman
Joj bre Choopa. Držim fige da nije treći krajnik, samo vam još to fali! 

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:15:39   
Anoniman
A šta se radi ako jeste krajnik? Koja je starosna granica za vađenje? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:24:34   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tash

A šta se radi ako jeste krajnik? Koja je starosna granica za vađenje? 


nemam pojma user posted image Svekrva kaze da je ranije bilo od 3god pa na vise (MM je operisao), ali sada citam da rade i ranije. Ma ne znam ni sama. Necu da govorim jer mozda (daj Boze) nije treci krajnik, ali ako jeste nadrljali smo. Dvije operacije? Mnogo bi bilo i za odraslo celjade user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:24:42   
Ana RR
Mislim da nema starosne granice (mada nisam sigurna) jer je moja sestra trebala da operiše pre par godina (sad ima 22 god) ali zbog njenih alergija na sve lekove ne smeju da joj daju anesteziju tako da nije ni operisala. 

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:25:58   
Anoniman
I ja sam ga operisala, ali imala sam sigurno više od 3 god jer se sećam. Mislim, mala sam bila, ali ne toliko mala.

Držim fige! user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:26:33   
Anoniman
Mislila sam na donju granicu, Anči. 

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:28:28   
Snelle
Choopo, u blizini Obrenovca ima jedan čika koji sređuje krajnike - provereno!
Znam da ti je daleko i ne znam koliko veruješ u alternativnu medicinu, ali nije zgoreg da spomenem.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:34:05   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Snelle

Choopo, u blizini Obrenovca ima jedan čika koji sređuje krajnike - provereno!
Znam da ti je daleko i ne znam koliko veruješ u alternativnu medicinu, ali nije zgoreg da spomenem.



Fala (Š)nele user posted image Ja vjerujem u alternativnu medicinu, vec gore napisah da me interesuje i homeopatija. Vidjecu sutra sta kaze ta dr (Mada sam cula da je ta ORL dr malo suc muc user posted image ), pa cu ti javit. user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:36:04   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tash

Mislila sam na donju granicu, Anči. 


Skapirala sam ali me mrzelo da ispravljam user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:42:15   
New Mom
Adenoid ("treći krajnik") raste do neke 5-7 godine.
Jedina apsolutna indikacija za adenoidektomiju (odstranjivanje trećeg krajnika) jeste opstrukcija disajnih puteva. Preporučuje se i kada je treći krajnik potpuno ispunio i zatvara deo ždrela iza nosnih hodnika, deci s čestom gnojnom upalom uva, deci s čestom seroznom upalom uva. Relativne indikacije su: začepljenje nosa sa iscetkom, disanje na usta, začepljenje Eustahijeve tube s upalom uva i/ili provodnim gubitkom sluha, abnormalan govor i poremećen razvoj zuba i lica.
Adenoid inače ima zaštitnu ulogu u imunitetu i ne treba ga bez apsolutnog razloga otklanjati. Inače, sa godinama po pravilu sam regeneriše (odrasla osoba nema treći krajnik).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:43:24   
New Mom
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Dr Zoran Komazec, otorinolaringolog i audiolog, napisao je jedan predivan članak o komplikacijama u slučaju uvećanog trećeg krajnika.

Btw, moj profesor.user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Uvećan treći krajnik
12.5.2011 23:49:17   
Anoniman
Evo, prošlo je mesec i više od prethodnog posta, trebali bi sledeće nedelje na kontrolu kod ORL-a, koristili smo Nasonex, sutra završavamo sa homeopatskom terapijom (pa i to kontrola sledeće nedelje), pa ćemo da javljamo kako stoji naš treći krajnik....

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima
Neki trenuci stvaraju uspomene. Njihove uspomene kojih će se verovatno sećati ceo život.
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image
Click Here