|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 dinara
4.3.2009 23:13:30   
Anoniman
Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da svaka trudnica ima pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu tokom trudnoće i posle porođaja, ali da ukoliko bude želela da je porodi određeni lekar i u posebnom terminu to će se tretirati kao dopunski rad i posebno plaćati na bolničkim kasama.

Komentarišući inicijativu direktora GAK "Narodni front" da predloži Ministarstvu zdravlja da se usluga ginekologa koji bi van svoje smene dolazili da porađaju porodilje na njihov zahtev posebno plaća 20.000 dinara, on je objasnio da će trudnice, ako odaberu nešto od dopunskih usluga koje nisu u obavezi zdravstvenog osiguranja, to posebno plaćati.
"Ako se traži da neki doktor na lični zahtev pacijentkinje dođe u posebno vreme, van radnog vremena i ako bolnica to može da organizuje, on će to učiniti i usluga će biti regularno plaćano na kasama bolnica", rekao je Milosavljević na konferenciji za novinare povodom distribucije brošura "Izaberite i Vi svog lekara" na adrese građana.
Ministar je objasnio da je dopunski rad lekara van zdravstvenog osiguranja i da će od 1. juna ove godine posebne usluge biti plaćane na kasi bolnice, a u toku je izdavanje dozvola po predloženim protokolima različitih zdravstvenih kuća.
Građanska inicijativa "Majka hrabrost" kritikovala je juče predlog Ginekološke ustanove "Narodni frond" da se borba protiv korupcije svede na plaćanje vanrednog dolaska ginekologa na porođaj. "Majka hrabrost" u saopštenju upozorava da bi predložena mera predstavljala opasan presedan i svojevrsnu legalizaciju već postojeće korupcije u srpskim porodilištima, navedeno je u saopštenju ove organizacije.
Izvor: blic.rs
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
4.3.2009 23:55:04   
eugenija
Malo razmislih.. Meni to deluje ok! Zna se cena koja je transparentna - 20.000 dinara... Ionako 80% trudnica ganja neku "vezu" i traži tako neke olakšice pri porodu. Prosto se oseća čovek (ženauser posted image ) sigurnije ako zna da je neko RADI NJE maksuz tu...
Ne slažem se da je ovo "legalizacija korupcije", zna se šta korupcija jeste.......


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 9:06:09   
Lu
Zašto ne,bolje ovako legalno platiti tretman (koji bi doduše trebala imati svaka porodilja ali...)
nego trpati u džep doktorima e to mi je fuj,ipak meni je doktor olakšao sam je tražio novac jer sam imala "rizičnu trudnoću"do trenutka kada je dobio novacuser posted image
Kad bi se odlučila da više rađam to bi svakako bilo neko privatno porodilište.
Čitala sam iskustvo jedne porodilje i vidjela slike privatnog porodilišta u Austriji,ma divota 5 dana ste u apartmanu sa suprugom po želji.
Tu je uključena psihološka priprema za porod,jedete što poželite,masiraju vas,čitaju vam,birate porod kakav želite,u vodi,ljuljački,epiduralna ma sve se vrti oko vas.
Taj luksuz košte malo više od 2000eura.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 9:48:49   
Anoniman
mogu samo reci da sam na GAKu u sarajevu imala odlican tretman a da nisam dala ni pfeninga... al podrzavam u potpunosti ko moze da plati za poseban tretman nek plati, mada je to tužno jer bi zaista svaka zena bez obzira na financijske mogucnosti trebala da ima "poseban"tretman i to džabalesku jer trudnoca je najveci Boziji dar... e to je ono sto je zalostno... 

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 10:09:07   
Anoniman
Pitanje: Platiš bolnici 20000 da bi tvoj dr došao, a ne platiš dr-u u džep ništa... i onda se recimo dr-u baš ispraznila baterija na mob i nije znao da se porađaš... Šta mislite o tome? Ja mislim da će ovo sada biti duplo plćanje. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 10:10:34   
Modessty
Koja se žena u niškoj bolnici porodi bez problema i bez datog dinara, tj eura ta nije svesna koliko je srećna!!!
Ma neće bre ni da te pogledaju ako nemaš "vezu"!!!!!
Ima par izuzetaka, nekoliko zaista divnih doktora koji zaista rade svoj posao. Ali njih je malo.

Kaže Ministar da je trudnicama plaćeno zdravstveno osiguranje?! Da ali samo onima koje su srećne da imaju normalnu trudnoću pa im je potrebno samo par uz u toku trudnoće. A šta je sa ženama koje su na utrogestanima i drugim lekovima?
Ja radim i plaćam zdravstveno a morala sam da kupujem sama lekove za održavanje trudnoće. Da ne pominjem što su mog muža u 10 uveče zvali iz bolnice da hitno nadje i kupi neki lek koji su morali da mi daju! Bolnica zaboga nema!!!!!user posted image user posted image user posted image

Bolje je da sve bolnice pretvore u privatne ustanove pa kad već plaćam bar da znam šta i koliko plaćam!!!

Izvinite ali toliko me razbesni njihov bezobrazluk!!!! Još će i da me uslovljavaju da idem kod ginekologa u DZ! Ma neću da udjem u taj dom ni mrtva!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 10:31:07   
sonja999s
vecu glupost odavno nisam cula

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 11:52:35   
prase

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Pitanje: Platiš bolnici 20000 da bi tvoj dr došao, a ne platiš dr-u u džep ništa... i onda se recimo dr-u baš ispraznila baterija na mob i nije znao da se porađaš... Šta mislite o tome? Ja mislim da će ovo sada biti duplo plćanje. 


Upravo tako! Ovo je samo način da se bolnica Narodni Front ugradi u posao koji su lekari već razradili, tj. da dobije svoj deo kolača. Nije stvar u tome što lekari kod kojih vodiš trudnoću ne bi došli na porođaj ako nisu baš tada "u smeni" nego što im ne daju da uđu u porođajnu salu ako nije njihova smena! Ovo ne pričam napamet, nego smo i drugarica i ja vodile trudnoću kod istog lekara (privatno) i obe je trebalo on da nas porodi. Mene je porodio, a kada se ona porađala, baš su tada uveli da ne može u porođajnu salu da uđe onaj koji nije trenutno na poslu. E sad, kada ovo uvedu, šta će biti ako ti platiš tih 20.000 a porodiš se dok je tvoj lekar i ovako tu? Hoće li ti vratiti novac? Ili, ako ti platiš a on ne može da dođe? Trenutno oni nemaju sistem ni da ti obezbede anesteziologa kada platiš epidural. Ako se porađaš baš onda kada su svi dežurni anesteziolozi zauzeti (valjda na operacijama) nećeš dobiti epidural jer nema ko da ti ga da... Ne znam da li tada vraćaju pare, ali ako ništa drugo - ti ne možeš da vratiš samu anesteziju koju si kupio...

Ja ne znam zaista da li može da se vodi cela trudnoća u bolnici kod nekog lekara, mislim da je bolnica predviđena samo za kliničko lečenje i da tamo idu samo oni koji moraju na dodatne analize a da se trudnoća vodi u domu zdravlja. Dakle, ako hoćeš da ti trudnoću vodi neko ko uopšte radi na porođajima, onda odeš u privatnu kliniku gde on radi i lepo platiš svaki pregled, svaki UZ, svaku analizu koja je potrebna. Sve to radiš misleći da nema veze što plaćaš ono što bi trebalo da je besplatno, jer će te poroditi bar lekar koji je vodio trudnoću i poznaje i tebe i tvoju bebu. E onda se ispostavi da moraš da platiš i bolnici... od čega lekar nema ništa (verovatno), pa "častiš" i njega...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 11:59:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: prase




Ja ne znam zaista da li može da se vodi cela trudnoća u bolnici kod nekog lekara, mislim da je bolnica predviđena samo za kliničko lečenje i da tamo idu samo oni koji moraju na dodatne analize a da se trudnoća vodi u domu zdravlja.


I ja mislim da je tako. Recimo moja dr koja mi je vodila trudnoću radila je u privatnoj ordinaciji. Otišla sam nenajavljena, htela sam samo da je pozdravim pošto sam bila u prolazu i da joj kažem da sam prestala da pijem antibebi pilule, kada CVRC, ne radi više tamo, samo u Betaniji (zbog zakona da se ne može i privatno i državno). Onda sam se zapitala šta sada? Ona više ne može da mi radi redovne godišnje kontrole? Ako ostanem trudna ne može da mi vodi trudnoću?

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:01:42   
eugenija
i onda se recimo dr-u baš ispraznila baterija na mob i nije znao da se porađaš...


E Tasho čega se setiuser posted image user posted image user posted image
Pošalješ mu telegram? user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:02:25   
Modessty

IZVORNA PORUKA: prase


Ja ne znam zaista da li može da se vodi cela trudnoća u bolnici kod nekog lekara, mislim da je bolnica predviđena samo za kliničko lečenje i da tamo idu samo oni koji moraju na dodatne analize a da se trudnoća vodi u domu zdravlja. Dakle, ako hoćeš da ti trudnoću vodi neko ko uopšte radi na porođajima, onda odeš u privatnu kliniku gde on radi i lepo platiš svaki pregled, svaki UZ, svaku analizu koja je potrebna. Sve to radiš misleći da nema veze što plaćaš ono što bi trebalo da je besplatno, jer će te poroditi bar lekar koji je vodio trudnoću i poznaje i tebe i tvoju bebu. E onda se ispostavi da moraš da platiš i bolnici... od čega lekar nema ništa (verovatno), pa "častiš" i njega...


naravno da ne možeš da vodiš trudnoću u bolnici. S druge strane u DZ ne postoji posebno odelenje za trudnice, tj lekar koji bi se bavio trudnoćom. Onda moraš da čekaš po nekoliko sati da dodješ na red. Meni se to dešavalo pre 4 godine. Imala sam rizičnu trudnoću sa krvarenjem i trebalo je da ležim i idem malo češće na kontrole. Taj odlazak kod lekara se svodio na stajanje u čekaonici jer niko neće da ustane i da ti napravi mesto jer se ne vidi stomak još uvek, a gužva neopisiva. Čekaš zajedno sa bolesnima. Mm se svadjao večito sa sestrama da odu i kažu dr da smo hitan slučaj itd...

E zato odeš privatno i platiš lekara koji već radi u bolnici i koji će ti sutra možda zatrebati i olakšati ti porodjaj. Pa kad već moraš da platiš onda bar gledaj da dobiješ što više za svoj novac!
joj što sam besna na naš zdravstveni sistem!!!!!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:04:13   
trudnica
 U Nisu doktori vode trudnocu samo privatno, da bi dosao do bolnice treba ti uput iz Doma Zdravlja, a naravno u Domu Zdravlja ti ne daju uput jer nema potrebe za tim i moze i kod njih sve da se odradi!!!!! Kao....cista prica....moras da ides privatno jer u Domu Zdarvlja nemaju reagense..... Uzas

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:05:13   
Anoniman
Šalu na stranu, nebitno da li mu se zaista ispraznila baterija ili viče u tel "šššššššššššš ne čujem vas, halooooooooo?" što može da uradi, jer zašto bi on došao zbog tebe, mene ili bilo koga u pola noći u bolnicu ako mu nije smena? Ok, možemo da pričamo o "humanosti" i sličnim sra*** ali... mi smo njima "jedna od 100". Pa njima se svaku noć po jedna porađa. Ipak ne možemo očekivati da džabe žive u bolnici. I mislim da ako ih  cimamo da dođu u porodilište kada to ustvari ne moraju, da se ta usluga plaća, ali lekaru a ne bolnici. Jer od tih 20000 lekar neće videti ni dinara. 

< Poruku je uredio Tasha RR -- 5.3.2009 12:06:53 >

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:07:19   
eugenija
A lekar neće videti ni dinara od 20.000.... Hm.. Onda je shit! Ja sam mislila to ide njemu u džep... Sad sam u rebusimauser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:09:26   
Anoniman
Ne, te pare idu bolnici da bi bilnica (uprava bolnice) dozvolila lekaru da dođe u bolnicu i porodi svoju trudnicu mimo smene. 

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 12:11:28   
eugenija
Ahaaaaaa!!!! A jojuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 13:02:04   
prase

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

I ja mislim da je tako. Recimo moja dr koja mi je vodila trudnoću radila je u privatnoj ordinaciji. Otišla sam nenajavljena, htela sam samo da je pozdravim pošto sam bila u prolazu i da joj kažem da sam prestala da pijem antibebi pilule, kada CVRC, ne radi više tamo, samo u Betaniji (zbog zakona da se ne može i privatno i državno). Onda sam se zapitala šta sada? Ona više ne može da mi radi redovne godišnje kontrole? Ako ostanem trudna ne može da mi vodi trudnoću?



Trenutno je zabranjeno zakonom da lekar radi i privatno i u državnoj instituciji. Zbog toga su svi koji su ovo radili pred izborom... E sad, problem je što privatno vođenje trudnoće donosi više novca, ali u bolnicama se radi ono zbog čega su postali ginekolozi (porođaji i operacije). Ako se odreknu bolnice, odriču se prakse i uskoro nikome neće biti interesantni kao privatnici. Ako se odreknu privatne prakse, odrekli su se većine svoje zarade. Zbog toga je u procesu nekakva valjda dopuna zakona, gde će biti omogućeno da se radi na obe strane, ali sa određenim brojem sati nedeljno. Slično kao npr. profesor istorije koji radi u mašinskoj, elektrotehničkoj i osnovnoj školi da bi popunio fond časova. Poenta je, navodno, da se spreči da se lekar koga država plaća izmara privatno jer bi onda pružao manju uslugu onima kojima je država platila da ih leči. Pitam se, da li je onda zabranjeno lekarima da u slobodno vreme cepaju drva, igraju fudbal, prave novi razmeštaj u dnevnoj sobi?! OK, neka reše to kako god hoće i iz kojih god pobuda hoće (a pobuda je da se država/bolnica ugradi u deal), samo da i dalje imamo mogućnost da nas porađa onaj ko je pratio trudnoću i da to ne košta 3 puta više nego do sada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 13:07:01   
Anoniman
Načula sam nešto da će onima koji se izjasne da će da rade u državnoj, ali i u privatnoj praxi, da se od državne plate skine tipa 10%, i onda mogu da rade privatno... Akcenat stavljam na ono načula sam

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 13:22:39   
Jeca*
Pisalo se nešto o ovome i u temi
Epidural DA ili NE <-- KLIK

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 13:56:32   
Lu
Zato kod nas doktori rade u jednom gradu u državnoj ustanovi a u drugom otvore privatnu praksu i to njih oko 50%tako radi,tako ima siguran posao i radiće koliko ga volja a ovamo privatno zgrće lovu i laje na doktore u držanim ustanovama kako nemaju pojmauser posted image
Ja neznam jel to postoji još i u jednoj državi na svijetuuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 13:58:33   
Modessty
moj dr kaže da je pisao upravi bolnice da mu odobre pola radnog vremena u bolnici, da bi mogao da radi i privatno.
I nisu mu odgovorili već mesecima

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 15:42:55   
maša
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ne, te pare idu bolnici da bi bilnica (uprava bolnice) dozvolila lekaru da dođe u bolnicu i porodi svoju trudnicu mimo smene. 


Bože, Bože koliko su prokleti- smislili su kako da nam još dublje gurnu ruku u džep, a onda da otimaju i jedan od drugog...Dokle????Koliko im je dosta????

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 16:38:58   
Anoniman


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ne, te pare idu bolnici da bi bilnica (uprava bolnice) dozvolila lekaru da dođe u bolnicu i porodi svoju trudnicu mimo smene. 



Ja sam tako shvatila text, jesam dobro shvatila? 

(odgovor članu maša)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
5.3.2009 16:52:34   
prase
Upravo tako. Ne znam da li će doktori da se vremenom utale sa bolnicom, pa da to bude zajednička akcija ali znam da za ovaj slučaj kada nisu dali doktoru da uđe i prisustvuje porođaju svoje pacijentkinje jer nije bio na dužnosti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Za poseban tretman pri porođaju - 20.000 ...
7.3.2009 13:10:39   
Anoniman
Osiguranje ne pokriva plaćanje porođaja
Povodom predloga da se od 1. juna u državnim porodilištima u Srbiji prisustvo izabranog ginekologa na porođaju plaća 20.000 dinara, ministar zdravlja Tomica Milosavljević ponovio je juče za „Blic” da se ne plaća porođaj niti lekar, već ono što se posebno traži. Kao primer za to on navodi zahtev trudnice da je porodi isključivo njen lekar iako u tim trenucima nije dežuran.


Ministar Milosavljević podseća da je u Srbiji zdravstvena zaštita žena tokom trudnoće i porođaja besplatna, a da će one koje žele dopunski pregled ili porođaj u određenim terminima u državnoj ustanovi morati to da plate u ustanovama koje će za taj posao dobijati dozvolu ministarstva.
Milosavljević je potvrdio za „Blic” da plaćanje prisustva izabranog lekara na porođaju nije legalizacija korupcije, već regulisanje plaćanja sa jasnim pravilima.
- Ako neko hoće da lekar dođe u ustanovu u dva sata noću i obavi porođaj i ako to bude bilo moguće organizovati, dobijaće se prethodno dozvola Ministarstva zdravlja, a usluga će se plaćati na kasi zdravstvene ustanove uz fiskalni račun. Novac se neće stavljati u džep onome ko to radi - objašnjava ministar.
Zdravstvenim osiguranjem u Srbiji obuhvaćena je zaštita žena u trudnoći, tokom porođaja i u postnatalnom periodu. Ministar podseća da žena u trudnoći, tokom porođaja i 12 meseci posle ima pravo na preglede kod babice i ginekologa, kao i na bolničko lečenje ako je potrebno. Porodilje šest nedelja posle porođaja imaju pravo na obavezni prvi pregled, a šest meseci kasnije i na besplatnu stomatološku zaštitu.
- To je istina o obaveznom zdravstvenom osiguranju trudnica. A ko želi nešto van onoga što je predviđeno zdravstvenim osiguranjem, to će i plaćati od 1. juna ove godine na kasama bolnica - napominje Milosavljević.
Izvor: blic.rs

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here