|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
5.2.2012 21:52:13   
Anoniman
Mi smo sa 6 punih uveli kačamak i pokušali palentu al palentu odbija. Takođe smo tad uveli jogurt, kiselo mleko i mladi sir, a zatim krenuli i voće sa 6 i po. Tako da za doručak dajem ili kačamak sa jogurtom/kiselim mlekom/sad i pavlakom ili voće.

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 601
5.2.2012 22:21:41   
Ana RR
Moje dete neće da jede kašice, jedino da ga svaki put čekam kada je jako, jako gladan i kada mu se mnogo spava jer tada nema pojma ni šta jede.

Tikvicu maskiram sa pahuljicama pa nekad pojede, nekad ne. Krompir nikako neće, karfiol isto, blitvu sa krompirom nema šanse, jedino sa pahuljicama.. i sve tako. Pa ne mogu mu usvaki obrok stavljati pahuljice, majku mu!!
Doduše, rekla bih i da ga muče zubići pa i to ima svoje ali ne znam šta da radim. Jedino što je danas omlatio je jabuka (bez ičega) i pirinč.kukur. pahuljice.
Sutra ćemo probati brokoli, ne znam kada bih mogla grašak i spanać. Nadam se da ćemo krajem nedelje uspeti da se izvučemo iz ove naše nedođije pa da kupim još nešto od hrane. Trebalo bi i meso kupiti koje, btw, nemam pojma gde da kupim user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 602
5.2.2012 22:26:32   
Anoniman
Anči, probaj kombinaciju šargarepa, tikvica običan pirinač i dodaj malo maslinovog ulja ili putera. A mogla bi da probaš i neku kupovnu kašicu čisto da vidiš kako ide... Pa da kombinuješ domaće i kupovne...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 603
6.2.2012 11:25:27   
ivana70a
zar palenta i kacamak nisu isto?? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 604
6.2.2012 11:32:20   
minavb
IZVORNA PORUKA: ivana70a

zar palenta i kacamak nisu isto?? user posted image

Ne. Pisali smo o tome mnogo puta.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 605
6.2.2012 11:39:51   
ivana70a
prelistacu user posted image nadam se samo da je u ovom trecem delu

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 606
6.2.2012 11:41:49   
Anoniman
Ana kad rastu zubi nece jesti .. Pa ni kad bude stariji user posted image
Kod Petre su u tim slucajevima palile ili hladne kasice ili kupovne .

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 607
6.2.2012 12:30:46   
mirjanica
Anci, a sto ne probate kupovne? Pisala sam vec koliko moj Bane njih voli, a moje nece nista. Sad sam provalila pa ih malo pomesam. A brokoli Hippov iz teglice obozava, probaj sa njim?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 608
6.2.2012 12:33:15   
mirjanica
A smemo li i mi sa alergijom na mleko probati palentu? Posto svakako jedemo pirincano kukuruzne pahuljice? S tim sto nazalost jogurt necemo smeti, al mozda sa ad mlekom? Ja volim tako da npr. u tanjir sipam palentu i onda prelijem mlekom, vise nego sa jogurtom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 609
6.2.2012 12:33:46   
Ana RR
Danas smo ipak probali krušku umesto brokolija. Brokoli je smrznut pa mu neće ništa biti a kruške će se pokvariti (a ko zna kada ćemo moći u kupovinu).

Stavljam mu maslinovo ulje ali isto je. Probaću i sa kupovnim kašicama, trenutno imam samo brokoli i neku mešavinu povrća u kojoj je i grašak, a ni njega nismo probali tako da ništa za sada od toga.

Nego, gde kupujete meso??

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 610
6.2.2012 12:35:33   
mirjanica
Mi ili u Univerexportu gde inace za nas kupujemo, ili na pijaci ima kiosk sa piletinom, i tu mama uvek kupuje za nas. Ne znam gde bi drugo, sve je to isto... Jedino ne znam gde da kupimo jagnjetinu kad pocnemo sa njom?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 611
6.2.2012 13:06:39   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mirjanica

A smemo li i mi sa alergijom na mleko probati palentu? Posto svakako jedemo pirincano kukuruzne pahuljice? S tim sto nazalost jogurt necemo smeti, al mozda sa ad mlekom? Ja volim tako da npr. u tanjir sipam palentu i onda prelijem mlekom, vise nego sa jogurtom

Kukuruz ste uspešno uveli tako da možete sve od kukuruza pa i palentu. Skuvaš sa vodom mali gušću i razrediš sa ad mlekom.

Anči, kum moje sestre ima mesaru u Čačku pa mi odvaja teletinu za bebu, piletinu sam dobila od svog strica koji je posebno gajio piliće samo za Nevenu i sinove mojih sestara od strica, jagnjetinu za sad jedemo iz teglice dok ujak mm ne prikolje sledeću turu, ćuretinu takođe...

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 612
6.2.2012 13:10:28   
Ana RR
Gae, to je baš super, mi nemamo više nikoga ko bi mogao za nas da gaji neku živuljku. A kaži mi, jel može prvo da se uvede kupovna kašica od npr. ćuretine pa tek posle ova home made?

Mirjanice, i mi ćemo tako morati, ne gine nam market.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 613
6.2.2012 13:13:13   
Anoniman
Ja sam tako i radila. Osim teletine svo sam seso prvo iz teglice davala, pa kad to pregrmimo kuvala... Sad sam počela da dajem lososa al što se ribe tiče, zadržaću se na teglicama za sad neću davati home made dok malo ne poraste...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 614
6.2.2012 13:16:39   
Ana RR
Kako si joj uvodila, isto na 3 dana? Koliko može da stoji kašica kada se otvori, ja mislim ne duže od 24 (ili beše 48)  sata, je l'?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 615
6.2.2012 13:30:22   
Anoniman
24 h u frižideru ali odvadiš ne hraniš iz teglice. Mada sam ja kad smo malo odmakli sa uvođenjem krenula da joj odmah dajem po celu iako je nova, samo taj i naredna 2 dana ne dajem ništa drugo novo. Ali mi zaista nimo nikad imali nikakav problem ni u najavi pa smo se malo opustili što se toga tiče...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 616
6.2.2012 13:35:10   
Ana RR
Da, znam da ne ide direkt iz teglice. Pa i ja sam se malo opustila. Jedan dan sam mu dala jabuku da proba a već sutradan je pojeo celu user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 617
6.2.2012 15:47:17   
Ana RR
Opet nije jeo user posted image pravila sam šargarepu i tikvicu sa pir. pahuljicama, lepo pojeo 2 kašičice i onda stisnuo usta i kraj. Posle pola sata mu napravim 90 ml mleka iako nije tražio i on u cugu popije sve i počne da urla. Napravim mu još 120ml, misleći da će popiti nešto malo a on iskapio i to.

< Poruku je uredio Ana RR -- 6.2.2012 16:16:20 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 618
6.2.2012 16:23:59   
Yula
Dodajes li malo ad mleka kada pripremis kasicu? Obicno se tako deca lakse priviknu na nove ukuse.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 619
6.2.2012 16:53:10   
Ana RR
Da, dodajem i hteo je u početku da jede. Ali evo već nekoliko dana neće, ništa mu se ne dopada. 

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 620
6.2.2012 23:02:12   
Yula
Hm... ja ne znam, nemam pametan savet jer i nemam takvog iskustva, moje dete sve jede i stalno bi jelo jos! Cesto posle kasice place, a ja ga zavaram tako sto mu uguram lazu i ono iskulira user posted image Razmak izmedju obroka je 3 ili 4h i u medjuvremenu ne trazi da jede.

Minavb, imam jedno pitanje za tebe. Naime, moja beba jede brokoli siguro vise od mesec dana i ja sam ga kuvala u zatvorenoj posudi na pari, nisam znala da i on kao i blitva treba u otvorenoj user posted image Da li sam mojoj bebi puno naskodila time??? Molim te za iskren odgovor.

Od sutra bih trebala da pocnem sa mladom boranijom, da li se i ona kuva u otvorenoj posudi? Bas me iznervirao taj glupi brokoli! Inace, blitvu i cveklu sam kuvala u otvorenom.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 621
7.2.2012 20:39:10   
Ana RR
Yula, hvala u svakom slučaju user posted image

Danas je bolje jeo mada je ceo jelovnik u suštini bezveze ali ajde. Za ručak sam mu napravila pire od šargarepe i jabuke sa ad mlekom i pojeo je fino.

Sutra ćemo probati neku od kupovnih kašica. Imam jednu od povrća ali ima i grašak koji još nismo uveli. Je l' smem na taj način da ga uvedem, kroz tu kašicu?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 622
7.2.2012 20:42:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Yula, hvala u svakom slučaju user posted image

Danas je bolje jeo mada je ceo jelovnik u suštini bezveze ali ajde. Za ručak sam mu napravila pire od šargarepe i jabuke sa ad mlekom i pojeo je fino.

Sutra ćemo probati neku od kupovnih kašica. Imam jednu od povrća ali ima i grašak koji još nismo uveli. Je l' smem na taj način da ga uvedem, kroz tu kašicu?

Hipp mlado povrće? Mi tako uveli grašak...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 623
7.2.2012 20:46:32   
Ana RR
Da. Pa tako sam i ja mislila, nekako mi je bolja opcija nego da mu kuvam samo par zrna graška. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 624
7.2.2012 20:48:38   
Anoniman
Mlada zelenjava je super... Kad je frka pa ne stignem da skuvam ili nešto baš neće da jede, umuljam žumance u mladu zelenjavu i samo pršti, olizala bi teglicu...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here