|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
30.3.2012 10:33:12   
branki*
nina,visnje ne spadaju u bobicasto voce,tako da mogu i pre godinu dana.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 976
30.3.2012 11:05:39   
noxx
Frutek ima kasicu sa visnjom i jabukom od 6 mes. tako da moze, mi je probali, ali naravno nije je hteo.
Kad moze da se da keks i koji keks dajete i kako (da gricka ili sa necim)?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 977
30.3.2012 11:16:57   
branki*
noxx,keks kad se uvede gluten,kazu posle 6.meseca.ja sam ga uvela kasnije,sa nekih nepunih 8 meseci,dodavala sam u vocnu kasicu,a kasnije sa 9 meseci kad sam uvela kravlje mleko za pripremu,pravila sam kasu sa mlekom i keksom.da gricka keks sa nekih godinu dana,bilo me je strah,a i sad me je pomalo,mada vidjam decu sa 6-7 meseci,bez zuba koja ga glodju bez problema.za kase koristim zlatni pek,a za grickanje bilo koji.pozdrav!

branki

(odgovor članu noxx)
Direktna veza do poruke: 978
30.3.2012 11:31:05   
noxx
Braankiuser posted image
Joj, evo i mi bi da uvdemo kravlje mleko, posto nece formule, pa pedijatrica kaze da pokusamo sa kravljim, a mene sve nesto strah.. kazu ne bi trebalo bar pre 1 godine.. jel mesas sa vodom i koje mleko dajes?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 979
30.3.2012 11:36:15   
branki*
ja sam probala tad sa 9 meseci kravlje,ali jos gore,uopste nije hteo da ga pije,nece ni sad,ali,sad bar pije onaj njegov NAN,pa me nije ni briga.kad sam uvela,koristila sam iskljucivo zutu kravicu sa 3,2%,nerazblazenu.sad vec uzimam i druga,trenutno imam meggle mleko.za vasuser posted image

branki

(odgovor članu noxx)
Direktna veza do poruke: 980
30.3.2012 11:53:13   
Nina777
Bas cu probati za koji dan da mu ubacim koju visnju u kasicu, imam one kupovne zaledjene u zamrzivacu. Verujem da ce mu se svideti, svo voce obozava, mrsti se na kiselo ali ne zatvara usta, ali zato povrce nikako. Rucak je muka ziva, napuci se, pljuje, mlati rukama i stenje user posted image

Ja sam do sada davala samo milupa pahuljice sa keksom (biscuit cereal) i naravno obozava ih. Dajem ih za veceru svaki drugi, treci dan. Ne verujem da cu skoro plazmu ili neki drugi keks, dosta mu je ovo, a i meni je lakse, da mu posebno ne pravim ad pa miksam u to keks.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 981
30.3.2012 20:30:03   
noxx

IZVORNA PORUKA: branki

ja sam probala tad sa 9 meseci kravlje,ali jos gore,uopste nije hteo da ga pije,nece ni sad,ali,sad bar pije onaj njegov NAN,pa me nije ni briga.kad sam uvela,koristila sam iskljucivo zutu kravicu sa 3,2%,nerazblazenu.sad vec uzimam i druga,trenutno imam meggle mleko.za vasuser posted image

Ma dobro je kad hoce da pije, ovaj moj nece uopste.. a nesto nece ni jogurt i kiselo mleko..

Sa koliko masnoce dajete pavlaku deci?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 982
30.3.2012 21:18:26   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: noxx

IZVORNA PORUKA: branki

Ma dobro je kad hoce da pije, ovaj moj nece uopste.. a nesto nece ni jogurt i kiselo mleko..

Sa koliko masnoce dajete pavlaku deci?

Sa 20%

(odgovor članu noxx)
  Direktna veza do poruke: 983
30.3.2012 21:21:53   
Ana RR
Mi smo jutros probali 7corn. Napravila sam jako malo, umešala sa vodom, i dala mu oko 4 kašičice. Izgleda da mu se dopalo. Sutra sam mislila da mu u voće dodam npr. 2-3 kačičice i da mu dam celu tu porciju. Je l' to nije mnogo?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 984
30.3.2012 21:23:24   
Anoniman
Ja sam prvi dan dala celu porciju. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 985
30.3.2012 22:25:01   
Ana RR
user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 986
31.3.2012 8:41:30   
mamamikka
Mame koje doje- s kojim mlekom ste pravile bebama kašice (žitarice) većina se mućka s mlekom, a nešto mi je mnogo da toliko izmlazam? Neznam koje ad da kupim, a ovih koje ga sadrže u sebi nema veliki izbor, malo bih da mu proširim repertoar.

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 987
31.3.2012 9:07:45   
Anoniman
Mi smo inače na ad mleku pa sve što mićkamo tako mućkamo sa NANom koji inače pije, ali ako uvedeš širok repertoar povrća, mesa i voća, neće smetati da vrtiš 3 kašice koje imaju mleko u sebi u krug. Mesecima su pili samo mleko, sve preko toga je raznovrsnost user posted image

(odgovor članu mamamikka)
  Direktna veza do poruke: 988
31.3.2012 9:18:42   
mamamikka
Gae, imaš pravo, al kad ima taako puno sjajnih vrsta kašica...
Šta misliš- da ako uvedem npr nestle kašice uvedem i njihov nan? Mislim nekako mi zvuči logično da uvodim od iste firme. Joj jesam i ja smotana.

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 989
31.3.2012 9:24:13   
Anoniman
Ma odlučiš se za jedno mleko i sa njim mućkaš pahuljice svih proizvođača. Baby King isto se muti sa mlekom, mi ih nismo probali ali kažu da je ok. Nan je dobar jer nije gust kao Aptamil, kapiram da je možda zato bolji za mućkanje, al nisam sigurna.

Direktna veza do poruke: 990
31.3.2012 9:29:53   
mamamikka
ok, hvala, će probamo! user posted image

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 991
31.3.2012 9:30:29   
Olga75
Mamika a da uzmes one sto se prave sa vodom u njima ima ad mleka ?

Marija je moj najveci uspeh

Direktna veza do poruke: 992
31.3.2012 9:46:44   
mamamikka
Olga, sa tim sam počela, ali je mali izbor ukusa- banana, jabuka, bundeva, mešano voće, a volela bih još malo drugačijih svakako je takav period da baš svežeg voća i povrća nema neki naročit izbor više mu kupim smrznuto a sad je već potrošeno voće iz zamrzivača.

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 993
1.4.2012 11:23:05   
lajla
Mame kako se pravi kacamak?

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

Direktna veza do poruke: 994
1.4.2012 11:30:17   
Anoniman
Na šolju vode stavim 3 ravne kašike projinog brašna i kad provri kuvam 15ak minuta. Kad skinem sa vatre umešam malo maslinovog ulja i serviram izmešano sa pavlakom, jogurtom ili mladim sirom.

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 995
1.4.2012 11:32:48   
Anoniman
Kad kuvaš veću količinu dužw kuvaš, kad kuvam punu šerpu (i za odrasle) onda kuvam i po pola sata i duže. S tim da kuvam na plin, na struju treba i malo više.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 996
1.4.2012 11:35:57   
lajla
Gae hvalauser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 997
1.4.2012 11:47:20   
Anoniman
Nema na čemu.user posted image

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 998
2.4.2012 0:45:15   
Mariya
Gae, projino brašno je kukuruzno brašno (ono glatko, svetlo žute boje)? Znam da si postavljala sliku ali to je slika pakovanja, meni treba slika brašnauser posted image . Palentu znam da kuvam, ali Lu baš i ne voli ono što ima teksturu ili ne daj Bože grudvice!! ali kačamak još nisam pravila pa mi ovo nije najjasnije, staviš vodu da prokuva pa umešaš brašno ili odmah pomešaš vodu i brašno pa kuvaš? Šta da dodam u to, osim ulja, pošto mi još ne jedemo mlečne proizvode, moje mleko npr. ili?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 999
2.4.2012 0:51:59   
Mariya
Danas smo jeli pileću džigericu i ispovraćali je. Dr. kaže da sam joj dala puno pa zato (dala sam joj jednu supenu kašiku izmiksane džige sa krompirom i šargarepom) Baš je fino i pojela a za 2 sata bljuc... Sad ne znam kako, kad i koliko da joj dam opet. Najradije joj ne bih nikad više davala, tako mi je bilo žao, jadničica moja, kako se mučilauser posted image ..

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)

Anketa

asi roditelji - bake i deke
Pansophia

Da li imate probleme sa staromodnim metodama koje vasi roditelji, bake i deke, jos uvek primenjuju sa vasim bebama, unucima?

Da (26%)

Ne (46%)

Ponekad (28%)

Ukupan broj glasova: 69

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here