|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trovanje/povredjivanje kucnih ljubimaca
15.4.2012 18:48:31   
Sanchy
Strasno....nama su psi lutalice pre neki dan uskocili preko ograde u dvoriste i rastrgli nam mace;(.....mislim stvarno mi je zao ali kada bih prepoznala jednog od tih pasa iz copora ne bih razmisljala sta cu da uradim,niti se dvoumila...eto tako....pa cak i da neki od tih pasa ima vlasnika,ni malo me ne zanima,,,,

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 126
15.4.2012 19:01:40   
nenja22
a meni su psi lutalice sredili svojevremeno dve macke u dve godine, ali ja to ne mogu tako da gledam kako ti kazes...to je prirodno i jeste grozna muka kad ti se desi, ali ti psi nisu krivi sto to rade, drustvo, tj. ljudi koji dozvoljavaju takvo stanje sa psima i mackama lutalicama su problem...

daco, nadam se da ce macor se izvuci, koliko gorzno sad bilo, ako je poceo da jede po malo, verujem da je to dobar znak. i slazem se da ne bi trebalo da pustis da taj covek prodje nekaznjeno, ili bar upozoreno, mada verujem da ti pored sve muke, malo zivaca ostaje da se sa stokom preganjas

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 127
15.4.2012 19:25:47   
Daca88
Hvala Mina sto si kopirala u pravu temu.
U utorak,znaci posle praznika,presavijam tabak.
Za pocetak cu da zovem Komunalnu policiju,ne zbog sebe,nego zbog Mikice koji je zasluzio pravdu.
Danas cujem od komsinice koja se kafira sa komsijinom zenom,kako je on postavio neke zamke na tavanu i kad uhvati macku ubaci je u bure sa vodom da se udavi.Dvema je to uradio:(
Mikica ne lovi golubove,pretpostavljam da su se njegove mace terale(one koje ja hranim dok on puca u mog macka),i Mikica je verovatno instiktom vodjen otisao da se pari,i tu ga docekao komsija sa puskom.
Plan mi je da da iskaz komsinica koja je cula za zamke i davljenje,ja cu pokazati Mikicu i nalaze veterinara,a nadam se da nece imati vremena da skloni zamke sa tavana,pa da ce ga tu upecati na delu.
Tuziti ga necu,zbog njegove zene koja je divna neka komunalci odluce.
Ja bi se zalagala za opomenu prvo usmenu pa ako nastavio divljati novcanu.Volela bi da odnesu zamke i da mu oduzmu pusku.Mozda bi mu i mace odneli,ali ne verujem jer imaju vlasnika pa iako ih ja hranim vise nego on,to su uhranjene i vakcinisane mace,neke i sterilisane pa nebi imali razlog da mu ih uzmu.
Mina,sta mislis,ako macak prezivi da li da ga sterilisemo?On ima dva svoja maceta iz"veze"sa sivom tigrastom cicom kao i on i oni su kod mene.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 128
15.4.2012 19:39:14   
minavb
Obavezno ga kastriraj. Manje ce da skita pa ce manje da upada u nevolje, tj manje su sanse da ga neko upuca, da ga istuce drugi macak, ili da nastrada u saobracaju. Pri tom, sto manje macica , to vece sanse da ce ona koja se rode da imaju lepsi zivot.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 129
15.4.2012 19:40:59   
minavb

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Strasno....nama su psi lutalice pre neki dan uskocili preko ograde u dvoriste i rastrgli nam mace;(.....mislim stvarno mi je zao ali kada bih prepoznala jednog od tih pasa iz copora ne bih razmisljala sta cu da uradim,niti se dvoumila...eto tako....pa cak i da neki od tih pasa ima vlasnika,ni malo me ne zanima,,,,

Ja nikad ne bih mogla da povredim zivotinju.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 130
15.4.2012 19:46:44   
Jole84
Daco baš mi je žao za mačka,užaaas kakvih (ne)ljudi ima user posted image
Držim palčeve da bude dobro,jadničko.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 131
15.4.2012 20:04:09   
Daca88
U temi"Imate li kucnog ljubimca" na 22 strani ima slika mog Mikice.
Pokusala sam staviti svezije ali ne radi slikomat,a slike povredjenog Mikice nesmem da stavim,nije lep prizor,i jako je tesko za gledati.
Ako mu skinu gazu sa oka,i kad mu malo zaraste celo onda cu ga slikati,manje ce biti strasno nego da bude u ovakom stanju slikan.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 132
15.4.2012 20:06:17   
Anoniman
Ako ne zelis vise macica uvek sterilisi ljubimca, bio to pas ili macka. Uz pravilnu negu duze i lepse ce ziveti. Njima doba parenja nije "lepo, slatko ili romanticno" nego nagon zbog kojeg neretko stradaju. Na kraju, jeftinije je za 2-5 hiljada sterilisati macku nego imati 2 puta godisnje po 5 macica sa kojma ne znas sta bi dok tvoja ljubimica rusi zdravlje.
Drago mi je da mu je bolje, a komsiju tuzi - zao mi je zene ali on drugacije nece shvatiti niti se promeniti. Neljudi se menjaju samo ako ih udaris po dzepu. Pucanje u moju macku je prestalo kad sam izasla na ulicu i prodrala se da cu da lomim kolena onome koga uhvatim u nedelu (puno novih zgrada i mnogo novih komsija, nisam znala ko je) a onda zovem policiju, i to tim redom. Jbg, ja moje macke i pse obozavam, lakse bi mi bilo da su mene povredili. A macku smo izvadili jedno zrno iz uveta dok je ono kod oka ostalo, bilo je opasno da se vadi.
Sanchy, e sad razmisli da je to tvoj pas upao u necje dvoriste - i dalje bi volela da se neko tako odnosi prema njemu?

(odgovor članu Jole84)
  Direktna veza do poruke: 133
15.4.2012 20:18:56   
minavb
Mnogo volim zivotinje i mnooooogo mi je zao kad se muce.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
15.4.2012 20:27:02   
Lu
Joooj ija sam osjetljiva na to, ne mogu da shvatim kako neko može da se iživljava na životinjama.
Djeca stavljaju petarde u usta psima, sjeku im noge...a roditelji naravno nemaju veze s timuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 135
15.4.2012 20:30:21   
dunja RR
Ja sam tupa, kakve su to puške, prvo Daca spomenu a sada BB? Kako to tako lako barataju sa njima, kao da su igračke??

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 136
15.4.2012 20:32:19   
Sanchy
Sanchy, e sad razmisli da je to tvoj pas upao u necje dvoriste - i dalje bi volela da se neko tako odnosi prema njemu?
Sve po zasluzi.. ovo je bilo mace koje se igralo u dvoristu,isto tako je moglo da bude i moje dete na primer,ne daj Boze pa da ga napadnu..ni malo nemam saosecanja za takve krvolocne zivotinje...imala sam ja i psa pa sam ga u set_nju izvodila sa korpom i na kratkom povodcu,u dvorisu je mogao da se igra a van da izadje sam ,ne...kuce mora da se dresira,tako da sumnjam da bi moj pas ikada tako nesto napravio kao ovaj copor sto je..naravno da sam protivnik mucenja zivotinja i ovo sto pisem nema veze sa tim,deca koja muce zivotinje treba zajedno sa roditeljima da idu kod psihijatra jer im je ocigledno ponasanje poremeceno a za to krivim i drustvo i roditelje..

< Poruku je uredio Sanchy -- 15.4.2012 20:36:59 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 137
15.4.2012 20:33:13   
minavb
Cuti, ne podsecaj me.user posted image
Nekad smo, pre trudnoce, drugarica i ja redovno spasavale lutalice. Na sta smo sve nailazile, da ne pricam. Uglavnom, zivotinje bi uglavnom preuzimala odredjena udruzenja, da bi ih navodno kasnije slali na udomljavanje u Nemacku. Pre mesec dana dodjem do teksta da dokazima da se te zivotinje, poslate iz Srbije i Hrvatske na udomljavanje, preprodaju za eksperimente, dresuru krvolocnih pasa, bunde, i razne bolesnike koji ih kupuju preko net-a. Mislis da pomazes, a namagarcen si i zivotinje opet pate.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 138
15.4.2012 20:35:26   
minavb
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja sam tupa, kakve su to puške, prvo Daca spomenu a sada BB? Kako to tako lako barataju sa njima, kao da su igračke??

Vazdusne puske? Ono sto Jasna Sekaric puca iz toga-vazdusni pistolj i puska. Od cele price, tebi je to najneverovatnijeuser posted image

< Poruku je uredio minavb -- 15.4.2012 20:36:38 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 139
15.4.2012 20:37:44   
minavb

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Sve po zasluzi.. ovo je bilo mace koje se igralo u dvoristu,isto tako je moglo da bude i moje dete na primer,ne daj Boze pa da ga napadnu..ni malo nemam saosecanja za takve krvolocne zivotinje...imala sam ja i psa pa sam ga u setnju izvodila sa korpom i na kratkom povodcu,u dvorisu je mogao da se igra a van da izadje sam ,ne...kuce mora da se dresira,tako da sumnjam da bi moj pas ikada tako nesto napravio kao ovaj copor sto je..

Zivotinje su zivotinje. Ne smemo ih kaznjavati zato sto se ponasaju onako kako im je priroda odredila. Nase je da se zastitimo i da ih zastitimo.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 140
15.4.2012 20:41:08   
Sanchy
Iskreno ja nosim sa sobom i suzavac mnogo je lutalica u gradu a sto je najgore bice ih sve vise posto su dicni ljubitelji zivotinja poceli da pustaju svoje ljubimce po raznim delovima grada jer su pocele da im stizu takse na drzanje odredjene vrste u visini od 30000 dinara..i ko je sad tu kriv?Drzava ili vlasnici koji nemaju drugog resenja nego puste tako psa koji sutra moze da napadne necije dete negde?Ne znam sta da kazem..Minavb kako mislis da se zastitimo?Suzavac su zabranili pre par godina inace,sreca pa moze da se nadje ,ja drugi nacin ne vidim,kada set_am ulicom a neciji pas se zaleti ka meni ili cesce lutalica..

< Poruku je uredio Sanchy -- 15.4.2012 20:44:05 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 141
15.4.2012 20:48:06   
minavb
Ne znam sta da ti kazem, na mene se psi ne zalecu.
Znas, ne mozes ocekivati od nekoga da postuje zakone i propise, ako ih vec i sama ne postujes. Posedovanje suzavca je preksaj, zar ne?
Ponavljam, nije kriva drzava, nisu krive zivotinje. Krivi su ljudi koji ne postuju pravila, propise i zakone.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 142
15.4.2012 20:54:45   
Sanchy
Nisu do sada...sto ne znaci da nece...po meni ne treba biti jednostran ni vlasnici pasa ne postuju propise isto koliko drzava ne nalazi resenje za toliko lutalica po gradu,od kojih iskreno zazirem,a ja drugo resenje nemam osim suzavca,sama se vracam kroz kraj koji ih je pun...i hiljadu puta sam zvala sintere i dzabe izgleda ili se ti psi mnoze tolikom brzinom da ja nemam reci ili je po sredi to sto su vlasnici poceli da ih napustaju zbog visokih taksi nametnutih od strane drzave..ne znam sta je..inace imam dve macke i akvarijum pun ribica nisam ja protivnk zivotinja,jednostavno mislim da ne moze svako da drzi zivotinju i da se problem lutalica mora sto pre resiti...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 143
15.4.2012 21:30:12   
Anoniman
ne postoji opasna rasa. pas je toliko modifikovan da ne moze da se rodi opasan - takvim ih ljudi naprave. izivljavanje na zivotinjama samo pokazuje kakakv je ko (ne)covek, ma koji da su razlozi. i mene su napali psi i to ne lutalice nego izleteli iz dvorista, pa opet nisam se nikome osvecivala, otisla sam u pasterov zavod, prijavila inspekciji zbog moguceg besnila i to je to. sada imam samo zert od malih pasa, ali ne i druge stete.
vazdusna puska je u pitanju, imao je ono malo tane u uhu i iznad oka, mislim da se zove dijabola.
drzava nam je s*anje, ali to ste vec znali. odavno ne pitam sta ona moze za mene da uradi, nego ja za nju. problem lutalica se ne resava kukanjem niti suzavcem neko konkretnom pomoci. pruzis se koliko su ti noge dugacke, ne?
minavb, bas mi je zao sto si imala takvo iskustvo. cula sam za slicne slucajeve i drago mi je da nisam naletela na njih, mozda bi i meni vera bila poljuljana. ovako znam ljude koji to rade u ns i okolini i pomazem kako i koliko mogu. prodam koju krpicu pa im uplatim na racun, napravim dusecic ili kupim malo hrane, ti ljudi znaju kako to da podele i upotrebe.
i a kraju - konstantna edukacija! ako ne zelis potomke svog ljubimca za sebe ili prodaju, to se zna kako se resava. dugorocno je to mnogo bolje za sve. uvek sam govorila da ako sam vec svesno uzela ljubimca, onda cu svesno i da brinem o njemu. on, kao i moje dete, mora da jede, pije, leci se i za to mora biti novaca. u suprotnom, necu imati ni jedno ni drugo kad nisam u stanju da brinem o njima, i tu odluku donosim samo ja!

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 144
15.4.2012 21:30:22   
minavb
Opet kazem ljudi su krivi. Sticajen okolnosti znam da je drzava, ili grad, imala solidno resenje. Lutalice su skupljane, sterilisane i cipovane, i vracane na okaciju. One koje bi se agresivno ponasale bi bile zadrzane, pa ako ne prodju testove, verovatno uspavane. Tako bi se vremenom na lokacijama smanjio broj lutalica, neke bi bile udomljene a vecina bi sasvim lepo funkcionisale kao par njoh koje zive oko nase zgrade. Medjutim, neodgovorni vlasnici koji nece da sterilisu svoje zivotinje, bacaju stenad svuda, najcesce u naselja gde ima dosta dece, jer deca ce sigurno hraniti stenad. Takodje, kad skontaju da je obavezna vakcinacija skupa, pa jos najavis eneki porez i svasta nesto, oterase svoje nesterilisane pse, i eto problema. Najlakse je kriviti drzavu, a u stvari mi drzavi treba malo i da pomognemo.
Ja imam dva mace, spasene sa ulice. Obe nikad napolje nisu izasle, niti ce izaci osim ako n pobegnu nekim ludim slucajem. Bez obzira sto su kucne mace, sterilisane su, redovno vakcinisane, cipovane i ubacene u registar cipovanih zivotinja.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 145
15.4.2012 21:35:36   
minavb

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

drzava nam je s*anje, ali to ste vec znali. odavno ne pitam sta ona moze za mene da uradi, nego ja za nju.

Nisi mogla lepse da kazes.
Mozda si cula za Felix mace iz Novog Sada i pricu o macku Milancetu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 146
15.4.2012 21:36:26   
dunja RR
Sama puška mi deluje strašno a neverovatno mi kako životinja uopšte preživi dva pucnja u glavu.
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Vazdusne puske? Ono sto Jasna Sekaric puca iz toga-vazdusni pistolj i puska. Od cele price, tebi je to najneverovatnijeuser posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 15.4.2012 21:37:01 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 147
15.4.2012 21:39:57   
dunja RR
Ne sećam se šta je beše Daca rekla zašto je pucao u mačka taj. Da li neki pasionirani golubar? Ti golubari su fanatici, spremni su na sve da bi zaštitili golubove.

Duda Ivković je rekao da neće moći da vodi dobro reprezentaciju na prvenstvu ako mu se ne vrate golubovi koji su preleteli u Rumuniju. I tako je i bilo, koliko se sećam, nismo nešto dobro prošli. Čudo su golubari ...

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 148
15.4.2012 22:01:15   
Anoniman
nisam cula za Felix, ali odavno sam se poklonila SPANS-u .. doduse, volim da cujem sta se desava, pa ako te ne mrzi ...
dunja, mozda ne bi preziveo da nije bio 8-kg teska mrcina user posted image imao je glavu velicine decije i bio je u stanju da jede lezeci, samo da ne mora da ustane. ova na uvetu nije bila strasna, ali ona kod oka jeste uzrokovala smanjen vid - vecito je zmirkao i oko mu je suzilo. medjutim - tu je moralo da ostane.
daco, kad ga sterilises pazi na ishranu, hoce da se ugoje za medalju, pa im onda stradaju bubrezi, zglobovi i razviju kojekakve bolesti.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 149
15.4.2012 22:06:10   
minavb
Cuti, moj macor jako malo jede a ima 8kg. Srecom zenka se drzi na pristojnih 5kg.
Ja i dalje ne mogu da shvatim ovog Dacinog komsiju. Ej bre, upucao ga u glavu i jos ga doneo i sa cudjenjem rekao "Preziveo je"user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Bebin plač i grčevi: naša neispričana priča
Mirna beba koja samo sisa i spava..promeškolji se po koji put, pa nastavi da pajki. Budi se da siki, i podeli mami i tat...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Nauka proglasila najlepše žensko ime na svetu
Ime Sofija, koje potiče iz starogrčkog i znači „mudrost“, godinama unazad važi za jedno od najlepših i najpopularnijih i...

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here