Daca88
|
Veterinar,dan treci. Macku opada temperatura,ima 38 rektalno. Imao je punkciju gnoja iz oka,i vest koja me je obradovala,macak nije izgubio kapak,kapak se skroz izvrnuo naopako i zalepio za dlake,gnoj i krv se stvrdla i to je tako ostalo i delovalo je da nema kapak. Ocisceno mu je hidrogenom,isprano jodom i namazano nistatinom. Oko je i dalje zatvoreno zalepljeno i opeceno i oko oka mu se sakupljaju gnojni jastucici koji kad macak pokusa otvoriti oko"eksplodiraju" i gnoj se izlije u mlazu. Trpi jake bolove i gubi na tezini,dobija lek za bolove a mozda ce morati na infuziju.Platili smo 450 din za punkcije gnoja,ostalo nam nije naplatio,a o ukupnoj sumi ce biti rec kad se uradi sve sto se uraditi moglo. Drugo oko je na mestu,jos ispada ali fiksirace ga sa kojim savom i bice ok,promenjen je zavoj. Doruckovao je bez nase pomoci kuvano jaje i mleko. Imam dva pitanja,prvo da li je ta gnoj i taj njegov kasalj infektivan po nas ljude.Nisu mu radili briseve i laboratoriju pa neznam kako da se zastitimo ako ima bakterije ili neke parazite.Da li je to opasno po coveka jer smo u kontaktu sa zivotinjom,ali lupam sad,jeste da imamo rukavice,ali ako sam blizu njega kad kine,ili ako zagazim u travu gde je njemu prethodno iscurio gnoj,pa udjem u kucu. I drugo pitanje,on je sad kilav i samo spava ili nema volje nizasta.Ne kupa sam sebe,tj ne mije sapicama lice i ne lize dlake.Kupala ga nikad nisam jer bezi od vode,samo sad ga spricala sprejom i cetkala.On je sav prljav od telesnih izlucevina,mokrace,gnoja,krvi,sav je ulepljen,pa da li mogu nekako da ga dovedem u red. Uf,ipak imam jos jedno pitanje,imam ukupno 5 maca,mikicinu mamu,sestru,i mladunce od sestre zenkicu i muzjaka..Sve se mislim da bi mozda bolje bilo sterilisati dve zenkice(mama macka je stara i vise se ne maci),nego dva muzjaka,jer oni prave ali zenkice su te koje radjaju...ili...