|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
23.4.2012 14:34:42   
nenja22
a je l' nece da ti jede kad ima tako mrvice, ili nisi ni probala da joj das? kosti sta se svidjalo, od starta je hteo da se zeza sa komadicima, za nesto sto mu je gadnije, nece da se mlati ako nije glatko (tj. sad i hce, ali tako, ranije)

i probaj mozda sa malo vecom kolicinom da stavis u blender (ili to sto vec imas) meni kad je po dnu, nema sanse da se lepo smiksa, a kad je veca kolicina, onda bez problema.

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1151
23.4.2012 14:38:11   
minavb

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Opet joj nisam dala sargarepuuser posted image
Nisam uspela da je izblenadam dovoljno da bude kao pire. Kupila sam stapni mikser i sa njim ispasiram krompis super. A kod sargarepe sve ostanu komadici. A kuvala sam je sigurno 35-40min.

Kako nisi uspela? Štapnim se baš sve lepo ispasira, jedino nije sve onako kremasno kao krompir , jer ima manje skroba. Uzmi teglicu šargarepe ako misliš da ne možeš da joj daš kuvanu. Vanja je prvo jeo Hipp šargarepu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 1152
23.4.2012 16:10:03   
PoisonEve
Nenja, ma nisam ni smela da joj dam tako.
Sutra cu da probam da izblendam vecu kolicinu ako ne onda cu joj kupiti.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1153
23.4.2012 16:43:07   
Anoniman
zenetino, hvala user posted image
znaci da joj ubacim parcence i skuvam zajedno sa ostalim?
ali to ce ipak morati da saceka neki dan.. planirala sam sutra da joj dam mladi luk, ali je doslo do izmene plana, sutra cemo ipak krenuti sa glutenom. ona ga zapravo odavno i jede, jede mrvice od hleba dok mi rucamo, a davala sam joj i gustav keks. tako da sam resila da joj narednih dana dajem griz, pa da zavrsimo i sa tim.

PE, sargarepa se bolje skuva kada je u vecem komadu, nego kada je sitnije seckana, npr. na kolutice. i sto rece zenetina, treba da je bude vise kolicinski, ako stavis malo ne moze stapni da lepo izmiksa. i mi smo imali identicnu situaciju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1154
23.4.2012 17:31:19   
Anoniman
samo da pitam jos nesto..
beba od 8,5, skoro 9 meseci koliko bi obroka cvrste hrane trebalo da ima u toku dana?
ksenija ima dorucak (oko 9:00-9:30), rucak (oko 14:00-14:30) i veceru (izmedju 18 i 19h).
da li ima potrebe da joj ubacim jednu popodnevnu uzinu? sta bih mogla tada da dajem?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1155
23.4.2012 19:56:48   
ivana70a
mi imamo 3 nemlecna obroka dnevno plus ujutru i uvece mlekce. nemam ni gde da tutnem uzine niti nam jos uvek trebaju, beba nije gladna u medjuvremenu, tj nicim to ne pokazuje. jedemo na 3-4 sata. kada krenemo da hodamo i da budemo bas aktivni uvescu joj uzine jer ce tada biti potrebnije nego sada kada smo jos uvek na dupetu uglavnom :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1156
23.4.2012 21:27:13   
ivana70a
mada mi doruckujemo kasnije , tek oko 11h... pa daj joj vockicu neku oko 11-12h... cisto da pregrmi do rucka...

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1157
23.4.2012 21:40:02   
Anoniman
pa doruckujemo voce. izbacila sam joj palentu isl. za dorucak, dajem joj samo voce. nema potrebe da se ubucava bez razloga. mislila sam da joj dam sok,ali ona odbija sokove, ne voli ih. samo vodu pije. naravno domaci, odmah iscedjen, ne kupovni. nije joj strasno da doceka rucak, ali mi se cini da joj je vreme izmedju rucka i vecere kratko. mada ona meni sisa i pre prepodnevnog i pre poslepodnevnog spavanja, uspavljuje se tako.. to je oko 10:30 i oko 14:00.. ali to bude par minuta.

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 1158
23.4.2012 22:01:28   
ivana70a
joj i mi smo se ubucili od tih zitarica... ja joj dajem i za dorucak i za veceru nesto u kombinaciji sa zitaricama... mada kada prohoda to se sve istopi, a posle prvog rodja ce vec moci sve da jede pa ce biti lakse za kombinovanje...

pa znam da mame ovde daje eto voce kao uzinu, neko daje po koji keksic (mada i to goji), imaju oni pudinzi za bebe valjda nestle videla sam u aksi skoro... mada mnogima je i mlekce uzina...
nista ti pametno ne rekoh user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1159
23.4.2012 23:03:09   
Anoniman
Ma ok ti je to, i ja Nedi nemam gde da ubacim uzinu, sisa prepodne i popodne, ali se trudim da svaki dan neko voce pojede,(banana, jabuka, kruska) ali danas sam joj ponudila cedjenu jabuku i ono uzela je par gutljaja i cao.
Sutra cu sljivu HIPPovu da joj ponudim, to joj se bas svidelo, ali zato breskva frutekova, slabo, sto i ne cudi, bas je kiselo, ma nista i necu da joj kupujem, sem ove sljive i voca koja navedoh, pa lepo kako ide sezonski tako cemo, jel sam genije ili sta user posted image

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 1160
23.4.2012 23:16:38   
ica82
I ja cesto tu sljivu kupim, odlicna je za stolicu, cim vidim da kaki jednom za ceo dan, ja izvadim sutra sljivu iz steka user posted image . A bas mi dosadilo da vrtim u krug jabuka , kruska , banana i njihove kombinacije, pa kupim po nekad kajsiju (Nemanji se svidja, a svi kazu da je deci kisela user posted image ). Danas sam po prvi put u zivotu kupila avokado, pa cu mu to dati, a mi cemo da probamo kako to cudo izgleda user posted image

Inace prvo sto sam uvela (nakon onih milupinih pahulja) bila je sljiva, dete imalo problem sa stolicom user posted image , kaze mi sestra svi prvo daju ili sargarepu ili jabuku, prvi put vidim da neko krece od sljive user posted image

< Poruku je uredio ica82 -- 23.4.2012 23:17:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1161
23.4.2012 23:31:29   
ica82

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Nenja, ma nisam ni smela da joj dam tako.
Sutra cu da probam da izblendam vecu kolicinu ako ne onda cu joj kupiti.

ja od prvog dana samo viljuskom izgnjecim i lep jede sa sve grumuljicama, tako su me savetovale drugarice sto imaju sitnu decu a stariju od nas, da ne bih posle morala da ga odvikavam od svega sto je skroz kremasto

Direktna veza do poruke: 1162
23.4.2012 23:44:12   
Anoniman
ivana, ja sam mojoj prestala da dajem zitarice ujutru, ali joj uvece dam. da duze spava. user posted image

zenetino, ni moja nece cedjeni sok, bas mi je zao zbog toga. inace, jabuku slabo jede. tu je na mene, ni ja je nikada ne jedem.

(odgovor članu ica82)
  Direktna veza do poruke: 1163
24.4.2012 0:03:20   
Mariya
Mame, kada ste uvodile gluten i mlečne proizvode?Meni u savetovalištu rekli ne pre 8 meseci, a opet čitam da može od punih 6?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1164
24.4.2012 7:58:11   
minavb
Može od 6 meseci.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1165
24.4.2012 11:20:49   
Anoniman
Da neko savetuje od 8 meseci, neko od 6. Mi smo ga uveli uz hleb, davala sam joj mrvice i tako ih je halapljivo jela da mi je bilo smesno. Nego sta je problem sa tim glutenom? Ja jednostavno ne znam, sram me bilo, o njemu nisam toliko razmisljala sa Tamarom ... user posted image

Nego primetila sam da bolje jede kad joj recimo dajem rukom parcence necega jaje, hleb i sl

Ili slusas dr ili neki drugi izvor, ja pokusavam da nadjem neku sredinu, dr(ponekad se pitam da li ih bas vredi slusati 100%) pa malo clanci na internetu, tudja iskustva, pratis dete i kontas sam user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 24.4.2012 11:23:53 >

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1166
24.4.2012 16:48:35   
bens
Meni danas u savetovalistu rekla doktorica da uvedem gluten. Kaze bili su na seminaru na kom su im rekli da je ok od 6. meseci. Pitala sam i za mlecne proizvode. Kaze moze vocni jogurt, kiselo mleko, mladi sir i tako to. Mleko da pije adaptirano ako nam finansije dozvoljavaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1167
25.4.2012 0:00:20   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Zenetina

Ili slusas dr ili neki drugi izvor, ja pokusavam da nadjem neku sredinu, dr(ponekad se pitam da li ih bas vredi slusati 100%) pa malo clanci na internetu, tudja iskustva, pratis dete i kontas sam user posted image

Jao, ovo uvođenje čvrste hrane upravo ovako i radim, čitam gledam slušam pa vidmi šta meni i mojo bebi odgovara pa tako radim...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1168
25.4.2012 13:29:59   
Yula

Da neko savetuje od 8 meseci, neko od 6. Mi smo ga uveli uz hleb, davala sam joj mrvice i tako ih je halapljivo jela da mi je bilo smesno. Nego sta je problem sa tim glutenom? Ja jednostavno ne znam, sram me bilo, o njemu nisam toliko razmisljala sa Tamarom ... user posted image

Poslednjih godina se savetovalo ne uvoditi gluten pre 9. meseca jer je otkriveno dosta slucajeva celijakalije - alergije na gluten. Ta alergija zna da bude pritajena, da je roditelji i sam bolesnik uopste ne primete jer se ispoljva na razne nacine, ali uglavnom ostecuje tanko crevo, kao i mnoge organe, malo, po malo dok sve ne ode u out. Kako se istrazivanja stalno vrse, dosli su do zakljucka da je ipak bolje bebi uvesti gluten pre 6. meseca cak ili cim napuni 6 jer , ako je beba alergicna na gluten ( ljudi ili jesu ili nisu al. na gluten, i ta alergija se ne prerasta, odnosno, dozivotna je ), sto ga ranije proba, alergijska reakcija ce biti ociglednija i lakse ce se otkriti, a kasnije, kako beba raste, njen digestivni sistem je razvijeniji i ta alergija moze da se pritaji, da ne bude burnijih rekacija tipa, prolivi, povracanje, nadimanje stomaka i da roditelji ne primete na vreme da bebi smeta gluten. Sto se pre ustanovi celijakalija, to je bolje za osobu koja boluje od nje, ukloni se alergen iz ishrane i bebac/dete se razvija najnormalnije.

To sam ja saznala istrazujuci net, zato sto me upravo to zanimalo sto i vas. Ja sam mojoj bebi uvela gluten tek sa nekih 9 meseci, ali samo zato sto je moj bebac sklon alergijama i jednostavno gluten nam je malo kasnije dosao na red. Hvala Bogu, jede sve psenicno bez problema, ali moram prinati da mi je bila bas frka kada sam trebala da ga uvedem, jer je zivot sa celijakalijom prilicno komplikovan, jer glutena ima svuda.

< Poruku je uredio Yula -- 25.4.2012 13:30:22 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1169
25.4.2012 17:35:55   
Anoniman
Yula hvala ti za ovo.
Bas smo danas bili u savetovalistu, kilaza i dalje 7100gr, posto je dr savetovala AD, posto je za mesec i po dobila 300gr "samo" koje beba nije htela da primirise, a ja mleka imam, ali ona jednostavno nije jesna. Inace i dr i glavna sestra su komentarisale da ona super izgleda, tako da sam otisla delimicno utesena user posted image I da, rekla je da gluten sada moze da se uvodi sa 6 meseci, mi smo ga uveli nedavno kroz hlebic

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1170
26.4.2012 0:00:28   
Mariya
Yula hvala ti, baš sam htela da pitam koji su simptomi alergije, na šta da obratim pažnju kad joj budem uvodila gluten.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1171
26.4.2012 22:09:19   
Yula

Yula hvala ti za ovo.
Bas smo danas bili u savetovalistu, kilaza i dalje 7100gr, posto je dr savetovala AD, posto je za mesec i po dobila 300gr "samo" koje beba nije htela da primirise, a ja mleka imam, ali ona jednostavno nije jesna. Inace i dr i glavna sestra su komentarisale da ona super izgleda, tako da sam otisla delimicno utesena user posted image I da, rekla je da gluten sada moze da se uvodi sa 6 meseci, mi smo ga uveli nedavno kroz hlebic

E, ja ovo stvarno ne razumem. Pa, zar nije sasvim normalno da bebe posle 4. meseca dobijaju u proseku oko 400gr mesecno, a 300gr je tu negde, i da je posle 6. meseca najvaznije pratiti bebin rast, a ne kilazu. Normalno, kilaza ne treba da odudara i da beba ne dodaje nista, ali zaista ne vidim ikakav problem u tih 300gr za mesec dana. Ja sam primetila da se moje dete u npr. prvih 15 dana u mesecu ubuci, a drugih 15 dana se samo izduzi i obrascici se istope. Svako dete ima neki svoj sistem razvoja.

Dajes li joj meso? Meso je veoma vazno u ishrani beba i zbog gvozdja i zbog proteina. Moj ti je savet da pazljivo citas sta minavb pise, meni su njeni saveti mnogo pomogli, i uopste ovde na rr sam saznala mnogo korisnih stvari u vezi namirnica i ishrane beba.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1172
26.4.2012 22:17:31   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

beba od 8,5, skoro 9 meseci koliko bi obroka cvrste hrane trebalo da ima u toku dana?
ksenija ima dorucak (oko 9:00-9:30), rucak (oko 14:00-14:30) i veceru (izmedju 18 i 19h).
da li ima potrebe da joj ubacim jednu popodnevnu uzinu? sta bih mogla tada da dajem?

Macaki, sto ti je ovako veliki razmak izmedju obroka? Mislim da bi trebala da joj dajes klopicu na 3 sata, ona je vec velika. Dorucak 9-9.30; rucak 12-12.30; uzinica 15-15.30; vecera 18-18.30; i pred spavanje mleko, kao i ujutru. Ja zaista mislim da je malo samo 3 nemlecna obroka sa skoro 9 meseci. Ona super izgleda, nije mrsavica, ali opet, ne znam koliko majcino mleko zadovoljava sve potrebe za energijom i vitaminima i svim ostalim potrebnim stvarima u tom uzrastu. Mislim da je bolje da joj dajes cesce, ali po manje, mada ona ionako ne jede puno, ili je pocela da jeki?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1173
26.4.2012 22:57:17   
Anoniman
Yula, dajem meso, nego sta, pa mesec dana sigurno, piletina, curetina, jagnjetina je lose prosla, sa junetinom mozda kasnim, od sutra cemo, jede i jaje, i to ga na suvo pokrka. Ma mislim da je dete jednostavno takvo, uostalom sa 6 meseci je udvostrucila tezinu sa rodjenja, tako da cool. Citam minine komentare i primenim stosta, generalno dosta mi pomaze RR u nekim stvarima, kontam sa vise strana sta kako i to je to. Ali ne treba ni previse citati, ronjati, pogubis se na kraju ;)
Skontala sam danas da Neda bolje jede kad joj ispasiram povrce user posted image , pa gurne prse u usta pa mulja komadice, a valjda joj i ceskaju desni, jer je probio zubic ... interesantno. I kiflu, mrvicu po mrvicu, samo mulja user posted image sva mi je smesna onako malecka

Moja slabo jede kada su joj blizu obroci, jos ako je podojim (a podojim je) izmedju glavnih obroka u tako kratkom intervalu, zaboravi ... mi imamo tri nemlecna i 6 mlecnih obroka user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 26.4.2012 23:01:50 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1174
27.4.2012 0:00:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

Macaki, sto ti je ovako veliki razmak izmedju obroka? Mislim da bi trebala da joj dajes klopicu na 3 sata, ona je vec velika. Dorucak 9-9.30; rucak 12-12.30; uzinica 15-15.30; vecera 18-18.30; i pred spavanje mleko, kao i ujutru. Ja zaista mislim da je malo samo 3 nemlecna obroka sa skoro 9 meseci. Ona super izgleda, nije mrsavica, ali opet, ne znam koliko majcino mleko zadovoljava sve potrebe za energijom i vitaminima i svim ostalim potrebnim stvarima u tom uzrastu. Mislim da je bolje da joj dajes cesce, ali po manje, mada ona ionako ne jede puno, ili je pocela da jeki?

zenetino, to i ja htedoh reci sad! nece da jede ako je mali razmak izmedju obroka.
ali 6! pa kad bre toliko sisa, alavica jedna mala user posted image user posted image

ovako yula..
K sisa oko 7 ujutru, pa izmedju 9:00-9:30 bude dorucak. onda se uspavljuje oko 11h sisajuci, doduse vrlo kratko. onda rucak u 14:00-14:30, pa dremka oko 15h, pre koje opet malo prezalogaji mlekce user posted image , pa sisa kada se probudi, to joj dodje uzina. user posted image vecera je u 19:00, kupanje u 20:30, spavanje (+ sikenje) u 21:00. to je to! i budi se nocu jos uvek!
zenetino, pa sto ti kazes 6!! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
ADA CIGANLIJA: Beba ostala sama u zaključa...
Na Adi Ciganliji pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice danas su spasili bebu koja je bila zaključana u automobilu.

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here